Couscousschotel

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld .

Naar een recept van Ben en Marjon van de website vegplek

Ingrediënten: couscous met chakchouka
 

  • 250 gr couscous
  • 2 eetl groene pesto
  • 5 kleine tomaatjes op olie
  • 50 gr feta
  • een paar...




Lees verder ...

Champignons met roomsaus

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Een recept van Willemien

Ingrediënten: Conchiglie Al Funghi
 
  • 400 tot 500 gr. Meergranenmacaroni of andere pasta bv. tagliatella
  • 400 tot 750...


Lees verder ...

Chinese kool met tahoe

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
 

Ingrediënten ragout van tahoe en gesauteerde Chinese kool: Van www.vegatopia.com en aangepast.

 

  • 250 gram tahoe, in reepjes gesneden
  • 2 dl. groentenbouillon
  • volkorenmeel
  • 1 ui
  • 1 bosuitje
  • 2 dl. droge witte...




Lees verder ...

Chili sin carne

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten chili sin carne:

  • 500 gr. bruine bonen (of zelf weken en koken of kant en klaar uit pot. Neem bv. pot capucijners, potje bruine bonen en potje kidneybonen)
  • eetlepel tamari of shoyu
  • 2 uien, gepeld en in stukjes gesneden.
  • ...

Lees verder ...

Champignons in druivenbladeren en met pilafrijst

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
 

Ingrediënten: champignons in druivenbladeren met pilafrijst:
 

  • 16 druivenbladeren, geblancheerd en uitgelekt of uit blik of pot en dan goed afgespoeld.
  • 500 gram champignons (liefst met shiitake erbij)
  • 5 tenen knoflook
  • olijfolie
  • versgemalen peper en...



Lees verder ...

Buriyani: rijst met gemengde groenten, oosters gerecht

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.  

Ingrediënten: Byriyani

  • 3 draadjes saffraan of 2 theelepels koenjit
  • tamari of shoyu
  • olijfolie extra (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 300 gram basmatirijst
  • 200 gram bleekselderij in reepjes gesneden
  • 200 gram winterwortel, in plakjes gesneden
  • 200 gram...


Lees verder ...

Bloemkool met kippenlevertjes

 

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
 

Ingrediënten: kippenlevers met bloemkool en nieuwe aardappels

  • 250 gram kippenlevers. Als het verkrijgbaar is biologisch het beste
  • 250 gram champignons
  • 2 uien gesnipperd
  • nieuwe aardappelen voor vier personen
  • grote bloemkool
  • scheutje rode wijn
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie...



Lees verder ...

Broccoli met Shiitake

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.  

Ingrediënten: roergebakken broccoli met shiitake

  • 3 bosuitjes in kleine ringen gesneden
  • broccoli voor vier personen (neem dit ruim bv. 500 gram)
  • 200 gram shiitake 
  • tamari of shoyu
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • extra: veldslasalade. Zie salades.


...



Lees verder ...

Bonenschotel (witte) Toscaans eenpansgerecht

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

 Ingrediënten Toscaans eenpansgerecht voor twee personen

  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 knoflookteentje fijngeperst
  • 1 grote vleestomaat, ontveld en in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika in stukjes gesneden
  • paar verse blaadjes basilicum gescheurd
  • mespuntje oregano
  • 150 gram gedroogde witte...


Lees verder ...

Broccoli met geitenkaasjes en avocadosalade vooraf

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.  Naar een recept van Willemien

Ingrediënten: Avocado met sinaasappel en banaan
 

  • twee handsinaasappelen,
  • 2 perssinaasappelen,
  • 2 rijpe avocado's,
  • 2 bananen,
  • 1 eetlepel honing,
  • mespuntje gemberpoeder
  • twee eetlepels citroensap

Ingrediënten: Hollandse pot
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken...





Lees verder ...