Ibuprofen gaat diarree tegen bij gebruik van Xeloda - Capecitabine volgens MB, zelf kankerpatient. Van MB (wij kennen haar volledige naam en adres enz.) kregen we het verzoek of wij de informatie over diarree bestrijding veroorzaakt door gebruik van Xeloda (zowel bij borstkanker als bij darmkanker) op onze website willen vermelden. Zij heeft zelf geexperimenteerd met ibuprofen en probiotica en kwam tot de conclusie dat ibuprofen de diarree stopte. Op verzoek van MB plaatsen we hier de berichten die zij en de reacties daarop op het KWF forum schreef:

Geplaatst: Vr 24 Aug 2007 19:46

Hallo Trudy,

Bij mij hielp ibuprofen, 3 keer 400 mg per dag. Xeloda zou een onstekingsreaktie aan darm veroorzaken en ibuprofen is een ontstekingsremmer. Verder is ibuprofen ook een COX-2 remmer en dit kan ook gunstig werken tegen de kanker. Als dit werkt kun je het afbouwen naar 4 keer 200 mg, verdeeld over de dag. Ik heb het getest. Toen ik begon verdween de diarree. Toen stopte ik en kwam het weer terug. Daarna begon ik er weer mee en het verdween weer. Voor mij was dit een teken dat het werkte.

Geplaatst: Wo 29 Aug 2007 16:41    : Xeloda  

Een gouden tip gekregen van MB, voor mijn probleem van diarree bij gebruik van Xeloda tabletten. Ik gebruik nu 2 keer soms 3 keer per dag Ibuprofen 400 mg, en het helpt echt. Ik heb het ook aan mijn oncoloog verteld en die is ook blij met die tip en neemt hem ook serieus. Nogmaals Hartelijk dank MB. Trudy

Hallo Trudy,

Hartelijke dank voor jouw reaktie. Ik had de volgende bijwerkingen van Xeloda:

diarree, spierkramp, gevoelsmatig zwakke beenspieren en knikkende knieen, Hand-Footsyndroom en darmkrampen.

Na intensief zoeken op internet en aanvragen van interessante publicaties heb ik oplossingen gevonden voor alle bijwerkingen, behalve de zwakke beenspieren en knikkende knieen. Wat betreft het middeltje tegen Hand-footsyndroom, die ik zelf in elkaar brouwde heb ik zelfs contact gehad met een farmaceut. Na een gemeeschappelijk marktonderzoek kwamen wij tot de constatering dat "slechts" 150.000-300.000 mensen per jaar in de Westerse wereld hier last van hebben en dat het dus commercieel niet interessant was om dit verder uit te ontwikkelen. Helaas!!!!!
De overige "medicatie" is makkelijk te bemachtigen, maar net iets moeilijker dan ibuprofen. Dus, mocht je in te toekomst nog iets willen weten, vraag het gerust.

Ik schrijf dit nu hier omdat ik vind dat er veel te weinig aandacht aan bijwerkingen wordt geschonken. Als ik dit allemaal uit kan zoeken, waarom kunnen de "medische" onderzoekers dit dan niet? Hier help je de patienten ook gigantisch mee. Nu heb ik de indruk dat iedereen het wiel maar weer opnieuw moet uitvinden. En dan moet je dit ook nog kunnen.

Verder wens ik je veel sterkte enne, ik vind het een knappe prestatie dat je de xeloda een paar jaar voor je uit hebt kunnen schuiven vanwege een veranderde leefwijze.
_________________
MB

Geplaatst: Do 30 Aug 2007 10:24    : Xeloda / Ibuprofen  

Redelijk snel kwam ik tot de conclusie dat Ibuprofen DE GOUDEN TIP was om de diarree te stoppen, dat kwam zo. Bij de eerste kuur Xeloda kreef ik na 10 dagen last van diarree, maar heb de kuur afgemaakt. Op advies van mijn oncoloog de tweede kuur minder Xeloda pillen tot me genomen, ik had ook inderdaad geen last van diarree, maar voor iets anders heb ik tijdens mijn tweede kuur vrij regelmatig Ibuprofen geslikt, derde kuur kreeg ik al vrij snel weer last van de diarree, ik woonde bijna op het toilet, tot dat ik de "gouden" tip kreeg van MB, om Ibuprofen te gebruiken en dat hielp mij direct, toen ging er ook een lichtje branden waarom ik tijdens mijn tweede kuur geen last had van de diarree, Ibuprofen dus. Dit alles heb ik aan mijn oncoloog door gegeven die het direct in een speciaal boekje noteerde, en het doorgeeft aan haar patiënten, en bij mijn volgende bezoek aan haar zal ik vragen of ze nog reacties van andere heeft gekregen op het gebruik van Ibuprofen bij diarree.

Geplaatst: Wo 14 Nov 2007 9:42    :  

Hallo Trudy,

En heb je al meer terugkoppeling gekregen over resutaten bij anderen met ibuprofen?

Het is mij opgevallen dat wanneer je ibuprofen en diarree intypt in google, dit onderwerp vrijwel bovenaan staat. Aangezien diarree veel voorkomt bij xeloda en er naast dosisverlaging nog niet echt een remedie is, zullen mensen hier wel op googlen. Dit onderwerp wordt dus ook nog steeds gelezen (zie ik aan de teller), ondanks dat het al ver weg gezakt is op deze onderwerpenlijst.

Toch is ook een waarchuwing op z'n plaats. In een aantal gevallen nemen mensen xeloda naast andere medicatie (b.v. avastin). Het is raadzaam om aan de arts of apotheker te vragen of je dan wel ibuprofen mag slikken.

Verder zou ik eenieder willen verzoeken die dit geprobeerd heeft om een kort berichtje hier achter te laten, positief dan wel negatief. Dit kan anderen helpen bij het maken van een besluit om ibuprofen te nemen tegen de diarree.
_________________
MB

En hier stopt de utiwisseling. Wie er verder op wil reageren kan dat doen in ons forum waar ik een kopie van deze informatie zal plaatsen


Plaats een reactie ...

2 Reacties op "Ibuprofen gaat diarree tegen veroorzaakt door gebruik van Xeloda - Capecitabine volgens ervaringen van kankerpatienten."

 • maria :
  Inderdaad ibuprofen helpt bij diaree tijdens de chemokuur xeloda , bedankt voor de tip ben een heel andere mens nu
  • R. de Vries :
   Rob 25-4-2015
   Gisteren mijn 5de kuur ingegaan.Bij 1ste kuur 10 dagen ziekenhuis opname wegens ontsteking eind dikke/begin dunne darm,liep werkelijk leeg,de medicijnen(loperamide hci 2mg) gingen er heel weer uit. 2de kuur buikwand ontsteking, 3de kuur op 50%
   4de op 75%. Nu 5de kuur weer terug naar 50% Nu nog
   (sinds 4de kuur)stopverf ontlasting(dun) en hand-voet problemen, moet nog 3 kuren maar ga ook de ibuprofen proberen. Had kanker in de 12vingerige darm ben geopereerd en schoon verklaard. Deze kuren zijn preventief is mij verteld maar wat een ellende!!!

Gerelateerde artikelen