Heilbot uit de oven

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Een recept van Mieke

Ingrediënten: visschotel met heilbot en aardappelkorst
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 1 blik tomatenblokjes (zonder toevoegingen)
  • 10 zongedroogde tomaatjes in olie...






Lees verder ...

Haring als ovenschotel

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: haring ovenschotel met andijvie en bietensalade
  • 1,5 kg. Aardappelen (biologisch)
  • 4-6 zoute haringen
  • olijfolie
  • klontje roomboter zonder zout
  • 2 uien
  • 2 eetlepels kappertjes
  • paneermeel
  • extra nodig: ovenschaal
  • ...




Lees verder ...

Haring, Mexicaans

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Mexicaanse haring
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • 2 vleestomaten in stukjes gesneden
  • tabasco
  • tamari of shoyu
  • peper
  • 6 schoongemaakte nieuwe haring
  • ...




Lees verder ...

Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Forelfilet met limoen, sesam en Spaansde pepre
  • 1 eetlepel Olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 8 forelfilets (vraag uw visboer de forel schoon te maken en te fileren)
  • ...




Lees verder ...

Haring in dillesaus

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Haring in dillesaus
  • Nieuwe krielaardappels voor vier personen
  • Sperziebonen voor vier personen
  • 6-8 maatjesharingen (nieuwe, als ze er al zijn, zijn natuurlijk het beste)
  • 2 kleingesneden...




Lees verder ...

Forel met venkel

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Recept voor twee personen

Ingrediënten: forel met venkel en champignons:
  • 2 schoongemaakte forellen.
  • 1 venkelknol
  • 1 rode ui
  • 3-4 knoflooktenen
  • 4 takjes peterselie
  • sap...






Lees verder ...

Forel, op oosterse wijze

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept uit Allerhande

Ingrediënten: gevulde forel uit het oosten
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 rode peper
  • 2...






Lees verder ...

Forelfilet met pasta en spinazie

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Forelfilet met verse pasta en spinaziepesto
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Extra wat roomboter zonder zout voor bakken forelfilets
  • Verse pasta (naar eigen...




Lees verder ...

Forel gevuld en met amandelsaus

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Gevulde forel met amandelsaus
  • 4 forellen
  • 1 citroen
  • 250 gram bladspinazie (diepvries)
  • 1 eetlepel olijfolie met klontje roomboter voor het bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 teentje knoflook
  • ...




Lees verder ...