Tarbot met pasta

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Recept van tijdvoorvis ingezonden door Martijn Ingrediënten:
  • Olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 4 stuks tarbotfilet van 140 g
  • 250 g spirulina...




Lees verder ...

Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Hoewel schol geen vette vis is vindt Houtsmuller het geen bezwaar om 1x per week magere vis te eten. En als geboren Zeeuw vind ik dit persoonlijk een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten: Scholrolletjes met...





Lees verder ...

Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Snoekbaars uit de oven met risotto of gepofte aardappel
  • 4 middelgrote snoekbaarsfilets  
  • 2 uien, middelgroot
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 5 eetlepels kerrie of kurkuma 
  • 1 bekertje creme fraiche
  • ...




Lees verder ...

Sardines op zijn Grieks

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:
  • 12 grote sardines
  • volkorenbloem
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • ¼ bosje peterselie
  • 1 citroen
  • Naar keuze: meergranenbrood of aardappelen (biologisch en voor vier personen)
  • Voor salade:...




Lees verder ...

Roodbaars met asperges

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept uit Allerhande

Ingrediënten: asperges met roodbaars en kappertjes
  • Krieltjes voor 4 personen.
  • 600 tot 800 gram asperges
  • 4 roodbaarsfilets
  • olijfolie met klontje...






Lees verder ...

Roodbaars met zeekraal

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Aangepast naar een recept uit Allerhande

Ingrediënten: gebakken roodbaars met gesmoorde zeekraal
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 4 roodbaarsfilets (vraag...






Lees verder ...

Rode mullen met saffraansaus

aangepast naar recept van Alma Huisken
Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten rode mullen in saffraansaus:
  • 4 rode mullen, ingewanden en schubben verwijderd
  • 4 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
  • ...






Lees verder ...

Poon met broccoli en kerrierijst

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: gestoofde poon met kerrierijst en broccoli
  • Neem drie of vier stoofponen (vraag uw visboer daarnaar, neem niet de kleine poon die is beter om te bakken)
  • ...




Lees verder ...

Poon met saffraanrijst

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:
  • gestoofde poon met saffraanrijst en broccoli
  • 1-2 poon per persoon. Afhankelijk van grootte.
  • verse peterselie
  • verse dille
  • verse tijm
  • verse bieslook
  • verse peterselie(mag natuurljik ook gedroogd zijn,...




Lees verder ...

Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Gebruik bij voorkeur biologische producten


Ingrediënten: Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan  

  • 50 gram verse peterselie
  • 4 grote pangafilets van ca. 150 gram elk
  • verse spinazie, ca. 300 gram
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram vegetarische kaas 
  • beetje roomboter...



Lees verder ...