5 april 2012: we weten niet hoe het met Deborah gaat, en hebben dit verhaal daarom in archief geplaatst. Hopelijk leeft Deborah nog steeds in goede gezondheid zoals Marjan die ook jaren geleden een recidief van eierstokkanker overwon met o.a. enzymtherapie van dr. Gonzalez .

Via de website van Dr. Gonzalez kregen we onderstaand verhaal onder ogen van Deborah een vrouw die al tien jaar geleden de diagnose eierstokkanker kreeg. De jaren daarna werden een grote zoektocht naar een genezende behandeling. Maar zonder veel succes. Toch lijkt Deborah nu baat te hebben bij het dieet en de aanpak met o.a. pancreasenzymen van Dr. Gonzalez. Een vergelijkend Nederlands verhaal kunt u lezen over Marjan die een recidief van eierstokkanker overwon door een aanpak van gezond eten en aanvullende suppletie waaronder ook pancreasenzymen. Onderstaand verhaal is vertaald door een kennis van iemand uit onze mailgroep, waarvoor hartelijk dank.

Tocht op weg naar Beterschap

Leren te leven op een gezondere manier heeft aan kankeroverlevende Deborah een nieuwe leentijd van leven gegeven – en een hernieuwde waardering voor creatieve, spirituele en alternatieve therapieën

door Kathleen Finn

Bijna tien jaar geleden, werd bij Deborah de diagnose eierstokkanker gesteld, en zij werd door haar arts gewaarschuwd dat ze in 8 tot 10 jaar tijd zou kunnen sterven. Twee operaties verder, heeft Deborah, 40, haar leven opnieuw vorm gegeven en haar gezondheid herwonnen. Zij geeft het krediet voor een groot deel van haar genezing aan holistische en natuur methoden. Daarnaast hebben creatieve en spirituele inspanningen haar visie op gezondheid en genezing verbreed.

Opgeleid als chiropractiker, zijn aanvullende geneeswijzen voor Deborah niet onbekend. Vegetariër sinds haar 17e en sinds lang een yoga-enthousiast, is zij ook gedoken in het Sufisme, een Oosterse spirituele handelswijze. De Sufi traditie combineert goed met Deborah’s genezings philosophie, gericht op muziek, meditatie, ademhalingstraining, poëzie en gebed.

Op dit ogenblik, thuis in Colorado, voelt Deborah zich een nieuw mens en vult zij haar dagen met bespelen van de tamboerijn, een Oosters Indisch instrument, met zanglessen, vrijwilligerswerk, meditatie en geeft ze tijd aan haar man en stiefdochter. Zij brengt graag tijd door in de natuur, zwervend langs de meren dichtbij haar huis, samen met haar hond Bhakti, haar “maatje in het genezingsproces”.

Onder de hoede van Nicholas Gonzalez, M.D., een alternatieve kankerspecialist in New York City, geeft zij ook tijd aan zijn metabolisch behandelingsplan. “In conventionele geneeskunde, ligt de nadruk sterk op het medisch model, als de enige keus. Het beneemt mensen de ware, vrije keus om alternatieven te onderzoeken”, zegt ze. “Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn gezondheid en stem af op wat er gaande is. Ik denk dat het iets is wat holistische geneeskunde de mensen kan leren – dat zij zich de macht kunnen winnen om keuzes te maken.”

Een lange weg heeft haar uit de eerste hand geleerd de kracht van holistische geneeskunde en van haar eigen macht om te genezen. De tocht begon in 1985 in Portland, Ore., na de dood van een goede vriend. Deborah was 30, intens verdrietig; ze at amper en verloor alle hoop. Net afgestudeerd van de chiropractijk school, ging ze een nieuwe praktijk beginnen, een nieuwe carrière starten. Dit moest het begin van haar leven zijn, niet het eind. Minder dan een jaar later, bij een routine gynaecologisch onderzoek, vond haar dokter een tumor ter grootte van een grapefruit in haar eierstok. Hij had alle kenmerken van een kwaadaardige tumor: hard, snelgroeiend en onbewegelijk. Haar gynaecoloog/oncoloog stond op een onmiddellijke operatie om de tumor te verwijderen.”Bam, bam, bam. Laten we ‘m er uit halen”. Dat was zijn houding” vertelt Deborah. “Ik realiseer me nu, hoezeer het van levensbelang is dat vrouwen de gelegenheid hebben om keuze mogelijkheden te onderzoeken en beslissingen te nemen in hun eigen tempo”.

Na de operatie om de tumor te verwijderen, werd bij Deborah de diagnose eierstokkanker gesteld. Ze was verbijsterd. Een betrekkelijk zeldzame kankersoort bij met name vrouwen onder de 50, treft hij 1 op de 70 vrouwen (een risico voor de duur van een leven). Vergeleken met borstkanker statistieken die 182.000 getroffen vrouwen tellen per jaar, wordt in de V.S. slechts in 24.000 gevallen de diagnose eierstokkanker gesteld. Het is wel gekoppeld aan vruchtbaarheids medicijnen, aan eten met hoog vetgehalte, aan milieu giften, inclusief pesticiden, en erfelijkheid.

