Wie het boek: Mehta Medisch van Akash Mehta bestelt via klikken op deze link ondersteunt daarmee kanker-actueel. Grappig dat al in 2004 een artikel verscheen over deze toen afstuderende arts, zie linkerkolom. Hij heeft dus de verwachtingen wel waargemaakt. Onderaan beschrijving van het boek

Mehta Medisch

reeks Mehta Medisch

Auteur: Akash Mehta

Nederlands - Paperback

Prelum Uitgevers | juli 2009

Beoordeling
Gemiddelde beoordeling: 
5 van de 5
5 van de 5
 

Beschrijving

Er zijn al veel pogingen gedaan om een allesomvattend en toch beknopt overzicht te bieden van de geneeskunde. Maar weinig pogingen zijn geslaagd. Met de totstandkoming van de reeks Mehta Medisch is eindelijk een synopsis van het gehele vakgebied gerealiseerd.

Akash Mehta schreef een samenvatting van alle bestudeerde leerstof in de opleiding geneeskunde. Hij breidde deze samenvattingen uit met relevante beschouwingen, illustraties en praktijkgerichte beslisbomen. Deze samenvattingen zijn inmiddels een begrip geworden en nu voor het eerst - volledig geactualiseerd - als zakboek beschikbaar. Niet alleen voor studenten, maar juist ook voor generalistisch ingestelde medische professionals zoals huisartsen, internisten, paramedici en verpleegkundigen. Voor professionals die zijn gebaat bij een snel en toch degelijk, diepgaand overzicht van de geneeskunde.

Deze complete set bevat alle elf delen uit de serie en is extra voordelig geprijsd. Het gaat om een serie van elf zakboeken van ongeveer 100 pagina's

Over de Auteur
Akash Meinte Mehta (1982) doorliep de middelbare school aan het Gymnasium Haganum te Den Haag. Daar legde hij in 1999 summa cum laude het eindexamen af in elf vakken. In 1999 begon hij aan de Universiteit Leiden aan de studie geneeskunde waar hij in 2003 cum laude zijn doctoraal haalde. Met al evenveel lof volgde in 2005 de voltooiing van het artsexamen. In het kader van het Excellente Studenten Traject verrichtte hij tijdens zijn studie al onderzoek naar tumorimmunologische aspecten van humaan cervixcarcinoom aan de afdeling Pathologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Voor dit onderzoek ontving hij de landelijke Nijbakker-Morra Studentenprijs (2003) en de LUMC Student Research Award (2004). Bovendien vormde dit onderzoek de grondslag voor een succesvol promotieproject. Sinds 2006 is Akash Mehta werkzaam in het Kennemer Gasthuis te Haarlem waar hij zich via het Vrije Universiteit medisch centrum (VUmc) specialiseert in de heelkunde en later in de chirurgische oncologie.

Plaats een reactie ...

Reageer op "Metha Medisch van Akash Mehta, alles over geneeskunde in 10 delen in zakboekformaat. Topper voor studenten geneeskunde"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Student wint prijs voor onderzoek >> Algemene lijst van aanbevolen >>