Verkrijgbaar in elke boekhandel en bibliotheek het kookboek van Dr. Houtsmuller uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. Zie pagina kanker en boeken voor meer boeken betreffende kanker en voeding.
De recepten gebaseerd op de uitgangspunten van dr. Houtsmuller incl.dat kookboek proberen we zo gevarieerd mogelijk in te vullen. Met waar mogelijk gebruiken we seizoensgroenten, hoewel in deze moderne tijd het hele jaar door de meeste groenten en fruit te krijgen zijn.
In de recepten gebruiken we...
Basisprincipes Houtsmullerdieet, een toelichting van natuurarts Johan Bolhuis
Posted 28/01/2010 08:48:20Verkrijgbaar in elke boekhandel en bibliotheek het kookboek van Dr. Houtsmuller uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. Zie pagina kanker en boeken voor meer boeken betreffende kanker en voeding.
De recepten gebaseerd op de uitgangspunten van dr. Houtsmuller incl.dat kookboek proberen we zo gevarieerd mogelijk in te vullen. Met waar mogelijk gebruiken we seizoensgroenten, hoewel in deze moderne tijd het hele jaar door de meeste groenten en fruit te krijgen zijn.
In de recepten gebruiken we in...
Waterkerssoep
Posted 28/11/2009 14:14:43Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Ingrediënten : - Soep van waterkers
- Soep van waterkers
Een buitengewoon simpele en verrassend lekkere, pittige en frisse soep.
Nodig voor twee:
- 1 zakje waterkers (in het koelvak van de gezonde winkel)
- 2 tenen knoflook
- 1 ui...
Vissoep, uit Bretagne
Posted 28/11/2009 14:14:43Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept uit de Tip
Ingrediënten: Bretonse vissoep
- Olijfolie met klontje boter voor bakken
- 2 klein gesneden uien
- 2 teentjes knoflook fijngeperst
- 6 middelgrote aardappelen, vastkokend en in stukken gesneden.
- 1...
Vissoep, Mediteraan
Posted 28/11/2009 14:14:43Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
(voor 8 personen) (Uit smaken van de zee van Rick Stein)
Ingrediënten: Mediterrane vissoep
- Poon of Harder (450 gram)
- 1 zeebaars (450 gram)
- 1 zeeduivel (staart) (450 gram)
- 100 gram inktvis, (liefst...
Tomatensoep uit de Kempen, maaltijdsoep
Posted 28/11/2009 14:14:43Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Uit 'De echte Vlaamse keuken'
Ingrediënten: Tomatensoep uit de Kempen
- 1 runderschenkel
- 1 ½ liter water
- soepgroenten zoals: selderij, peterselie (bewaar wat voor garnering en neem bv. ook bieslook voor garnering), wortel,...
Slasoep met groene kruiden
Posted 28/11/2009 14:14:43Terug naar overzicht weekrecepten
Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten: slasoep met groene kruiden
-
- 2 teentjes knoflook fijngeperst
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 150 gram verse...
Ratatouillesoep
Posted 28/11/2009 14:14:43Terug naar overzicht weekrecepten
Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten Ratatouillesoep
-
- 2 teentjes knoflook fijngeperst
- olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 2 zakken ratatouillemix (400 gram) Of verse kleingesneden...
Pompoensoep
Posted 28/11/2009 14:14:43Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: pompoensoep
- een middelgrote pompoen
- 2-4 preien
- twee uien
- twee teentjes knoflook
- vijf blaadjes laurier (gedroogd)
- verse koriander
- kerriepoeder of kurkuma
- olijfolie extra vierge (uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- tamari of Shoyu ...
Pompoensoep - maaltijdsoep voor 6 personen
Posted 28/11/2009 14:14:43Terug naar overzicht weekrecepten
Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Pompoensoep (6 personen) (Maaltijdsoep)
- 1 pompoen circa 1,5 pond
- 1 courgette
- 1 ui
- enkele knoflooktenen
- eetlepel roomboter (zonder zout)
- verse koriander
- theelepel...