Ratatouille met stokbrood

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: ratatouille met stokbrood

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 preien
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 uien
  • ½ pond tomaten
  • tamari, peper en roomboter
  • 1 pond aardappelen

Bereiding:
Kook de aardappelen...





Lees verder ...

Raapsteeltjes stampot met rammenas

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: raapsteeltjesstamppot met rammenas

  • 1,5 kg. Aardappelen (liefst biologisch)
  • 3 bossen raapsteeltjes
  • 1 rammenas
  • 150 gram jonge kaas in blokjes gesneden
  • scheutje sojamelk
  • klontje roomboter zonder zout
  • peper
  • theelepel nootmuskaat

Bereiding:
Kook de aardappelen in niet al teveel water gaar en zet...




Lees verder ...

Roergebakken jonge groenten met mie

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

 Ingrediënten roergebakken groenten met mie:

Roergebakken gerechten zijn gezond en voedzaam en u kunt ze eindeloos varieren door allerlei verschillende seizoensgroenten en kruiden te nemen.

  • 3 bosuitjes, in dunne plakjes.
  • 2 cm. verse gember, geschild en geraspt.
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes.
  • 75...


Lees verder ...

Rodekool met verse appelmoes en gebakken warme ananas na

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten: Rodekool met gepofte aardappel en verse appelmoes

  • 1 rode kool (ongeveer 1 kilo
  • 3 appels bv. Elstar of Jonagold
  • 2 eetlepels appelstroop (zonder suiker uit de natuurwinkel )
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • aardappels voor vier personen
  • 2 kg....



Lees verder ...

Ratatouille met lasagna

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Lasagna met ratatouille

  • 1 middelgrote aubergine in blokjes gesneden
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • blikje gepelde tomaten zonder toevoegingen
  • 250 gram Tofugehakt
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngeperst
  • 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • olijfolie en klontje roomboter...




Lees verder ...

Paprika gestoofd met roerei

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

 Uit Smaakmakend enigszins aangepast

Gebruik bij voorkeur biologische producten
 
 
Ingredienten: paprika gestoofd met roerei
  • 600 gram paprika, groen, geel en rood
  • 6 scharreleieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels gedroogde tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes tijm
  • snufje vers gemalen peper
  • beetje zeezout
  • olijfolie...

Lees verder ...

Paddestoelen met geitenkaas en peer en notenrijst

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: paddestoelen met geitenkaas en per en notenrijst  

  • 500 gram gemengde paddestoelen (Grotchampignons, shi-take, platte champignons, weidechampignons enz.).
  • 4 eetlepels roomboter  
  • notenrijst voor 4 personen
  • 2 handperen
  • 300 gram geitenkaas in plakken  
  • 1 liter groentebouillon  
  • rucolasla 
  • ...



Lees verder ...

Paprika's gevuld met vis

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten: gevulde paprika's met vis (uit de Volkskrant aangepast)

  • Olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 4 grote paprika's (varieer in kleur), schoongemaakt en zonder zaadlijsten
  • 300 gram witte vis, taliapafilet, of  heilbotfilet bv.
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • 1/3 komkommer, in stukjes gesneden
  • ...



Lees verder ...

Pompoen met ravioli en saffraansaus

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:

  • 1 zakje saffraandraadjes
  • 2 knoflookteentjes
  • olijfolie
  • 500 gram pompoen
  • 2 laurierblaadjes
  • theelepel kerrie of kurkuma
  • 1/2 theelepel gemalen koriander (niet teveel gebruiken, smaak overheerst snel.)
  • takje verse koriander
  • 3 dl. Kippenbouillon
  • 75 gram walnoten
  • 4 vellen spinazielasagna
  • 1/8 l....




Lees verder ...

Pompoen met feta en couscous

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten pompoen met feta en couscous:
 







Lees verder ...