EWINGSARCOMA
Informatie over actuele ontwikkelingen in zowel reguliere als alternatieve en/of aanvullende behandelingen en middelen bij Sarcomen - weke delen kanker en Ewingsarcoma.

Ewing-sarcoom (ES) is de tweede meest voorkomende vorm van primaire botkanker bij kinderen en jonge volwassenen. De overlevingskansen voor lokale vormen van het Ewing sarcoom zijn verbeterd naar percentages van boven de 70%, voornamelijk door agressieve chemobehandelingen en lokale bestraling. Aan de andere kant, is er weinig verbetering in de overlevingskansen van patiënten met een recidief van het Ewing sarcoom of met bij de diagnose al uitzaaiingen. Toch is er wel hoop vooral met stamceltransplantaties en immuuntherapie al of niet aangevuld met hyperthermie.

Als u hier klikt kunt u een volledig engelstalig studierapport gratis inzien over de huidige stand van zaken bij het Ewingsarcoom met veel aandacht voor stamceltransplantatie en immuuntherapie.

Een interessant studierapport uit het LUmc - Leiden is dit, waarin gebruik gemaakt wordt van fluoriscerende stofjes om zo nauwkeurig mogelijk te opereren: 

Introducing fluorescence guided surgery into orthopedic oncology: A systematic review of candidate protein targets for Ewing sarcoma

Ervaringen van kankerpatienten, met ook andere vormen van kanker, met complementaire aanpak zijn te vinden onder ervaringsverhalen en er zijn ook een aantal video's te bekijken van kankerpatiënten.

Er zijn vier behandelteams in Nederland actief, te weten; AMC in Amsterdam, UMCG in Groningen, UMCN Radboud in Nijmegen en LUMC in Leiden.

In deze folder staat gedetailleerde informatie over hoe een Ewing sarcoom kan worden behandeld

Deze website heeft ook een patiëntenplatform voor sarcomen waaronder het Ewing sarcoom: 

https://www.patientenplatformsarcomen.nl/

Patiëntenplatform Sarcomen
Gebouw Janssoenborch, (Hoog Catharijne)
Godebaldkwartier 365 (3e etage)
Postbus 8152
3503 RD Utrecht
088 00 29 777 (secretariaat)
030 760 45 70
(telefonische hulplijn Sarcomen)
030 760 39 67
(telefonische hulplijn GIST)
info@patientenplatformsarcomen.nl
medisch@patientenplatformsarcomen.nl
(voor medische vragen)

In België behandelen volgens mijn informatie alle academische ziekenhuizen het Ewing sarcoom en is er nog een cetnrale aanpak, al lijkt UZ Leuven het grootste deel van de patiënten met een weke delen tumor of bottumor te behandelen.


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Maagzuurremmers hebben sterk >> Sarcomen - weke delen kanker: >> Eribulin mesylate (Halaven) >> CIRT - carbon ion radiotherapie >> Chemo bij Ewingsarcoma. >> Hyperthermie blijkt uitstekende >> HER2 - gerichte CAR T - cell >> Immuuntherapie: Ewingsarcoma >> Stamceltransplantatie: Hoge >>