Informatie over carcinoide tumoren - neuro-endocriene tumoren. Onder ruggenmergtumoren  staat ook nog extra informatie.

20 november 2013: onder regulier - algemeen heb ik een artikel geplaatst met de stand van zaken bij de aanpak van alvleesklierkanker ontstaan vanuit endocriene oorsprong met personalised medicin en op receptoren en mutaties gerichte aanpak. Klik hier voor personalised-medicin-en-gerichte-behandelingen-op-receptoren-en-genmutaties-voor-alvleesklierkanker-vanuit-neuro-endocriene-oorsprong-geeft-uitstekende-resultaten-stand-van-zaken-per-november-2013

13 december 2012:

Van de netgroep kreeg ik het verzoek onderstaand persbericht te plaatsen. ik heb de video bekeken en eerlijk gezegd vind ik deze teleurstellend. Er is alleen een lezing gefilmd, vanuit 1 camera standpunt, met wel duidelijke informatie, maar die informatie kan net zo goed gegeven worden via een website pagina of een Word document lijkt mij. De video zoals deze is gemaakt geeft geen enkele meerwaarde. Jammer. Maar goed hier het persbericht.

De NET-groep presenteert de eerste voorlichtingsfilm over neuro-endocriene tumoren van de long graad 1 en 2. De film is gemaakt in samenwerking met dr. Wieneke Buikhuisen, longarts NKI-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Amsterdam.

 

De film is op 12-12-2012 op de website gezet. Deze datum is zeer passend omdat hij net zo zeldzaam is als de long-NET graad 1 en 2. Van dit type NET worden er maar 90 nieuwe patiënten per jaar gediagnosticeerd. Indien er geen uitzaaiingen zijn, of als de uitzaaiingen alleen nog lokaal zijn, dan is genezing door middel van een operatie meestal mogelijk. Regelmatige controle, 3-6 maandelijks, over een lange periode is echter noodzakelijk.
Long-NET graad 1 en 2 zijn zeldzaam en daarom is behandeling en opvolging in een kenniscentrum voor NET van belang. Daar vinden ook nieuwe trials plaats. Zie voor meer informatie de websitepagina over long-NET, graad 1 en 2

De film is opgenomen tijdens de informatiebijeenkomst van de NET-groep op NET Cancer Day 2012.

Ervaringen van kankerpatienten, met ook andere vormen van kanker, met complementaire aanpak zijn te vinden onder ervaringsverhalen en er zijn ook een aantal video's te bekijken van kankerpatiënten.

Biomoleculair onderzoek:

Via onze contacten kunnen wij onze donateurs aanbieden om samen met U een aanvraag te doen voor een biomoleculair receptoren- en genenonderzoek bij een bedrijf dat wereldleider is op dit gebied om te laten bepalen welke medicijnen en behandelingen voor uw vorm en stadium van kanker de meeste kans op succes bieden. Zie onder regulier - personalised medicine  of klik hier. 

Indien u interesse hebt mail aan: redactie@kanker-actueel.nl t.a.v. Kees onze webmaster


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Immuuntherapie met pembrolizumab >> CAPTEM een combinatie van >> Carcinoid Syndroom - Carcinoide >> Everolimus plus octreotide >> Peptide Receptor Radionuclide >> Sandostatine LAR (langwerkend >> Hoge dosis radioactief jodium >>