Kippenlevertjes in rode wijn

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten: kippenlevertjes in rode wijn

  • Twee uien
  • Kippenlevertjes (400 gram voor 4 personen)
  • Handvol champignons (biologisch)
  • Scheutje rode wijn
  • Tamari of shoyu en peper

Bereiding:
Bak op hoog vuur levertjes rondom. Voeg na enkele minuten gesnipperde uien erbij....





Lees verder ...

Kippenlevertjes met perzik

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten kippenlevertjes met perzik:
 

  • Zilvervliesrijst voor vier personen
  • Kippenlevertjes (liefst biologisch) voor vier personen (ca. 500 gram)
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 groene paprika klein gesneden
  • 1 blik halve perziken op eigen sap of drie verse rijpe perziken gevierendeeld
  • olijfolie extra vierge (zie...



Lees verder ...

Knolselderij met ansjovis

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten knolselderij met ansjovis:
 

  • 2 blikjes ansjovisfilets
  • olijfolie
  • 3 grote uien in ringen gesneden
  • 3 dl. creme fraiche
  • 4 dl magere melk
  • 1 ei losgeklopt
  • 750 gram aardappels in reepjes...




Lees verder ...

Koolraap recept

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Stew met koolraap Bron: TIP culinair.

· 50 gr. boter
· 1 grote ui, in vieren
· 1 l. groentebouillon
· 500 gr. koolraap, in reepjes
· 6 grote...







Lees verder ...

Kidneybeans op Antiliaanse wijze

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Naar een recept van Vegatopia. Zie internetlinks.

Ingrediënten: Kidneybeans op Antiliaanse wijze
 

  • Maccaroni (meergranen voor 4 personen)
  • Bakje tofugehakt
  • 1 rode en 1 groene en 1 gele paprika
  • 3 teentjes fijngeperste knoflook
  • 2 kleingesneden uien
  • 3...





Lees verder ...

Aardappeltaart met geitenkaas en witlofsalade

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten: aardappeltaart met geitenkaas en honing en witlofsalade

  • 1-1,5 kg aardappelen (biologisch)
  • 75 gram roomboter zonder zout
  • 125 ml. Creme fraiche of zure room
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eieren (scharrel)
  • 1 theelepel tijm
  • 150 gram geraspte harde geitenkaas
  • Extra nodig: lage bakvorm en...


Lees verder ...

Kip met citroen en zilverliesrijst

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.Bewerkt van AH recept. Kip mag een enkele keer wel in het Houtsmullerdieet. hier een makkelijk recept

Ingrediënten: Citroenkip

  • 1 scharrelkip of biologische kip of een kip van bij de boer waarvan je weet dat de kip gewoon lekker heeft kunnen rondlopen...




Lees verder ...

Kikkererwten en pompoen, stoofpotje

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld 
 

 Ingrediënten stoofpotje met kikkererwten en pompoen:

  • Olijfolie 2 uien grof gesneden
  • 2 ons scharrelkipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 500 gram schoongemaakte pompoen in blokjes gehakt
  • 5 dl. groentenbouillon
  • 2 blikken kikkererwten (uitgelekt)
  • halve groene kool in smalle reepjes gesneden
  • couscous

 

Bereiding:

...

Lees verder ...

Groentenmix in couscoustimbaal en guacamole

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.Ingrediënten: Couscous-timbaal van bloemkool, aubergine en guacamole

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 aubergines
  • 1 bloemkool
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 dunne prei
  • 100 gram roomboter zonder zout
  • 2 fijn geperste knoflookteentjes
  • tamari of...


Lees verder ...

Groentenmix met peer uit de oven

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten Italiaanse ovenschotel met peer

  • Farfalle, een strikjes pasta voor vier personen
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 rode paprika's
  • 3 rijpe peren in blokjes gesneden
  • 100 gram jonge geraspte kaas
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 250...


Lees verder ...