Andijvie met tofugehakt

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Ingrediënten: bloemkool met tofugehakt

  • aardappelen met bloemkool en tofumengsel
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Aardappelen voor vier personen, liefst biologische
  • bloemkool voor vier personen
  • Bakje tofugehakt
  • 200 gram champignons (liefst shiitake erbij)
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleingesneden tomaten
  • handvol gedroogde...


Lees verder ...

Andijvie met nieuwe aardappelen

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

 Ingrediënten: gesauteerde andijvie met nieuwe aardappelen

  • Nieuwe aardappelen voor vier personen (biologisch)
  • 1,5 kg. Andijvie
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • tamari of shoyu
  • 8 scharreleieren
  • Extra: fruitsalade Zie salades

Bereiding:
Was en borstel de aardappels...





Lees verder ...

Auberginerolletjes met tomatensalsa en pasta

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Uit Smaakmakend

Ingrediënten: gevulde auberginerolletjes met tomatensalsa en pasta
 

  • 2 middelgrote aubergines
  • 5 takjes peterselie
  • 2 takjes koriander
  • 2 zoete uien gesnipperd
  • 2 fijn geperste knoflookteentjes
  • 400 gram tofu gehakt
  • 100 gram verkruimelde geitenkaas
  • 4 vleestomaten
  • ...






Lees verder ...

Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar recept van www.vegplek.com

Ingrediënten: auberginerolletjes met hazelnotentapenade voor twee personen
 

  • 1 dikke grote aubergine
  • 50 gr hazelnoten 
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 1 lente ui in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • tamari of...






Lees verder ...

Asperges met ravioli

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

(vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen)

(Bewerkt uit Allerhande van AH)

Ingrediënten: asperges met ravioli
 

  • 500 g groene asperges
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie of echt zongedroogd
  • 1 1/2 zakje verse basilicum (à 15 g)
  • 3...








Lees verder ...

Asperges met limoenrisotto

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: limoenrisotto met asperges en ei voor 2 personen

  • 350 gram groene asperges in stukjes van ca. 4 cm. gesneden
  • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • roomboter zonder zout
  • sap en rasp van 1 limoen
  • zilvervliesrijst voor 2 personen
  • 1/2 liter groentebouillon
  • ...




Lees verder ...

Asperge pannenkoeken met bieslooksaus

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: aspergepannenkoeken met bieslooksaus
Voor 8 pannenkoeken:

  • 125 gram tarwebloem en/of boekweitmeel 1 ei
  • 1,5 dl. magere melk
  • 25 gram gesmolten roomboter
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • voor vulling:
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 600 gram groene asperges
  • ...




Lees verder ...

Artisjok met pesto en asperges

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Naar Volkskrantrecept van Alma Huisken 

Ingrediënten: Artisjok met pesto en asperges
 

  • 8 grote artisjokken
  • 100 ml groentebouillon
  • olijfolie (extra vierge:zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 klein gesneden courgette
  • 1 bosje groene asperges
  • 200 gram sugar snaps
  • 1 bosje lente uitjes, fijngesneden
  • 2...



Lees verder ...

Aubergine uit de oven met tagliatelli

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept van Willemien Ingrediënten: Pasta met aubergine
 

  • Spaghetti.( Meergranen) of groene tagliatella
  • 250 gram Champignons
  • 1 Aubergine in blokjes gesneden
  • 3 (Vlees)tomaten.
  • 1 Ui.
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree.
  • Scheutje Rode wijn.
  • Provençaalse kruiden.
  • ...




Lees verder ...

Mediteraan voedingspatroon kan sterfte aan kanker met 35 procent verminderen in vergelijking met westers dieet.

27 oktober 2011: Bron: Actas Urol Esp. 2011 Sep 27. [Epub ahead of print]

Een mediterraan dieet kan de sterfte aan kanker met 35% verminderen. Dit blijkt uit een meta analsye van studies gedaan naar effecten van voedingswijzen op de sterfte aan prostaatkanker. Uit deze studie zou blijken dat patienten met prostaatkanker 10 tot 12% minder kans hebben aan hun prostaatkanker te overlijden als zij een voedingspatroon gebruiken gebaseerd op het Mediterrane dieet. Bestaande uit veel groenten en...

Lees verder ...