7 juni 2011: met het nieuws dat er een nieuw medicijn (Brentuximab - vedotin) zou zijn tegen non-Hodgkin willen we toch ook nog eens de aandacht vestigen op het verhaal van Joan van Holsteijn, dat m.i. geen verdere toelichting nodig heeft.

4 januari 2010 Bron: Daily Mail

Een Nederlandse kankerpatiënte, Joan van Holsteijn die in Engeland woont en werkt, vertelde afgelopen week aan de Daily Mail hoe maretakinjecties haar leven redde nadat zij chemotherapie heeft geweigerd voor haar lymfklierkanker - non-Hodgkin. Anderhalf jaar geleden werd Joan geconfronteerd met een bult zo groot als een ei op haar been. Ze ging ermee naar het ziekenhuis en het bleek een kwaadaardige tumor te zijn. Joan bleek lymfklierkanker te hebben, non-Hodgkin, een hele moeilijke variant van lymfklierkanker. Joan vertelt aan de Daily \Mail dat ze erg bang was voor de chemo. En ook niet echt geloofde in de helende werking van chemo. Het tast je immuunssyteem aan en misschien kan chemo tijdelijk de kanker onderdrukken maar meestal komt het toch weer terug vertelt ze. Joan had op internet en via kennissen/vrienden ook gelezen en gehoord over de maretakinjecties en samen met een gezonde leefstijl koos ze voor de aanpak met maretakinjecties. Joan geloofde namelijk wel in de helende eigenschappen van de maretak. Binnen 6 maanden verdween de tumor op haar been en nu, december 2009, 18 maanden verder na de diagnose is ze klinisch kankervrij en lijkt Joan genezen te zijn van haar lymfklierkanker - non-Hodgkin. Opeenvolgende scans laten geen enkele kanker meer zien en ook haar bloedwaarden zijn volledig normaal. Joan voelt zich fantastisch en wil haar geluk wel met de hele wereld delen.

Toch blijft Joan voorzichting en ze wil nog wel een tijdje onder controle blijven en ook nog een tijdje doorgaan met de maretakinjecties. Omdat kanker altijd terug kan komen. Maar alles wijst erop dat Joan Holsteijn met de maretakinjecties in ieder geval voor haar de juiste behandeling heeft gevonden. Een prachtig resultaat natuurlijk.

Joan kreeg haar maretak-injecties gewoon in de Park Attwood Clinic in Birmingham. En haar oncoloog heeft haar altijd ondersteund in haar keuzes hoewel hij alleen chemo voorstelde en zij dit weigerde maar hij respecteerde haar besluit en bleef haar gewoon als patient houden. Nu is hij met haar net zo blij dat het zo goed met haar gaat. .

Het Engelstalige interview staat hier


Plaats een reactie ...

Reageer op "Ervaringsverhaal lymfklierkanker: Nederlandse vrouw geneest met gezonde leefwijze en maretakinjecties van lymfklierkanker - non-Hodgkin nadat ze chemo weigerde."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ivo Visser uitbehandeld voor >> Ervaringsverhalen lymfklierkanker >> Ervaringsverhaal lymfklierkanker: >> Ervaringsverhalen lymfklierkanker >>