Wie het boek van Jan Dries, Handboek Voeding en Gezondheid bestelt, klik op de cover van het boek, ondersteunt daarmee Stichting Gezondheid Actueel.

Het Handboek voeding en gezondheid is gebaseert op de voedselcombinatieleer, die uitgaat van goede en slechte voedselcombinaties. Het boek legt uit hoe het juist combineren van voedingsmiddelen tot een optimale spijsvertering en gezondheid leidt en u op natuurlijke wijze helpt af te slanken.
Dit voedselcombinatieboek maakt het u gemakkelijk. In de vele schema's en figuren ziet u direct hoe verschillende combinaties tijdens de vertering op elkaar inwerken. Daarnaast staat het boek boordevol informatie over voedingsstoffen, gezonde eetgewoonten en de werking van het spijsverteringstelsel. Bovenal geeft het een wetenschappelijke verklaring voor de heilzame werking van het combinatiedieet.
Miljoenen mensen hebben met het voedselcombinatiedieet gezondheidsproblemen overwonnen. Ontdek net als zij hoe u op natuurlijke wijze veelvoorkomende oorzaken van allergieën, maag-darmklachten, hoofdpijn, huiduitslag, lusteloosheid en overgewicht kunt wegnemen.

Recensie(s)

Dit handboek voor voeding is gebaseerd op de voedselcombinatieleer. Deze leer verdeelt de voeding in groepen en zorgt dat per maaltijd een combinatie van voedingsmiddelen gegeten wordt die bij elkaar past. Hiervoor worden de basis van voeding, van de voedingsmiddelen en de effecten van verschillende kruiden en voedingsstoffen op het lichaam behandeld. De werking van de spijsvertering en de stofwisseling worden besproken om te begrijpen waarom bepaalde combinaties goed of slecht zijn. Daarna volgen uitleg en achtergrondinformatie over de gezonde en ongezonde combinaties van voedingsmiddelen. Het laatste hoofdstuk is geheel gewijd aan recepten die passen bij de voedselcombinatieleer en voorbeelden van maaltijden. De auteur schreef al veel boeken over voeding en is hier beroepsmatig mee actief. Voor geïnteresseerden in voeding die een uitgebalanceerde en gezonde voeding willen gebruiken. Met veel foto's, tekeningen en tabellen in kleur, een verklarende woordenlijst, adressen, een literatuuropgave en een register. Ir. K.W. Sijtsma MBA

plumaatje
60-69 jaar | sittard

14 december 2013

DIt boek is zeker de moeite waard om te lezen .
Als je van gezond eten houdt en het belangrijk vindt leer je op verantwoorde wijze super gezond te eten en drinken. Het bestaat al eeuwen lang en blijkt nog steeds in de praktijk, zowel psychisch als fysisch te werken. Jammer dat het in Nederland niet normaal is dat je gezond "mag" eten. En daarom het gezondste "biologische" eten duur MOET betalen. Economie, farmaceutica, crisis zorgt er helaas voor dat we niet gezond "mogen" kunnen eten.
Dit boek brengt een goed beeld over de voedselcombinatie; hoe goed het kan zijn en hoe lekker het is. SUPER LEKKER zelfs. Dus echt de moeite waard om te gaan toepassen en te ervaren.

Pluspunten:
Overzichtelijk, Heldere boodschap, Rijk geillustreerd, Praktisch toepasbaar
Minpunten:
af en toe onduidelijk wat betreft wetenschappelijk, aspect of achterhaalde of twijfelachtige theorieen

echt zeer goed boek

JOSKY

7 februari 2012

ik kamp al jaren met een jojo efect en ook met gezondsheids problemen , heb begin dit jaar de knoop door gehakt en een operatie ondergaan ,gal en galstenen weg genomen ,en navelbreuk hersteld, en dan ook beginnen te dieten , maar op een verkeerde manier , waardoor ik flauw viel van de honger , tot een zeer goede kennis ,ons vertelde over dit boek en ook dat hijzelf en zijn vrouw al jaren dit dieet volgde , ben er aan begonnen en zonder honger te lijden ben ik op een maand 12 kg kwijt ............... DUS FANTASTISCH

Pluspunten:
Volledig

Plaats een reactie ...

Reageer op "Handboek voeding en Gezondheid. Auteur Jan Dries"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Driesdieet: Er is nog hoop >> Voeding en voedingstoffen >>