Mocht u de informatie op onze website kanker-actueel.nl waarderen dan wilt u ons misschien ondersteunen met een donatie

Ons rekeningnummer is: RABO 37.29.31.138 t.n.v. Stichting Gezondheid Actueel in Terneuzen. Onze IBANcode is NL79 RABO 0372 9311 38

Als donateur kunt u ook korting krijgen bij verschillende bedrijven. En we hebben een ANBI status

14 mei 2020: lees ook dit artikel: 

https://kanker-actueel.nl/genentest-blijkt-voorspellende-waarde-te-hebben-bij-het-verloop-van-multiple-myeloma-ziekte-van-kahler.html

25 juli 2019: Bron: persbericht Skyline DX

Heel goed nieuws voor patienten met Multiple Myeloma (Ziekte van Kahler - botkanker). Het Erasmus MC zal voortaan aan alle patienten met de diagnose Multiple Myeloma (Kahler) hun genentest op 92 genen aanbieden. Om zo tot een optimale behandeling te kunnen komen.

Hier het persbericht waar ik niets meer aan hoef toe te voegen denk ik.

Erasmus MC biedt als eerste test aan bij multipel myeloom

 

ROTTERDAM en SAN DIEGO (Verenigde Staten), 23 juli 2019: de hematologie afdeling van het Erasmus Medisch Centrum (EMC) is wereldwijd het eerste ziekenhuis dat elke multipel myeloom (bloedkanker) patiënt een innovatieve diagnostische service aanbiedt [1]. Deze diagnostische test voorspelt de agressiviteit van de ziekte door het meten van 92 genen in de kankercellen. Voorheen was de test alleen beschikbaar voor een kleine groep patiënten via onderzoeksprogramma’s of als onderdeel van een klinische studie. Door het aanbieden van deze diagnostische service aan al haar patiënten, bewijst het EMC opnieuw een echte innovator in de gezondheidszorg te zijn.

 

“Patiënten met een agressief karakter van de ziekte worden geclassificeerd als hoog-risico en reageren relatief snel niet meer adequaat op hun behandeling. Dit vereist een andere overweging bij het behandelen van de ziekte dan wanneer een patiënt een laag of gemiddeld risico op een terugval heeft. Het bepalen van het risicoprofiel van een patiënt is een belangrijke stap bij het beoordelen van de status en het verloop van de ziekte en wordt binnen multipel myeloom al lange tijd gedaan. Helaas missen de huidige diagnostische methoden ongeveer 10% van de hoog-risicopatiënten”, verklaart Dharminder Chahal, CEO SkylineDx, die de door het EMC gebruikte diagnostische test ontwikkelde. De test die het risicoprofiel nauwkeuriger kan bepalen is de MMprofilerTM en meet de expressie van alle genen in een myeloomkankercel. Daarna berekent het SKY92-algoritme de expressie van 92 specifieke genen en het resultaat voorspelt de agressiviteit van de ziekte. De uitkomst kan gebruikt worden om de beste behandelingsstrategie van individuele myeloompatiënten te bepalen.

 

“Jarenlang hebben we ons ingespannen om onderzoek te doen en wetenschappelijk bewijs te publiceren over de betrouwbaarheid van onze gestandaardiseerde test in het vinden van alle echt hoog-risicopatiënten. Het is een eer dat nu een gerenommeerd multipel myeloom expertisecentrum zoals het EMC vertrouwen in ons product toont door als eerste onze test aan te bieden aan alle multipel myeloom patiënten”, concludeert Dharminder Chahal.

Zie verder SkylineDX.com


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Genentest: Erasmus MC biedt aan alle patienten met diagnose van Multiple Meyloma (Kahler) een genentest aan op 92 genen om optimale behandeling te kunnen geven."

 • Sosef Zuidgeest :
  Sinds 2012 medisch in de molen tegen Kahler.
  Doe mee aan de HOVON 95
  In behandeling in Haga Leyenburg Dr Kersting.
  Door de bijdrage van vele aktie,s Ride for the Roses, Team Westland en Westland Ride, waar ik met met mijn gezin betrokken ben, heb ik al regelmatig achter de schermen bij jullie de mooie ontwikkelingen mogen ervaren.
  Nu kwam deze uitnodiging op mijn pad, en hoop voor de 92 genentest in aanmerking te komen.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

CTX-1 (C-terminaal telopeptide >> Genentest: Erasmus MC biedt >> Genentest SKY92 van Nederlands >> Genentest bij diagnose voorspelt >> Genentest blijkt voorspellende >>