Over de biochemische kaart: A community-driven global reconstruction of human metabolism staat onder https://www.kanker-actueel.nl/NL/voedingstoffen-als-medicijn-biochemische-kaart-van-menselijk-lichaam-voltooid-ziektes-kunnen-voorkomen-worden-door-individueel-voedingspatroon.html een artikel uit de Volkskrant met verwijzing naar de biochemische kaart zelf, gratis in te zien.

Klik hier voor informatie over stand van zaken bij personalised medicin

Literatuurlijst gerandomiseerde (en in een aantal gevallen tevens dubbelblinde ) onderzoeken , in welke een mogelijk therapeutisch effect van een of meer voedingsparameters of een andere complementaire methode is geëvalueerd.

Voor reguliere behandelingen is in het algemeen vanwege de bijwerkingen slechts gerandomiseerd onderzoek mogelijk . Bovendien is van reguliere behandelingen een gerandomiseerd onderzoek vaak nooit uitgevoerd . Deze bewering van E.Valstar op basis van relevante literatuur is in het NTvG (zie NTvG 136 : 709-710 ; 1992 ) door de desbetreffende oncologen niet weersproken.

Zie ook Nutritional Oncology van D.Heber et al ISBN 0-12-335960-0 ; dit boek is geredigeerd door Harvard en door het Memorial Sloan Kettering Institute !! Als u het boek bestelt krijgt u de tweede bijgewerkte versie van het boek

Aan deze lijst hebben Hans Houtsmuller , Ed Woerlee en Johan Bolhuis belangrijke bijdragen geleverd.

Aparte lijsten van studies uitgevoerd bij specifiek een bepaalde vorm van kanker of naast bestraling of chemo of operatie of stamceltransplantaties c.q. beenmergtransplantaties heb ik uitgesplitst uit de algemene literatuurlijst van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar  om het u gemakkelijker te maken.

zie https://kanker-actueel.nl/NL/chemo-en-voedingsstoffen.html

Hier de andere lijsten.

Maar veel studies gedaan met niet-toxische middelen en weinig / niet invasieve behandelingen enz. naast  ook chemo, bv. maretak injecties, acupunctuur, beweging, massage, psycho-sociale begeleiding enz., informatie daarover is allemaal ook te vinden onder complementair , staan in de volledige literatuurlijst van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar   


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Literatuurlijsten niet toxische middelen en behandelingen per kankersoort en aanvullend op chemo, operatie en bestraling"

  • Rob Hamers :
    Het Memorial Sloan Kettering Institute geeft een interessante lijst van interacties van chemo met voedingssupplementen.
    Helaas kiezen ze vaak niet voor het optimale effect in de interactie maar voorzichtig het minimale (in feite dus niet voorzichtig als de levenskansen verbeteren door ondersteuning met bepaalde kruiden). Zo zegt men bijv dat men Noni beter niet kan nemen omdat het anti-oxydanten bevat! Jammer dat men niet breed geïnformeerd is: een studie die gebpubliceerd is op https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6111235/ laat duidelijk de weegschaal doorslaan naar het gebruik van anti-oxydanten bij chemo!

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief van artikelen uit >>