Hier een aantal artikelen over effectiviteit van bepaalde voedingstoffen als aanvulling bij chemokuren in het algemeen. Bij de specifieke vormen van kanker staat meer informatie, maar dan meestal over die specifieke vorm van kanker in relatie tot ondersteuning met specifieke niet toxische behandelingen en middelen

Veel meer specifieke informatie over niet toxische middelen en behandelingen bij kanker zijn te vinden onder complementair.

Bij de natuurapotheek in Pijnacker  kunnen mensen ook adviezen krijgen voor chemo support via met name Chinese kruiden. Vraag naar chemo support voor uw vorm van kanker en de betreffende chemokuren die u krijgt Via een goed gekwalificeerd arts kan de natuurapotheek u dan adviezen geven welke niet toxische middelen geschikt zijn voor u persoonlijk.

Zie verder in gerelateerde artikelen, onderaan en rechts voor specifiekere informatie over niet toxische stoffen naast chemo of raadpleeg literatuurlijst van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar  of beter zoek via sleutelwoorden in zoekfunctie rechtsboven.

Ervaringen van kankerpatienten, met ook andere vormen van kanker, met complementaire aanpak zijn te vinden onder ervaringsverhalen en er zijn ook een aantal video's te bekijken van kankerpatiënten.

Hoewel  sommige artikelen op deze pagina geschreven zijn door anderen zoals drs. Bolhuis, natuurarts en L. P. Huijsen, arts voor homeopathie en niet-toxische tumor therapie geldt ook hier onverkort onze disclaimer en is alles wat zij beweren voor de verantwoordelijkheid van beide artsen. Andere berichten zijn later toegevoegd en komen uit andere bronnen.

Een selectie van studies alleen gedaan op specifiek gedaan onderzoek aanvullend naast chemo, of systemische chemo of lokaal/regionaal of via liposomen of via bv. TACE, ongeacht de vorm van kanker staat in gerelateerde artikelen hieronder of hiernaast. 

Wanneer een studie is uitgevoerd bij specifiek een bepaalde vorm van kanker heb ik die opgenomen in een aparte lijst voor die specifieke vorm van kanker.

Maar veel studies gedaan met niet-toxische middelen en weinig / niet invasieve behandelingen enz. naast  ook chemo, bv. maretak injecties, acupunctuur, beweging, massage, psycho-sociale begeleiding enz., informatie daarover is allemaal ook te vinden onder complementair , staan in de volledige literatuurlijst van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar   


Plaats een reactie ...

Reageer op "Chemo en voedingsondersteuning: een overzicht van een aantal studies en opinies"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Studiepublicaties van niet-toxische >> Chemo blijkt alleen effectief >> Voeding vermindert kans op >> Aanvullende voeding en voedingsuppletie >> Aanvullende voeding en voedingsuppletie >> Anti-oxidanten bij chemo verminderen >> Uitleg en opsomming van effecten >> 80 procent van een chemobehandeling >> Lees hier een artikel waar >> Chemo en voedingstoffen: Vitamine >>