22 juni 2011: Leest u ook de recent toegevoegde informatie over dr. Robert Gorter en het Medical Center Cologne onder deze informatie: Mijn ervaringen met dr.Robert Gorter en het Medisch Centrum Keulen. Een waarschuwing 

En Klik hier voor meer adressen van klinieken in Duitsland waar dendritische celtherapie wordt gegeven.

19 april 2011: Prof. dr. Adema heeft inmiddels vele publicaties op zijn naam staan op het gebied van immunologie. Klik hier voor een overzicht van zijn publicaties en werkzaamheden.

3 januari 2006: Bron: website van UMC

Het Academisch Medisch Centrum Utrecht en dan de afdeling Tumorimmunologie (NCMLS) heeft miljoenen Euro's gekregen voor het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek naar de werking van dendritische celtherapie. Voorwaar een doorbraak en hopelijk komen er nu ook snel resultaten.

De afdeling Tumorimmunologie (NCMLS) is dit jaar zeer succesvol bij het verkrijgen van beurzen van NWO, de belangrijkste financier van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.

Prof.dr. Gosse Adema
Vandaag, 15 december, is bekend geworden, dat prof.dr. Gosse Adema, hoogleraar moleculaire immunologie, als eerste UMC-medewerker ooit, een prestigieuze VICI-beurs heeft verworven. De VICI heeft een waarde van 1,25 miljoen euro. Adema gaat het geld besteden aan een vierjarig onderzoek op het gebied van zijn specialisme, namelijk de rol die zogeheten dendritische cellen spelen bij de afweer tegen onder andere kanker.

Dr. Alessandra Cambi en dr.Roger Sutmuller
Aan dr. Alessandra Cambi, ook van de afdeling Tumorimmunologie, is een VENI-beurs toegekend. Zij gaat onderzoek doen naar eigenschappen van het celoppervlak van dendritische cellen. De VENI-beurs, groot 200.000 euro, is voor pas gepromoveerde onderzoekers. Eerder dit jaar kreeg ook dr. Roger Sutmuller al een VENI-beurs.

Prof.dr. Carl Figdor
Het hoofd van de afdeling, prof.dr. Carl Figdor, hoorde begin deze maand dat zijn aanvraag voor een TOP-subsidie door ZonMw, een onderdeel van NWO, is gehonoreerd. Een TOP-subsidie biedt sterke onderzoeksgroepen ruimte voor nieuwe risicovolle onderzoekslijnen. Van de 156 hooggekwalificeerde aanvragen konden er niet meer dan zestien worden toegewezen. De TOP-subisidie bedraagt een half miljoen euro.
De nieuwe onderzoekslijn betreft het ontrafelen van het mechanisme waarmee de cellen die als eerste ziekmakende elementen in het lichaam detecteren, zich voorbereiden.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Onderzoek en dendritische celtherapie: UMC krijgt miljoenen voor wetenschappelijk onderzoek naar dendritische celtherapie."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Genezing met warmte: Amerikaans >> Dendritische celtherapie begeleidt >> Dr. Figdor werkzaam in de >> Literatuurlijst van studies >> Medical Center Cologne - Dr. >> Onderzoek en dendritische >> Prof. dr. Yvette van Kooyk >> Succes en belofte van dendritische >> Vaccinatie tegen kanker. Nijmeegse >> Algemeen: Dendritische celtherapie >>