22 juni 2011: Leest u ook de recent toegevoegde informatie over dr. Robert Gorter en het Medical Center Cologne onder deze informatie: Mijn ervaringen met dr.Robert Gorter en het Medisch Centrum Keulen. Een waarschuwing 

En Klik hier voor meer adressen van klinieken in Duitsland waar dendritische celtherapie wordt gegeven.

1 maart 2010: Bron: UMC Radboud Nijmegen

Het KWF heeft dr. Carl Figdor de KWO prijs van 2 miljoen euro gegeven voor verder onderzoek naar dendritische therapie. Dr. Figdor stelt in een artikel op de website van het UMC Radboud dat hij de laatste jaren veel succes heeft met zijn onderzoek naar dendritische celtherapie. Echter als we in pubmed zoeken naar publicaties van zijn hand komen we niet 1 studie tegen met patienten die door zijn aanpak met dendritische cellen zouden zijn genezen. Figdor beweert dat 30 tot 40% goed reageert op de aanpak met dendritische cellen en zegt ook 1 patient te hebben die al 9 jaar vrij is van een melanoom. Maar nergens kan ik daarover publicaties vinden. Van andere bronnen weten we dat dr. Carl Figdor eigenlijk weinig tot geen succes heeft maar steeds terugvalt op andere onderzoeksmethoden. Nu weer benadrukt hij in onderstaand artikel de combinatie van dendritische cellen met chemotherapie. Het zou denk ik zinnig zijn eens met dr. Gorter te gaan praten die heeft soms wel succes met zijn aanpak met dendritische cellen en hyperthermie, zie onder ervaringsverhalen.

Hier enkele citaten uit het artikel waarin beschreven dat het KWF de prijs toekent aan dr. Carl Figdor en wat hij er allemaal mee denkt te gaan doen:

Prof. Figdor krijgt KWO-prijs voor onderzoek dendritische celvaccinatie

 

NIJMEGEN - Hoogleraar immunologie prof. dr. Carl Figdor van het UMC St Radboud in Nijmegen heeft de KWO-prijs 2009 ontvangen van KWF Kankerbestrijding. Figdor krijgt de onderscheiding voor zijn onderzoek naar dendritische celvaccinatie, waarmee de afweer van kankerpatiënten kan worden ‘opgepept', zodat tumoren met hernieuwde kracht worden aangevallen. Aan de KWO-prijs is een bedrag van twee miljoen euro verbonden.

 

Chirurgie, radiotherapie of chemotherapie zijn de gebruikelijke wapens, waarmee kanker wordt bestreden. Een tumor wordt met dergelijke middelen weggesneden, kapot gestraald of chemisch vergiftigd. Voor een optimaal resultaat wordt vaak een combinatie van die middelen gebruikt. Carl Figdor volgt een relatief nieuwe methode, waarbij hij gebruik maakt van het eigen afweermechanisme van het lichaam. Uit experimentele studies blijkt dat 30 tot 40 procent van de melanoompatiënten reageert op deze zogeheten dendritische celvaccinatie. Carl Figdor gaat de KWO-prijs gebruiken voor fundamenteel onderzoek om de effectiviteit van deze therapie verder te vergroten.

Lees verder op website van het UMC St. Radboud:


Plaats een reactie ...

Reageer op "Dr. Figdor werkzaam in de Radboud krijgt 2 miljoen euro van KWF voor onderzoek naar dendritische celtherapie bij kanker. Artikel geplaatst 1 maart 2010"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Genezing met warmte: Amerikaans >> Dendritische celtherapie begeleidt >> Dr. Figdor werkzaam in de >> Literatuurlijst van studies >> Medical Center Cologne - Dr. >> Onderzoek en dendritische >> Prof. dr. Yvette van Kooyk >> Succes en belofte van dendritische >> Vaccinatie tegen kanker. Nijmeegse >> Algemeen: Dendritische celtherapie >>