Wijting op z'n Italiaans

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Dit gerecht is voor 2 personen

Ingrediënten: Wijting a la Italiano  Bron: Hoogland visspeciaalzaken.

· 500 gr. panklare wijting
· 1 ui
· 175 gr. wortel
· 50 gr. knolselderij
· 1 klein blikje tomatenpuree








Vis met paprika en tauge

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: gestoofde vis met paprika en taugè
  • Neem 500 tot 750 gram visfilet van bv. poon, kabeljauw, schelvis, wijting, koolvis. Schoon laten maken bij de visboer.
  • 1 ui,
  • ...




Lees verder ...

Tonijn met tomatensaus en olijven

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar Volkskrantrecept van Jacomijn de Raad

Ingrediënten: Tonijn met tomatensaus en olijven
  • 4 moten tonijn
  • olijfolie (voor bakken geen extra vierge zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • ...






Lees verder ...

Tonijn met sesam en avocadosalade

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten Tonijn met sesam en avocadosalade:

  • 1 moot tonijn
  • 1 a 2 eetlepels sesamzaad (niet geroosterd!)
  • 2 tenen knoflook
  • sojasaus: Kikkoman,...


Lees verder ...

Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels

Alle genoemde recepten zijn ook te vinden of in ons kookboek De Kok en de Kanker , samengesteld door Wies Sanders of bij de losse recepten, zie verderop op deze pagina.

alle recepten zijn in principe voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Gebruik bij voorkeur biologisch dynamisch geteelde groenten en fruit.

Recept uit de Volkskrant en aangepast aan uitgangspunten van het Houtsmullerdieet 

Ingrediënten:
  • 3 eetlepels olijfolie met een...

Lees verder ...

Tarbot met pasta

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Recept van tijdvoorvis ingezonden door Martijn Ingrediënten:
  • Olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 4 stuks tarbotfilet van 140 g
  • 250 g spirulina...




Lees verder ...

Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Hoewel schol geen vette vis is vindt Houtsmuller het geen bezwaar om 1x per week magere vis te eten. En als geboren Zeeuw vind ik dit persoonlijk een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten: Scholrolletjes met...





Lees verder ...

Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Snoekbaars uit de oven met risotto of gepofte aardappel
  • 4 middelgrote snoekbaarsfilets  
  • 2 uien, middelgroot
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 5 eetlepels kerrie of kurkuma 
  • 1 bekertje creme fraiche
  • ...




Lees verder ...

Sardines op zijn Grieks

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:
  • 12 grote sardines
  • volkorenbloem
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • ¼ bosje peterselie
  • 1 citroen
  • Naar keuze: meergranenbrood of aardappelen (biologisch en voor vier personen)
  • Voor salade:...




Lees verder ...