Fruit en groenten vermindert risico op darmkanker significant voor niet rokers. Bij rokers heeft fruit en groenten eten geen aantoonbaar effect . Aldus grote Europese Prospectieve studie.

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

21 april 2009: Bron: 1: Am J Clin Nutr. 2009 Apr 1.

Een grote prospectieve Europese studie heeft uitgewezen dat wie regelmatig fruit en groenten eet en niet rookt of is gestopt met roken dat die beduidend minder kans op het ontwikkelen van

Magnesium - hoge inname zou het risico op darmkanker bij vrouwen verminderen aldus twee grote langjarige studies.

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

Actuele ontwikkelingen over therapeutische behandelingen van darmkankers zijn te lezen onder kankersoorten-darmkankers

6 februari 2006: Bron: Medscape

Een hoge inname van magnesium zou het risico op darmkanker bij vrouwen verminderen blijkt uit twee onafhankelijk van elkaar uitgevoerde studies onder ruim 35.000 vrouwen die ca. 20 jaar zijn gevolgd. De...





Lees verder ...

Alcohol: Acht of meer glazen bier en/of sterk alcoholische drankjes per week geven ca. 20% groter risico op ontwikkelen van darmkanker. Een tot acht glazen rode wijn per week vermindert risico

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

Actuele ontwikkelingen over therapeutische behandelingen van darmkankers zijn te lezen onder kankersoorten-darmkankers

Acht of meer glazen bier (21.7%; OR = 2.43; 95% CI = 1.11-5.32; p= 0.02) of acht of meer glazen sterk alcoholische drankjes (26.3%; OR = 2.53; 95% CI = 1.10-4.28; p < 0.01) per week geven ca....



Lees verder ...

Vitamine A (30.000 IU), vitamine C 1 gram en vitamine E 70 mg dagelijks verlaagt bij patiënten met eerder darmadenomen tov placebo de kans op een nieuw adenoom

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

9 augustus 2005: Bron: Dis Colon Rectum. 1993 Mar;36(3):227-34.

De combinatie van dagelijks vitamine A (30.000 IU), vitamine C 1 gram en vitamine E 70 mg verlaagt bij patiënten met darmadenomen in de voorgeschiedenis (verdachte poliepen waren verwijderd door operatieve ingreep) tov placebo de kans op een nieuw adenoom...



Lees verder ...

Rood vlees en bewerkt vlees vergroot kans op maag- en darmkanker en spijsverteringskanker met 35% , aldus grote epidemologische Europese studie onder 500.000 volwassenen over periode van 10 jaar.

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

16 juni 2005: Bron: de Volkskrant en BBC news

Rood vlees en bewerkt geeft 35% meer kans op het krijgen van darmkanker blijkt uit grote epidemologische Europese studie bij 500.000 volwassenen over periode van 10 jaar. Deze studie bevestigt de resultaten uit eerdere grote studies. Dit zet de...



Lees verder ...

Rood vlees vergroot kans op darmkanker en spijsverteringskanker aldus grote epidemologische studie.

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

Actuele ontwikkelingen over therapeutische behandelingen van darmkankers zijn te lezen onder kankersoorten-darmkankers

12 januari 2005: Bron: Medisch tijdschrift JAMA

Grote epidemologische studie onder ca. 150.000 gezonde volwassenen in de leeftijd van 50 tot 74 jaar , gemiddelde leeftijd 63 jaar, toont aan dat veelvuldig gebruik van rood vlees en...





Lees verder ...

Rood vlees en bewerkt vlees zorgen voor groot risico op ontwikkelen van darmkanker.

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

Actuele ontwikkelingen over therapeutische behandelingen van darmkankers zijn te lezen onder kankersoorten-darmkankers

Het Amerikaanse Instituut voor Kankeronderzoek, de moeder van het Nederlandse Wereld Kanker Onderzoek Fonds publiceerde afgelopen maand een opmerkelijk onderzoek. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds doet voornamelijk onderzoek naar preventie van kanker. Een groot wereldwijd uitgevoerd rapport...



Lees verder ...

Multivitamines genomen over langere tijd - tien jaar of meer - geeft 30 procent minder risico op darmkanker, aldus epidemologische studie.

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

Actuele ontwikkelingen over therapeutische behandelingen van darmkankers zijn te lezen onder kankersoorten-darmkankers

d.d. 10 oktober 2003: Vier keer of meer per week een multivitaminepil en dat tien jaar lang vermindert het risico op het krijgen van darmkanker met 30 procent, aldus een grote epidemologische studie. Op korte termijn geven...



Lees verder ...

Rood vlees geeft significant groter risico op spijsverteringskanker en slokdarmkanker, aldus grote prospectieve studie onder meer dan 500.000 volwassenen in 10 Europese landen.

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm-) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

Actuele ontwikkelingen over therapeutische behandelingen van darmkankers zijn te lezen onder kankersoorten-darmkankers

2 maart 2006

Het eten van rood vlees (zie ook onder vlees en risico op kanker eerdere studie publicaties over risico van eten van rood vlees) geeft een significant hoger risico op het krijgen van een...





Lees verder ...

Vitamine B6 voorkomt darmkanker, vooral bij vrouwen die veel alcohol drinken, blijkt uit grote langjarige Zweedse studie.

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

Actuele ontwikkelingen over therapeutische behandelingen van darmkankers zijn te lezen onder kankersoorten-darmkankers

Hoge waarden van vitamine B6 geeft 25% minder risico op krijgen van darmkanker in vergelijking met laagste waarden en geeft vooral bij vrouwen die regelmatig alcohol drinken een nog grotere bescherming. Dit alles bljikt uti een grote Zweedse...



Lees verder ...