5 juni 2011: ik ben kanker-actueel aan het herzien en kwam dit artikel tegen. Onderstaand artikel van homeopathisch en NTTT arts Huijssen is al enkele jaren oud maar veel is nog wel relevant. Maar wie aan de slag wilt met aanvullende niet toxische middenen en aanvullende aanpak met voeding en voedingssuppletie doet er wel goed aan een goed gekwalificeerde orthomoleculaire of natuurarts te consulteren. Er is wel wat veranderd in de loop der jaren en doe het nooit op eigen houtje. Voor elke vorm van kanker zijn soms belangrijke verschillen in welke niet toxische middelen een positief effect kunnen geven naast chemo en bestraling bv.
juni 2000:
Een bericht over de werking van chemotherapie geschreven door L. P. Huijsen, arts voor homeopathie en niet-toxische tumor therapie

Zin van chemotherapie.
Chemotherapie is alleen noodzakelijk om snel groeiende tumoren in hun groei te remmen. Volgens chemotherapie criticus Ralph Moss is het een feit dat voor de heden ten dage meest voorkomende kankers, die kankers die 90% van de kankerpatiënten elk jaar doodt, chemotherapie nooit bewezen heeft iets goeds te doen en in feite schadelijk is.

Prof.Dr. med. Dietmar Molitor uit Landau maakte op het derde Medizinische Kongress Kornwestheim "Medizin im Dialog- integratieve Konzepte" bekend dat uit een niet gepubliceerd onderzoek onder Amerikaanse veteranen gebleken is dat patiënten die zijn behandeld met chemotherapie en daarna toch zijn overleden, voor 80% zijn overleden aan de gevolgen van de chemotherapie en niet aan hun tumor.
(Erfahrungs Heilkunde 8/2000).

Volgens het artikel "Klinische toepassing van cytostatica" in het Geneesmiddelenbulletin van oktober 1997 heeft chemotherapie bij de meeste gemetastaseerde maligniteiten bij volwassenen een palliatief doel. Palliatieve doelen zijn onder meer het verlengen van het leven of het verbeteren van de kwaliteit daarvan. In de praktijk betekent dit echter dat de kwaliteit van leven ernstig wordt aangetast door de meeste combinaties van chemotherapeutica.

Chemotherapie betekent voor het lichaam naast een ernstige aantasting van het immuunsysteem ook een flinke belasting met giftige stoffen van de chemotherapie zelf en stoffen die vrijkomen na het afsterven van kankercellen en gezonde lichaamscellen.
Chemotherapie kan door beschadiging van het erfelijk materiaal in de cellen, DNA-schade, ook weer kanker veroorzaken (circa 3% kans).

Ik raad mijn patiënten daarom aan goed met de oncoloog te praten over de zin van de chemotherapie. Hoe groot acht de specialist dat de kuren aanslaan? 
Mocht men toch besluiten tot chemotherapie, dan kan het ontgiften van het lichaam gestimuleerd worden door het homeopathisch geneesmiddel Okoubaka aubrevillei. Na elke chemobehandeling kan de patiënt gedurende 7 dagen 3 x daags 3 granules Okoubaka aubrevillei D3 onder tong laten smelten. Bij misselijkheid en braken kan Okugest ingenomen worden.

Het immuunsysteem kan gestimuleerd worden met Echinaplant, 3dd 2 tabletten gedurende 14 dagen. 

In ernstige gevallen kan het beenmerg gestimuleerd worden met Arsenicum album of China officinalis

Bij leucopenie kan Crotalus horridus D30 voorgeschreven worden.

Bij slijmvliesontsteking in de mond ten gevolge van de chemotherapie past Mercurius solubilis D12 bij een metaalsmaak in de mond, een verhoogde speekselproductie en een dikke, beslagen tong.

Bij ulceraties in de mond kan men beter Mercurius corrosivus D12 voorschrijven. (Bij pijn in de mond kan de patiënt de mond spoelen met kamillethee, één zakje op een glas thee).

Literatuur
Nieuwsbrief nummer 3, 2000 "Chemotherapie …..en verder?", uitgave van het Nationaal Fonds tegen Kanker, St. Nicolaasstraat 50, 1012 NK Amsterdam, tel. 020-5304933, fax 020-5304930; e-mail: info@snfk.nl

L. P. Huijsen, arts voor homeopathie en niet-toxische tumor therapie

Noot redactie:
Bovenstaande informatie is geschreven door mensen die niet behoren tot onze redactie. Alle informatie komt dan ook voor verantwoordelijkheid van de auteurs. We raden aan niet op eigen houtje een ingrijpende beslissing te nemen, maar op consult te gaan bij een deskundig arts - wat deze beide artsen overigens zijn - die geschoold is in de werking van voeding en voedingssupplementen naast de reguliere behandelingen. Voor adressen van gekwalificeerde orthomoleculaire artsen zie pagina nuttige adressen

Bovendien is op alles hier beweerd onverkort onze disclaimer van toepassing

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "80 procent van een chemobehandeling lijkt zinloos, aldus homeopathisch en NTTT arts J.P. Huijsen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Studiepublicaties van niet-toxische >> Chemo blijkt alleen effectief >> Voeding vermindert kans op >> Aanvullende voeding en voedingsuppletie >> Aanvullende voeding en voedingsuppletie >> Anti-oxidanten bij chemo verminderen >> Uitleg en opsomming van effecten >> 80 procent van een chemobehandeling >> Lees hier een artikel waar >> Chemo en voedingstoffen: Vitamine >>