Everolimus plus octreotide (LAR) verbetert voor gevorderde neuro endocriene tumoren - carcinoidsyndroom - met een laag en gemiddeld stadium de progressievrije overlevingstijd

Aan dit artikel is enkele uren gewerkt. Opzoeken, vertalen, plaatsen enz. Als u ons wilt ondersteunen dan kan dat via een al of niet anonieme donatie. Elk bedrag is welkom hoe klein ook. Klik hier als u ons wilt helpen kanker-actueel online te houden Wij zijn een ANBI organisatie en dus is uw donatie aftrekbaar voor de belasting

18 januari 2012:

Onderzoekers van onderstaande studie naar effecten van everolimus bij neuroendocriene tumoren - carcinoid tumoren - hebben bekend gemaakt dat...

Lees verder ...

Genenpatroon kan voorspellen of Femara - Letrazole aan zal slaan of niet bij hormoongevoelige borstkanker, blijkt uit nieuwste studie.

9 april zie ook informatie over de mammaprint, een genen test specifiek voor borstkanker

7 maart 2009: Bron: JCO:

Bepaalde genen bepalen of Femara - Letrazole wel of niet aan zal slaan als behandeling bij hormoongevoelige borstkanker en ook of er al sprake zal zijn van resistentie. Dit toont een nieuwe studie aan. De onderzoekers claimen dat dit de eerste studie is die aantoont dat een bepaald genen patroon vooraf aan kan tonen of Femara aan zal slaan of...



Lees verder ...

Patientenervaringen: Wim Kloosterboer overleeft in de longen uitgezaaide Hepatitis B geassocieerde primaire leverkanker (Graad IV) (HCC) door het Newcastle Disease Virus en hyperthermie en dendritische celtherapie.

26 februari 2012: Wim belde mij een maand geleden al weer en het gaat nog steeds goed met hem. Een recente scan wees weer uit dat niets erop wijst dat hij een recidief zou hebben.

Klik hier voor ervaringsverhaal van Wim of ga naar videoknop op startpagina en scroll in linkerkolom naar verhaal van Wim Kloosterboer (Wim Kloosterboer overleeft in de longen uitgezaaide Hepatitis B geassocieerde primaire leverkanker (Graad IV) (HCC = Hepatocellulaire Levercarcinoom) door vooraf het Newcastle Disease Virus...

Lees verder ...

Leefstijl gewoontes zoals roken, te veel en vet eten, alcohol en hepatitus B en C zijn samen voor ca. 65 procent verantwoordelijk voor primaire leverkanker.

27 oktober 2011: Bron: the European Prospective Investigation Into Cancer and Nutrition (EPIC)

Primaire leverkanker blijkt veelal veroorzaakt te worden door leefstijlgewoontes en hepatitus B en C. Dit blijkt uit een groot Europees bevolkingsonderzoek in 10 landen bij ca. 500.000 mensen gedurende 8 jaar. Vooral het effect van roken dat maar liefst 50 procent voor zijn rekening zou nemen is extreem hoog en veel hoger dan bv. door hepatitus B en C.

Resultaten Chronische hepatitis B virus (HBV)...

Lees verder ...

Koffie - enkele koppen per dag - kan voor 50% risico op primaire leverkanker voorkomen, aldus een studie onder 100.000 Japanners over periode van tien jaar.

23 februari 2005: Bron: Nutraingredients

Enkele koppen koffie per dag vermindert het risico op primaire leverkanker met ca. 50% blijkt uit epidemologische studie onder 100.000 Japanse volwassenen over een periode van tien jaar. Opvallend is altijd geweest dat primaire leverkanker in Azië veel meer voorkomt dan in Westerse landen. Zover wij weten wordt in westerse landen ook veel meer koffie gedronken dan in Aziatische landen. Misschien is hierin een verband te leggen. Wie leest onder leverreiniging onder deze artikelen...

Lees verder ...

Fruit en groenten lijken geen preventief effect te hebben op het risico op het specifiek ontwikkelen van alvleesklierkanker, aldus grote Europese prospectieve studie, maar is in tegenspraak met andere studies

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

21 april 2009: Bron: 1: Int J Cancer. 2009 Apr 15;124(8):1926-34.

Het eten van veel fruit en groenten lijkt geen preventief effect te hebben op het risico om alvleesklierkanker te krijgen. Dit blijkt uit een grote...

Lees verder ...

Vitamine D op normale waarden brengen halveert risico op alvleesklierkanker bewijzen twee grote studies.

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

13 september 2006: Bron: September issue of Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention

Dagelijkse inname van een bepaalde hoeveelheid vitamine D (400 IU per dag) halveert het risico (43%) op het krijgen van alvleeskleirkanker. dit bewijzen de resultaten van enkele grote studies met meer dan 100.000 deelnemers. Wie 150IU nam per dag had...



Lees verder ...

Foliumzuur binnengekregen via voeding beschermt tegen alvleesklierkanker, maar foliumzuur via voedingsuppletie doet dit niet blijkt uit grote prospectieve studie.

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens



22 maart 2006: Bron: J Natl Cancer Inst 2006;98:407-413

Dagelijks extra foliumzuur binnen gekregen via voeding rijk aan foliumzuur vermindert kans op alvleesklierkanker. Echter extra foliumzuur via voedingsuppletie lijkt geen effect te hebben als preventie van alvleesklierkanker, zo meldt een grote prospectieve Zweedse studie onder 36,616 vrouwen en 45,306...





Lees verder ...

Zetmeelrijke voeding, zoals wit brood, witte rijst en aardappelen verhoogt de kans op het krijgen van alvleesklierkanker

Een grote Amerikaanse studie heeft wederom bevestigd dat voeding en weinig beweging een grote rol speelt in het ontstaan van kanker. Onderzoeker Fuchs heeft 89.000 mensen, allemaal verplegend personeel, jarenlang gevolgd en hun voedingspatroon geregistreerd en gekoppeld aan het al of niet krijgen van alvleesklierkanker. Uit dit onderzoek blijkt dat mensen een verhoogd risico van 57% hebben op het krijgen van alvleesklierkanker wanneer er een zetmeelrijk eten wordt gegeten. Zetmeelrijk betekent wit brood, witte rijst, aardappelen enz. Dit in combinatie met...

Lees verder ...