Makreel, gestoofd met prei

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept van de site 'tijdvoorvis'

Ingrediënten: gestoofde makreel met prei

  • 800 g makreel
  • olijfolie met klontje boter
  • 2 preien
  • 1...







Lees verder ...

Kabeljauw met roomsaus en spinazie

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept van Willemien. Ingrediënten: kabeljauw met roomsaus en spinazie
  • 750 gr. kabeljauw
  • 600 gr. verse spinazie (mag ook verse andijvie zijn)
  • scheutje olijfolie
  • enkele teentjes...




Lees verder ...

Kabeljauwfilet met koriandersaus

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Kabeljauw in koriander-tamarisaus
Hoewel kabeljauw geen vette vis is, is het wel goed en lekker om zo nu en dan ook eens magere vis te eten. Is in...




Lees verder ...

Heilbot met knolselderijpuree

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Een recept uit de Volkskrant van Marcus Huibers enigszins aangepast 

Ingrediënten: heilbot met knolselderijpuree
  • 10 teentjes knoflook.
  • 1 knolselderij - liefst biologisch
  • bosje peterselie
  • 4 grote aardappelen - biologisch
  • ...






Lees verder ...

Heilbot uit de oven

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Een recept van Mieke

Ingrediënten: visschotel met heilbot en aardappelkorst
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 1 blik tomatenblokjes (zonder toevoegingen)
  • 10 zongedroogde tomaatjes in olie...






Lees verder ...

Haring als ovenschotel

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: haring ovenschotel met andijvie en bietensalade
  • 1,5 kg. Aardappelen (biologisch)
  • 4-6 zoute haringen
  • olijfolie
  • klontje roomboter zonder zout
  • 2 uien
  • 2 eetlepels kappertjes
  • paneermeel
  • extra nodig: ovenschaal
  • ...




Lees verder ...

Haring, Mexicaans

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Mexicaanse haring
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • 2 vleestomaten in stukjes gesneden
  • tabasco
  • tamari of shoyu
  • peper
  • 6 schoongemaakte nieuwe haring
  • ...




Lees verder ...

Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Forelfilet met limoen, sesam en Spaansde pepre
  • 1 eetlepel Olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 8 forelfilets (vraag uw visboer de forel schoon te maken en te fileren)
  • ...




Lees verder ...

Haring in dillesaus

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Haring in dillesaus
  • Nieuwe krielaardappels voor vier personen
  • Sperziebonen voor vier personen
  • 6-8 maatjesharingen (nieuwe, als ze er al zijn, zijn natuurlijk het beste)
  • 2 kleingesneden...




Lees verder ...