Roken, rood vlees en alcohol zijn grote veroorzakers van dikke darmkanker. Zeker als deze alle drie tegelijk worden gebruikt

8 oktober 2010: Toegevoegd aan onderstaand artikel uit 2002 van de universiteit van Wageningen een nieuwere studie uit 2009 die ook aantoont dat roken en alcohol met name darmkanker kan veroorzaken. Het volledige studierapport is te lezen sls u hier klikt:

Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2009 Jul;18(7):2098-106. Epub 2009 Jun 23.

Maretak - Isorel gegeven vooraf en na operatie van kankerpatienten met vormen van spijsverteringskanker geeft significant betere mediane overleving en superieure kwaliteit van leven

  • Darmkankers en effect van Maretak: Maretak - Isorel gegeven vooraf en na operatie van kankerpatienten met spijsverteringskanker zoals darmkanker, alvleesklierkanker, slokdarmkanker en galwegenkanker geeft significant betere mediane overleving en superieure kwaliteit van leven, aldus twee gerandomiseerde studies.
  • Leefstijlveranderingen kan voor 25% minder darmkanker zorgen blijkt uit 24 jarig bevolkingsonderzoek in Engeland.

    31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

    Actuele ontwikkelingen over therapeutische behandelingen van darmkankers zijn te lezen onder kankersoorten-darmkankers

    13 april 2009: Bron: 1: Eur J Cancer Prev. 2009 Feb 20.

    Een gezonde...



    Lees verder ...

    Fruit en groenten vermindert risico op darmkanker significant voor niet rokers. Bij rokers heeft fruit en groenten eten geen aantoonbaar effect . Aldus grote Europese Prospectieve studie.

    31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

    21 april 2009: Bron: 1: Am J Clin Nutr. 2009 Apr 1.

    Een grote prospectieve Europese studie heeft uitgewezen dat wie regelmatig fruit en groenten eet en niet rookt of is gestopt met roken dat die beduidend minder kans op het ontwikkelen van

    Magnesium - hoge inname zou het risico op darmkanker bij vrouwen verminderen aldus twee grote langjarige studies.

    31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

    Actuele ontwikkelingen over therapeutische behandelingen van darmkankers zijn te lezen onder kankersoorten-darmkankers

    6 februari 2006: Bron: Medscape

    Een hoge inname van magnesium zou het risico op darmkanker bij vrouwen verminderen blijkt uit twee onafhankelijk van elkaar uitgevoerde studies onder ruim 35.000 vrouwen die ca. 20 jaar zijn gevolgd. De...





    Lees verder ...

    Alcohol: Acht of meer glazen bier en/of sterk alcoholische drankjes per week geven ca. 20% groter risico op ontwikkelen van darmkanker. Een tot acht glazen rode wijn per week vermindert risico

    31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

    Actuele ontwikkelingen over therapeutische behandelingen van darmkankers zijn te lezen onder kankersoorten-darmkankers

    Acht of meer glazen bier (21.7%; OR = 2.43; 95% CI = 1.11-5.32; p= 0.02) of acht of meer glazen sterk alcoholische drankjes (26.3%; OR = 2.53; 95% CI = 1.10-4.28; p < 0.01) per week geven ca....



    Lees verder ...

    Vitamine A (30.000 IU), vitamine C 1 gram en vitamine E 70 mg dagelijks verlaagt bij patiënten met eerder darmadenomen tov placebo de kans op een nieuw adenoom

    31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

    9 augustus 2005: Bron: Dis Colon Rectum. 1993 Mar;36(3):227-34.

    De combinatie van dagelijks vitamine A (30.000 IU), vitamine C 1 gram en vitamine E 70 mg verlaagt bij patiënten met darmadenomen in de voorgeschiedenis (verdachte poliepen waren verwijderd door operatieve ingreep) tov placebo de kans op een nieuw adenoom...



    Lees verder ...

    Rood vlees en bewerkt vlees vergroot kans op maag- en darmkanker en spijsverteringskanker met 35% , aldus grote epidemologische Europese studie onder 500.000 volwassenen over periode van 10 jaar.

    31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

    16 juni 2005: Bron: de Volkskrant en BBC news

    Rood vlees en bewerkt geeft 35% meer kans op het krijgen van darmkanker blijkt uit grote epidemologische Europese studie bij 500.000 volwassenen over periode van 10 jaar. Deze studie bevestigt de resultaten uit eerdere grote studies. Dit zet de...



    Lees verder ...

    Rood vlees vergroot kans op darmkanker en spijsverteringskanker aldus grote epidemologische studie.

    31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

    Actuele ontwikkelingen over therapeutische behandelingen van darmkankers zijn te lezen onder kankersoorten-darmkankers

    12 januari 2005: Bron: Medisch tijdschrift JAMA

    Grote epidemologische studie onder ca. 150.000 gezonde volwassenen in de leeftijd van 50 tot 74 jaar , gemiddelde leeftijd 63 jaar, toont aan dat veelvuldig gebruik van rood vlees en...





    Lees verder ...