10 mei 2011: afgelopen week kreeg ik een bulkmailtje van mevr. M. en haar partner. Ik had hun een mailtje geschreven om te vragen hoe het met hun was en zij antwoorden vandaag dat het uitstekend met zowel mevr. M als met haar man gaat. Beiden zijn de pensioengerechtigde leeftijd voorbij maar beiden werken nog volop en genieten van het leven met uitstekende kwaliteit van leven Wat heerlijk toch. Het ontroerde mij hun mailtje te krijgen want zij waren een van de eerste verhalen op kanker-actueel en zowel mevrouw M. als ik worstelden in dezelfde tijd met kanker. En beiden zijn we dus nog steeds in leven en genieten beiden van dat leven. Soms lukt het dus wel om die vreselijke ziekte onder controle te krijgen.

d.d. 21 oktober 2003: M. mailde mij dat een bezoek aan haar oncoloog en een uitgebreid onderzoek - o.a. CT-scan enz. - had uitgewezen dat ze volledig kankervrij is (vijf jaar kankervrij nu) en niets erop lijkt te wijzen dat ze een recidief zou kunnen krijgen. M. leeft nu een totaal normaal leven, werkt gewoon in haar oude baan, sport zo nu en dan en vertelde ons dat ze een hoge kwaliteit van leven heeft. Ze doet alles weer van voor haar ziekte en misschien wel meer en intenser. Een mijnpaal voor een vrouw die het heft in eigen hand nam nadat de regulaire behandelingen faalden en zo zichzelf genas van een inoperable en ongeneeslijke darm- en alvleesklierkanker. Wij zjn M. en haar partner dankbaar voor alles wat zijm voor ons hebben betekent door hun verhaal met ons en jullie te willen delen. M. was een van de eerste verhalen op deze site  naast Shifra , Antoon en Kees. een voorbeeld voor velen. Vanaf deze plaats nogmaals gefeliciteerd. Lees verder op deze pagina haar medisch rapport en ook de problemen met de ziektekostenverzekeraar hieronder. Onvoorstelbaar dat je na zo'n geschiedenis in Nederland zo behandeld wordt.

8 maart 2001: van de partner van M. krijg ik vandaag een mailtje dat beide onderzoeken van 25 en 31 januari positief nieuws geven. Nog steeds is er niets te zien en te ontdekken en blijft M. kankervrij en behandelingsvrij. Pas volgend jaar januari moet M. terugkomen voor controle.

Wel blijft M. het Houtsmullerdieet volgen met een aantal supplementen. Niet als behandeling, maar als preventie. Om te voorkomen dat de kanker terugkomt en omdat M. er zichtbaar en voelbaar baat bij heeft en zich gezonder en vitaler voelt dan voorheen, aldus haar partner.

19 februari 2002: vandaag heb ik Mw. M en haar man ontmoet. Mevrouw zag er stralend uit en vertelde dat ze weer volledig aan het werk is en ze zich uitstekend in orde voelt. Niets wijst erop dat er een recidief aan de gang zou zijn. Het laatste onderzoek gaf ook aan volledig kankervrij. Het proces tegen de ziektekostenverzekeraar (zie hieronder) loopt nog steeds.

Houding ziektekosten verzekering t.a.v. Case M, vrouw 11-07-43

Aanvankelijk werden praktisch alle voorgeschreven geneesmiddelen vergoed.

Per april 2000 is elke vergoeding stop gezet. Reden: de therapie zou niet rationeel zijn. De bewuste verzekeringsarts besloot dit zonder de patiënt gezien te hebben, noch deze te willen zien. Verzekering beroept zich op het advies van de Commissie voor beroepszaken, gepubliceerd onder nummer 1999/63. (daarvoor ben je particulier verzekerd!)

Hier tegen in beroep gegaan bij de ombudsman voor de zorgverzekeraars. Ombudsman verzoekt verzekeraar om, gelet op de effectiviteit van de behandeling, een gedeeltelijke (coulance)vergoeding te overwegen. Verzekeraar weigert wederom.

Thans loopt er een procedure via de rechter. Het verweer van de verzekeraar is dat magistrale middelen ingeval van een medische noodzaak (!) voor vergoeding in aanmerking komen, indien er sprake is van een rationele farcamcotherapie (?). Daaronder wordt verstaan: “De behandeling met een geneesmiddel in een voor de patiënt geschikte vorm, waarvan de werkzaamheid en effectiviteit blijkt uit wetenschappelijke literatuur en die tevens het meest economisch is voor de verzekering c.q. de patiënt.” (Hippocrates ?). Verder: “Er zijn geen objectieve en verifieerbare gegevens gebleken, dat er een medisch oorzakelijk verband bestaat tussen de gebruikte middelen enerzijds en de ontwikkeling van de gezondheidstoestand van M. anderzijds.” enz., enz.

Vragen over dit verhaal kunt u sturen naar  redactie@kanker-actueel en wij sturen ze door. Overigens als u lid wordt voor Euro 25,-- per jaar krijgt u 25% korting op voedingsupplementen te bestellen via apotheek Regentesse. En alle recepten op basis van het Houtsmullerdieet die tot nu toe elke dag zijn verschenen op de startpagina van deze site. Inmiddels vanaf januari 2001 dus een aardig receptenboek. Zie voor informatie en aanmelding O.P.S.

Vraag 1: wie kan mij helpen aan voldoende wetenschappelijke onderbouwing, ten aanzien van de toegepaste medicatie, om dit gebral te ontzenuwen?

Vraag 2: wie heeft ervaring met een soortgelijke situatie?  


Plaats een reactie ...

Reageer op "Het gaat uitstekend met mevrouw M. Zij is nu al 14 jaar kankervrij en werkt nog volop ondanks dat ze de pensioengerechtigde leeftijd al is gepasseerd"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1) De periode van diagnose >> 2) Het medisch verslag >> 3) Het medisch verloop >> Het gaat uitstekend met mevrouw >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >>