Voorjaarssalade met asperges en mozarella als lunchgerecht

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten:  Voorjaarssalade met asperges en mozarella als lunchgerecht

  • 1 limoen 
  • 100 gram verse spinazie 
  • 200 gram groene asperges 
  • 100 gram tuinerwten (uit blik) 
  • 1 courgette in stukjes gesneden
  • bosje verse munt, klein gesneden 
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • handjevol gemengde olijven (doe er ook paar bij met knoflook) 
  • 100 gram mozarella in dunne plakjes geschaafd met kaasschaaf 
  • 50 gram pompoenpitten
  • Extra....

Lees verder ...

Vissalade extra

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Een recept, uit het boek: salades, 50 originele recepten voor een gezonde balans uitgegeven in samenwerking met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Zie kanker en boeken voor beschrijving van de receptenboeken die zij hebben uitgegeven ter preventie van o.a. kanker


Ingrediënten: Provencaalse vissalade

  • 200 gram visfilet (kabeljauw, tong, schol) in reepjes gesneden
  • 50 gram Hollandse garnalen,...

Lees verder ...

Vissalade

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Een recept uit de Volkskrant van Loethe Olthuys enigszins aangepast:


Ingrediënten:  Marokkaanse vissalade

  • 400 gram visfilet (meerval, kabeljauw, koolvis)
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt 
  • 1 biologische citroen
  • beetje zeezout 
  • 1 klein rood pepertje 
  • 1 bosje bladpeterselie  
  • 1 rode paprika 
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 
  • 4 lenteuitjes 
  • 2 bosjes koriander 
  • handjevol zwarte olijven 
  • Extra. warm...

Lees verder ...

Tofudip met rauwe groenten als tussendoortje of salade

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

Ingrediënten: Tofudip (3 dipsausjes) te serveren met stukjes bleekselderij, witlofblaadjes, komkommerstaafjes, bloemkoolroosjes Bron: Het beste vegetarische kookboek voor het gezin.


· 250 tofu
· 2-3 el magere melk
· sojasaus
· tamari/shoyu
· 20 gr. sesamzaad
· 1 el tomatenpuree 
· 1 teentje knoflook
...













Lees verder ...

Spinazie salade met kikkererwten en ansjovis en warme ananas met honing na.

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten: spinaziesalade met kikkererwten en ansjovis. Met warme ananas als toetje. Uit Lekker leven van Super de Boer aangepast aan uitgangspunten van het Houtsmullerdieet

 


Lees verder ...

Saladewrap als maaltijdsalade met warme ananas na

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten saladewrap met warme ananas :

 
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 eetlepel kruidenazijn
  • 4 eetlepels magere kwark
  • 6 eetlepels grof geknipt bieslook
  • 250 gram worteltjes, in dunne plakjes gesneden
  • 4 vastkokende aardappels in blokjes genseden
  • 4 stengels bleekselderij, in...


Lees verder ...

Rodekool salade

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Bereiding: Rode koolsalade:
30 a 35 gr. Jonge kaas (kunt u ook weglaten)
1 kleine rode kool
Neem de buitenste bladeren weg.
Snijd de kool in vieren en verwijder alle delen van de stronk.
Snijd of schaaf de kool in uiterst smalle reepjes.
Hoe fijner de kool gesneden is des...









Lees verder ...

Raapsteel salade

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 


Ingrediënten: lentesalade met raapsteeltjes
 

  • 4 vleestomaten in vieren gedeeld
  • 1 bos raapstelen, gewassen en uitgelekt
  • olijfolie (extra vierge zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 4 scharreleieren gekookt
  • handvol zwarte en groene olijven
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • scheutje tamari of shoyu en peper
  • kruiden zoals bieslook, peterselie en basilicum
  • bosje...


Lees verder ...

Warme pompoensalade met veldsla en hazelnoten

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten: warme pompoen salade met veldsla en hazelnoten (voor 6 personen): 

Aangepast recept voor lunchgerecht voor 4 personen uit de Volkskrant

 

  • 1 pompoen, mag ook flespompoen zijn.
  • 3 eetlepes olijfolie
  • 1 gedroogde chilipeper
  • biologische veldsla voor 6 personen
  • 30 gram geroosterde en fijngehakte hazelnoten.
  • de vinaigrette zoals hieronder beschreven als dressing,
  • handjevol zwarte olijven.
  • beetje zeezout
  • ...




Lees verder ...

Paprikasalade

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten provencaalse paprikasalade (voor 6 personen):

Met zijn geur van verse kruiden en pittige smaak van olijven en paprika's is dit een echt mediterrane salade, en met zijn felle kleuren ook een mooi lunchgerecht.
De eieren kunnen worden vervangen door aardappel.


 

  • Steeds 1 eetlepel peterselie, dragon, kervel en...






Lees verder ...