Broccolisoep met paprika

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten broccoli met paprika:
  • 1 groene paprika
  • 350 gram broccoli in roosjes
  • ½ liter groentebouillon
  • olijfolie extra vierge
  • 350 gram kruimige aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 1 teentje knoflook fijn...





Lees verder ...

Zalmsalade, koud

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Voor 4 personen:

  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • 400 gram zalmfilet (absoluut vers, geen bewaarzalm van de supermarkt)
  • teentje knoflook, fijngeperst
  • 3 sjalotjes, zeer fin gehakt
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • snufje zwarte peper en cayennepeper
  • enkele druppels worchestersaus
  • 2 avocado's (rijp)
  • zakje veldsla en schijfjes tomaat als...



Lees verder ...

Witlofsalade

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten en bereiding witlofsalade naar recept van Willemien:

  • Witlofsalade speciaal
  • 4 struikjes witlof
  • 1/2 kleine winterwortel
  • 1/2 blikje mandarijntjes.
  • 1 zure appel
  • 3-4 gemberbolletjes
  • 5 eetl. yoghurt of kwark 
  • 1/2 eetl. kerriepoeder
  • 1 eetl. gembernat
  • 1 eetl. olijfolie (extra vierge zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 takje peterselie

Van de witlof aan de onderkant kegeltje uithollen...



Lees verder ...

Wittekool maaltijdsalade

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar recept uit Sla aangepast

Ingrediënten Mediterrane maaltijdsalade met witte kool:
 

  • 2 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 uitgeperste citroen
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 100 gram zwarte olijven, ontpit
  • 1 rode peper, zonder zaad en in...







Lees verder ...

Worteltjescocktail met grapefruit en kwark als voorgerecht of salade of tussendoortje

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten:

  • 2 grapefruits,
  • 200 gr. worteltjes,
  • 50 gr. rozijnen,
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook,
  • 1 1/2 dl magere kwark.

Bereiding:
Maak de grapefruits schoon, verdeel ze in partjes en snijd deze in blokjes.
Maak de worteltjes schoon en rasp ze.
Doe de grapefruit, de worteltjes en de rozijnen in...







Lees verder ...

Voorjaarssalade met asperges en mozarella als lunchgerecht

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten:  Voorjaarssalade met asperges en mozarella als lunchgerecht

  • 1 limoen 
  • 100 gram verse spinazie 
  • 200 gram groene asperges 
  • 100 gram tuinerwten (uit blik) 
  • 1 courgette in stukjes gesneden
  • bosje verse munt, klein gesneden 
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • handjevol gemengde olijven (doe er ook paar bij met knoflook) 
  • 100 gram mozarella in dunne plakjes geschaafd met kaasschaaf 
  • 50 gram pompoenpitten
  • Extra....

Lees verder ...

Vissalade extra

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Een recept, uit het boek: salades, 50 originele recepten voor een gezonde balans uitgegeven in samenwerking met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Zie kanker en boeken voor beschrijving van de receptenboeken die zij hebben uitgegeven ter preventie van o.a. kanker


Ingrediënten: Provencaalse vissalade

  • 200 gram visfilet (kabeljauw, tong, schol) in reepjes gesneden
  • 50 gram Hollandse garnalen,...

Lees verder ...

Vissalade

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Een recept uit de Volkskrant van Loethe Olthuys enigszins aangepast:


Ingrediënten:  Marokkaanse vissalade

  • 400 gram visfilet (meerval, kabeljauw, koolvis)
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt 
  • 1 biologische citroen
  • beetje zeezout 
  • 1 klein rood pepertje 
  • 1 bosje bladpeterselie  
  • 1 rode paprika 
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 
  • 4 lenteuitjes 
  • 2 bosjes koriander 
  • handjevol zwarte olijven 
  • Extra. warm...

Lees verder ...

Tofudip met rauwe groenten als tussendoortje of salade

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

Ingrediënten: Tofudip (3 dipsausjes) te serveren met stukjes bleekselderij, witlofblaadjes, komkommerstaafjes, bloemkoolroosjes Bron: Het beste vegetarische kookboek voor het gezin.


· 250 tofu
· 2-3 el magere melk
· sojasaus
· tamari/shoyu
· 20 gr. sesamzaad
· 1 el tomatenpuree 
· 1 teentje knoflook
...













Lees verder ...

Spinazie salade met kikkererwten en ansjovis en warme ananas met honing na.

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten: spinaziesalade met kikkererwten en ansjovis. Met warme ananas als toetje. Uit Lekker leven van Super de Boer aangepast aan uitgangspunten van het Houtsmullerdieet

 


Lees verder ...