Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf

Een wat ingewikkeld en redelijk 'vet' recept, maar wel erg lekker naar een recept van Alma Huisken uit haar boek ETEN. Misschien niet helmaal geschikt voor patiënten met borstkanker wegens het vette.

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.


Naar een recept van Willemien Ingrediënten:...



Lees verder ...

Zalm uit de oven met asperges

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept van Super de Boer aangepast 

Ingrediënten: Zalm uit de oven met asperges
  • 4 verse zalmmoten met huid (neem eens wilde zalm, duur maar lekker)
  • 1 sjalotje 
  • 500 gram groene asperges 
  • 150 ml....






Lees verder ...

Zalm met miso en limoen

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: zalm met miso en limoen

  • 750 gram zalmfilet
  • 1 dl. Japanse sake (rijstwijn)
  • 75 gram (rijst) miso
  • 2 eetlepels heldere honing
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 2...





Lees verder ...

Zalmfilet met rijst en spinazie

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Zalmfilet met spinazie en zilvervliesrijst




Lees verder ...

Zalmfilet met romige sinaasappelsaus

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Uit Allerhande van AH, maar wel bewerkt.

Ingrediënten:
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 11/2 dl droge witte wijn
  • ½ pot visfond
  • 1 pakje koksroom
  • takjes tijm
  • peper
  • ...






Lees verder ...

Zalmlasagnaschotel

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Voor 2 personen

Ingrediënten: zalmlasagnaschotel
  • Olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 verse zalmmoten
  • 200 gram champignons (liest shiitake...






Lees verder ...

Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingredienten: Koude zalm met avocado en vassilicumdressing


Voor 4 personen:
 

  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • 400 gram zalmfilet...





Lees verder ...

Zalmmoot in folie met saffraanrijst

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: zalmmoot in folie met saffraanrijst en worteltjes
  • Zalmmoten, 1 per persoon
  • Een bos verse worteltjes of een grote zak geraspte worteltjes
  • Drie tenen geperste knoflook
  • Drie/vier tomaten
  • 1 ui
  • half...



Lees verder ...

Zalm met een aardappelkorstje, overschotel

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Dit gerecht is wel vet door de vele boter, maar wel lekker en misschien zelf aanpassen met de boter voor de saus.

Ingrediënten: Zalm met een aardappelkorstje (feestelijk ovengerecht) Bron: Boodschappen.

· 4 aardappelen
...







Lees verder ...

Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten zeewolf gepocheerd: uit Allerhande aangepast 




Lees verder ...