30 januari 2013: het is heel verdrietig te lezen dat het met meneer W. niet goed gaat. Hoe het nu gaat weet ik niet maar al in november 2012 schreef zijn vrouw dit op hun website:

Het wordt weer tijd voor een persoonlijke update. Helaas wordt het deze keer geen positief verhaal. In augustus kregen we te horen dat, ondanks de zware en diverse chemokuren, de tumor zichtbaar was gegroeid. Samen met dr. Vogl kunnen we niet anders dan concluderen dat de behandelingen in Frankfurt geen effect meer hebben. Uiteraard wisten we dat deze mededeling er een keer aan zat te komen maar we hadden hem graag nog een paar keer uit willen stellen.

Nu, november 2012 is het duidelijk dat er geen behandeling meer voorhanden is. Een boodschap die we bijna vijf jaar geleden, na de eerste reeks chemokuren in Nederland ook kregen. Ook is het duidelijk dat Wilt de afgelopen tijd erg hard achteruit is gegaan wat lichamelijke conditie betreft, het is een zware en verdrietige conclusie maar de kanker krijgt vat op hem. Dit is goed merkbaar en wordt ook bevestigd door sterk stijgende tumormarkers.

Ondanks dit verdrietige gegeven zijn we blij dat we indertijd hebben gekozen om voor behandeling uit te wijken naar Frankfurt. Wij zijn er van overtuigd dat dit ons enkele extra jaren met een goede levenskwaliteit heeft opgeleverd. Vogl heeft gedaan wat hij ons van te voren zei: misschien een paar jaar extra, beter maken ga ik je niet.

11 oktober 2009: Het gaat goed met meneer W. De TACE behandelingen samen met systemische Xeloda slaan zo goed aan dat een nieuwe scan heeft uitgewezen dat er geen kanker meer is waar te nemen. Dus voor de tweede keer komt Meneer W. in een totale remissie door TACE.  Mooi nieuws dus voor de famlie W. Dit schreef zijn vrouw ons:

Beste Kees,

Hieronder even een update van onze persoonlijke situatie.
 
Afgelopen woensdag moesten wij weer naar het ziekenhuis waar W. weer een maagonderzoek stond te wachten. We gingen ernaar toe met de verwachting dat de laatste berichten uit Frankfurt bevestigd zouden worden, een iets kleinere tumor dan in juni en geen activiteit. Echter tot onze grote verbazing en die van de artsen was er geen tumorweefsel meer zichtbaar in de maag.
Dus voor de tweede maal klinisch kankervrij en dat na drie TACE-behandelingen, deze keer, op advies van Vogl en in overleg met de arts hier, in combinatie met xeloda.

12 augustus 2009:

Helaas doet zich toch weer een recidief voor bij meneer W. Echter direct is de behandeling met TACE bij dr. Vogl hervat en de laatste scan liet zien dat de tumor al weer was geslonken. Hier de update zoals de famlie die aan mij schreef. Wij houden u verder op de hoogte en hopelijk lukt het net als 2 jaar geleden de tumor te elimineren.

11 augustus 2009:

 
Voor de tweede keer......
 
In juni van dit jaar kregen wij, tijdens een controle-maagonderzoek, te horen dat er opnieuw een tumor in W. zijn maag zit. Na een half jaar klinisch kankervrij geweest te zijn, na een zeer slechte prognose ruim twee jaar geleden, kwam dit natuurlijk weer hard aan. Je houdt in je achterhoofd dat het terug kan komen, maar dit stop je ook weer weg, het kan ook jaren wegblijven!  
 
Gelukkig stond er al vlak na dit bericht een afspraak gepland voor controlescans in Frankfurt bij dr. Vogl. De behandelingen, TACE, hadden de eerste keer zo goed gewerkt, zodat wij nu niet na hoefden te denken wat de te nemen stappen zouden zijn. Tijdens die eerste afspraak werd er direkt een kuur besteld en kon W. na de scan en de bespreking daarvan direkt behandeld worden. Opnieuw 1 keer in de maand naar Frankfurt voor een TACE behandeling.
Na overleg tussen Vogl en onze arts hier werd nog besloten om een kuur in tabletvorm ernaast te geven, zodat de kuren in Duitsland hopelijk nog beter aanslaan.
 
Uiteraard hopen wij op een vervolg van het succes in 2008 en de resultaten van de eerste kuur zijn hoopgevend voor de nabije toekomst.

Plaats een reactie ...

Reageer op "Meneer W. werd na recidief van zijn maagkanker opnieuw klinisch kankervrij door drie TACE behandelingen samen met systemische Xeloda bij dr. Vogl. Er ontstaat toch weer recidief in 2012"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Meneer W. werd na recidief >> Meneer W. herstelt in bijna >> Maagkanker: ervaringsverhaal >>