2 februari 2018: Bron: SBS undercover.

Ik denk dat verder commentaar overbodig is wie deze uitzending van SBS6 - Undercover over Wim Huppes heeft gezien. Alles wat ik afgelopen jaren over Wim Huppes heb geschreven wordt bevestigd. Maar oordeelt u zelf: 

http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/423087/Undercover_In_Nederland.html

25 maart 2014: Bron: Ministerie van Volksgezondheid - IGZ

De Inpectie voor de Volksgezondheid - IGZ heeft de Ruige Rus, de kliniek van Wim Huppes, officieel bevel gegeven om te stoppen met de bereiding van geneesmiddelen waaronder chemo en reversine wegens o.a. ontoelaatbare onveiligheid voor patiënten.

Zie in gerelateerde artikelen de tekst van het officiële bevel en klik op volgende link waarom en wat de inspectie heeft aangetroffen bij de Ruige Rus en wat Wim Huppes ten laste wordt gelegd in een brief van 8 kantjes aan Wim Huppes. igz_bevel_stichting ruige rus_2014_tcm294-349898 

Hier de tekst uit het persbericht van het bevel:

Bevel voor Stichting Ruige Rus

Nieuwsbericht | 20-03-2014

De Inspectie voor de gezondheidszorg heeft zorginstelling Stichting Ruige Rus op 18 maart 2014 een bevel opgelegd om te stoppen met de bereiding van geneesmiddelen voor chemotherapie.

Bij een inspectiebezoek op 13 maart jl zijn grondstoffen en geneesmiddelen aangetroffen en werden geneesmiddelen bereid terwijl  Stichting Ruige Rus daartoe niet bevoegd is.

Tevens constateerde de inspectie tijdens het bezoek dat de wijze van bereiden van de geneesmiddelen niet conform wettelijke eisen plaatsvindt, waardoor sprake was van een risicovolle situatie. Omdat de aangetroffen situatie naar de mening van de inspectie een acuut gevaar voor de volksgezondheid kan opleveren, is er een bevel op basis van de Geneesmiddelenwet opgelegd.

Ook zijn grondstoffen en geneesmiddelen door de inspectie meegevoerd en elders opgeslagen.

Voor patiënten van de Stichting kan het betekenen dat hun laatste hoop wordt weggenomen. Door de wijze waarop met geneesmiddelen wordt omgegaan, en de geneesmiddelen worden bereid, is echter het risico voor de patiënt onaanvaardbaar. De inspectie adviseert patiënten van Stichting Ruige Rus, die medische hulp nodig hebben, contact te zoeken met hun behandelend specialist of huisarts.


Plaats een reactie ...

Reageer op "IGZ - inspectie voor de Gezondheidszorg verbiedt de Ruige Rus, kliniek van Wim Huppes, om nog langer chemo, reversine en andere geneesmiddelen te maken en te verstrekken wegens ontoelaatbare onveiligheid voor patienten"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

IGZ - inspectie voor de Gezondheidszorg >> Wim Huppes en Stichting de >>