15 juni 2005: Bron: met dank aan Lucia die dit persbericht aan ons doorstuurde en dat we ongewijzigd en zonder commentaar hier plaatsen.

Beeld Sylvia Millecam onthuld in Boxmeer op 11 september ( persbericht )

De Nijmeegse kunstenares Margriet Hovens is druk bezig het levensgrote bronzen beeld van Sylvia Millecam schitterend vorm te geven. Het beeld wordt in brons gegoten bij bronsgieterij Kemner te Cuijk, die o.a. ook het beeld van Toon Hermans, dat in Sittard staat, heeft gegoten. De aanvraag bij welstand en een bouwvergunning zijn in behandeling.

In goed overleg met de gemeente Boxmeer in persoon van wethouder kunst Jos de Graaf is de plek bepaald waar Sylvia in brons prominent komt te staan. Aan de achterkant van sociaal-cultureel centrum De Weijer , nabij het buitentheater, op het grasveld tussen de Vrije school De Morgenster en de nieuwe brug over de Weijergracht. De gemeente Boxmeer zal het beeld bij de onthulling als geschenk aanvaarden. Burgemeester K. van Soest zal ook een speech houden bij de onthulling. Het beeld zal aangelicht worden. De stichting Beeld Sylvia Millecam is erin geslaagd een sponsor te vinden voor deze dure verlichting. Het bedrijf Imtech Nettenbouw uit Mill zal de volledige kosten voor zijn rekening nemen.
Na overleg met de in Boxmeer woonachtige moeder van Sylvia Leny Millecam-Noltenius-Elsbroek is de datum bepaald waarop de onthulling zal plaatsvinden. De bedoeling was het beeld te onthullen op de sterfdag van Sylvia Millecam: 20 augustus( 2001 ). De stichting beseft dat het rond die tijd echter kermis is in Boxmeer. Vanwege dat feit is uitgeweken naar een datum rond de opening van het theaterseizoen 2005-2006. Het is zondag 11 september 2005 geworden. Een feestelijk programma van 14.00 tot 17.00 uur zal deel uit maken van de onthulling.

Vele sponsoren uit heel Nederland, waaronder diverse heel bekende Nederlanders, hebben gezorgd dat dit bronzen beeld gemaakt kan worden. De totale kosten bedragen € 25.000 . Elke euro die meer ontvangen wordt gaat naar de Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland en in het bijzonder naar het verstandelijk en meervoudig gehandicapte kind. Sylvia had vooral voor deze kinderen een bijzondere plaats in haar hart. Giften kunnen daarom nog steeds overgemaakt worden op het bankrekeningnummer van de Stichting Beeld Sylvia Millecam: Fortisbank Boxmeer 84.84.78.479.

De stichting is blij dat de KRO vanaf vrijdag 10 juni tot en met vrijdag 26 augustus, dus 12 weken lang, van 19.30 tot 20.00 uur hoogtepunten uitzendt van het befaamde satirische consumentenprogramma “Ook dat Nog” met Sylvia Millecam als een van de absolute sterren. Een eerbetoon ook aan een van de grootste TV-sterren die Nederland ooit gehad heeft. Zij stierf op 45 jarige leeftijd dramatisch in het Radboudziekenhuis te Nijmegen aan borstkanker.

Op de website van de Stichting Beeld voor Sylvia kunt u de laatste stand van zaken m.b.t. het bronzen beeld voor Sylvia volledig volgen.

Plaats een reactie ...

Reageer op "Standbeeld van Sylvia Millecam in Boxmeer werd 11 september 2005 feestelijk onthuld"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Alles over Sylvia Millecam >> Standbeeld van Sylvia Millecam >> Waarom ik me misbruikt voel >> Sylvia Millecam, haar verhaal >>