Van Aventis Pharma ontvingen we deze productbeschrijving:
Kerngegevens Taxotere (docetaxel)

Taxotere is het fundament onder de activiteiten van Aventis op het gebied van oncologie. In 2002 bedroeg de verkoop van Taxotere wereldwijd 1,3 miljard euro. In Nederland werden vorig jaar ruim 1300 patiënten met Taxotere behandeld. Wereldwijd wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de veiligheid en effectiviteit van Taxotere bij de behandeling van vroegeborstkanker en tumoren in prostaat, ovarium, maag en hoofd/halsgebied.

§ Taxotere is ook bekend onder de generieke naam docetaxel.
§ Taxotere is wereldwijd verkrijgbaar.
§ Taxotere is in 1995 voor het eerst op de markt gebracht en wel in 
Zuid-Afrika. In 1996 volgden de Verenigde Staten en Europa.
§ Zowel in de Verenigde Staten als in Europa is Taxotere goedgekeurd voor de behandeling van lokaal gevorderd of gemetastaseerde borstkanker en lokaal gevorderd of gemetastaseerde niet-kleincellig longkanker (NSCLC).
§ In Japan is Taxotere goedgekeurd voor de behandeling van borstkanker, NSCLC, maag-, baarmoeder- en hoofd- en halskanker.
§ Taxotere wordt eens per drie weken intraveneus toegediend. Elke behandeling duurt ongeveer een uur.
§ Taxotere is een cytostaticum dat onderdeel uitmaakt van de groep van de taxanen. De oorsprong van deze groep ligt in de naalden van de Taxusboom. Taxanen beperken de groei van kankergezwellen door de microtubuli van de cel aan te tasten.
§ Veel medicijnen die voor chemotherapie worden gebruikt, stoppen de deling van kankercellen door een verbinding aan te gaan met het DNA van de cel. Taxotere werkt anders. Taxotere beschadigt microtubuli, een onderdeel van de structuur van de cel dat nodig is om de cel te delen. 

Profiel Aventis

Ter verbetering van de kwaliteit van het leven richt Aventis zich op het ontdekken en tot ontwikkeling brengen van innovatieve farmaceutische producten. De onderneming concentreert zich op receptgeneesmiddelen die bestemd zijn voor belangrijke therapiegebieden als oncologie, cardiologie, diabetes en ademhalingsstoornissen. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf vaccins voor menselijk gebruik. In Nederland brengt Aventis op oncologisch gebied naast Taxotere ook Campto (irinotecan) op de markt. Campto wordt gebruikt bij de bestrijding van dikke darmkanker.

Vorig jaar boekte Aventis wereldwijd een omzet van 17,6 miljard euro en investeerde 3,1 miljard euro in onderzoek en ontwikkeling. Bij de onderneming werken 71.000 mensen. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Franse Straatsburg.

 


Plaats een reactie ...

3 Reacties op "Wat is Taxotere precies?"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Wat is Taxotere precies? >> Taxol en Taxotere minder veelbelovend >> Taxotere geeft betere resultaten >> Fase III studie bewijst beter >> Taxotere geeft betere resultaten >> Taxotere geeft beter effect >> Taxotere, wat is het? hoe >>