Deborah’s arts waarschuwde haar dat zij het ging opnemen tegen een dodelijke ziekte. Ze kreeg echter kracht van haar stevige netwerk van vrienden en familie die haar steunden. Ze wist ook, dat ze meer hulpbronnen nodig had om deze ziekte te overwinnen, dus zij begon een team van gezondheidszorg samen te stellen. Het bestond uit een chiropraktiker die ook gebruik maakte van kleurtherapie, homeopathie en voeding; een psycholoog die haar gids was in een geleide voorstellingswereld en hypnose; en een Reiki instructeur (een genezingswijze die gebruik maakt van handoplegging). Ze ging in zee met een macrobiotisch dieet en deed wat met het Manner programma, een metabolische kankertherapie die aminozuren opneemt en andere voedingsstoffen. “Ik kijk naar het creëren van mijn eigen behandelingsprotocol als naar het palet van een artiest. Diepgaand betrokken zijn bij het vormen van een team dat verantwoordelijk is voor wat gebeurt, is zinvol” zegt Deborah.

Met uitzondering van de macrobiotica, waar zij langzaamaan afstand van nam, ging Deborah voort met haar natuur therapieën en werd aanhanger van Chinese geneeskunde.

Een tweede ronde

Deborah bleef de natuurgeneeskunde trouw en leefde verder. De volgende zes jaar waren vol actie: het opbouwen van haar eigen chiropraktiker’s praktijk, met trouwen en scheiden. Deze periode vol spanningen eiste uiteindelijk haar tol, en ze vocht om in balans te blijven.

In 1992 kreeg zij het gevoel dat er iets mis was. Toen ze terugging naar de dokter plande zij een tweede operatie. “Ik was verrast dat de kanker terugkwam. Blijkbaar leefde ik niet in balans”, zegt Deborah. “Ik voelde dat een operatie me tijd zou opleveren om me weer aan holistische praktijken te wijden. Natuurgeneeskunde is een lange termijn verbintenis, en ik moest mijn tijd daaraan wijden”.

Deze keer zich meer zeker voelend van haar zaak, vergaarde Deborah weer steun van vrienden en familie. Haar vrienden versierden haar ziekenhuiskamer met platen, bloemen, wierook, kaarsen en lasten genezingsmuziek in voor haar herstel. Deborah regelde zelfs dat speciale muziek werd gespeeld in de operatiekamer. Voorafgaand aan de operatie, hielden 60 van haar vrienden een genezingsritueel voor haar en gaven haar een zegenings-halsketting, gemaakt van kralen, bedoeld voor haar genezing.

Na de operatie, die een kleine tumor wegnam, haar baarmoeder en deel van haar karteldarm, had Deborah een plan voor een positieve, holistische genezing. “Ik kwam snel uit het ziekenhuis en had niet veel bijwerkingen. Ik was deze keer meer assertief over mijn behandeling”, voegt ze toe. Ze zegt dat haar snelle genezing te danken was aan Chinese geneeskunde inclusief acupunctuur en kruiden en een strikt vegetarisch dieet.

Zoekend naar een Geneesmiddel

De tweede operatie motiveerde Deborah een agressieve zoektocht te starten naar een geneesmiddel. Deze keer was ze niet tevreden met het enkel uitstellen van de ziekte, zich deze van het lijf te houden. Haar vastbeslotenheid en wilskracht hadden haar eerder goede diensten bewezen en het was nu niet anders. Nadat ze gelezen had over Gonzalez, moest ze er meer over uitvinden. “Ik wist dat wat ik besloot, dat dat zinvol moest zijn voor zowel mijn linker als mijn rechter hersenhelft. Ik ben een geoefend wetenschapper en arts, wat me sceptisch maakt, toch sta ik open voor het spirituele en mystieke. Ik merkte dat Gonzalez het wetenschappelijke in ere hield zo goed als het andere – het domein van al het mogelijke”zegt ze. Ik voelde dat hij een geneesmiddel aanbood, en dat voel ik nog zo”.

Gonzalez’programma is drieledig, met voeding, ontgiftiging en alvleesklier enzymen, aangewend om het lichaam te zuiveren en gelijktijdig weer op te bouwen. Het is theoretisch geanalyseerd dat alvleesklier enzymen kankercellen doden, en ontgiftiging is nodig omdat het lichaam van kankerpatiënten in hoge mate giftig wordt vanwege de dood van kankercellen. Patiënten dragen ook gif systemen met zich mee vanwege bestraling en chemotherapie. Het derde element, voeding inclusief aanvullingen en dieet, is een wezenlijk onderdeel van het weer opbouwen van een verwoest immuniteits systeem.

Het klinkt eenvoudig maar kan ingewikkeld zijn en veel tijd vergen. Een patiënt moet verschillende malen per dag een koffie klisterspuit toepassen; lever / galblaas spoelingen doen, purgeringen (laxeermiddelen gebruiken denk ik, aldus vertaalster M.) en huid borstelen ; omvangrijke hoeveelheden extra’s tot zich nemen; en strikte dieet richtlijnen volgen, aangepast aan ieders specifieke kankersoort. Deborah volgt een hoofdzakelijk vegetarisch dieet en eet alleen organisch voedsel. Het nuttigen van verse vruchtensappen wordt aangemoedigd, alsook veel granen, groenten, fruit, noten, zaden en verse oliën (lijnzaad, olijf en canola). Zij neemt ook per dag 125 pillen in, van klierachtigen tot enzymen, vitaminen en mineralen tot aminozuren.

Deborah geeft toe dat het veel werk is, gemiddeld vier uur per dag met elk half jaar een reis naar New York voor controles.Op een gegeven moment gaf ze haar baan op zodat ze zich helemaal aan het programma kon wijden maar ze zegt dat het het waard is. “Ik heb meer goede dagen dan slechte en ik kan veel minder tegen slechte dagen als die komen. Ik voelde me voortdurend slecht toen ik net met het programma begon”, zegt ze. “Nu sta ik te popelen om me elke dag geweldig goed te voelen. Ik leef bij de dag. Ik ben als een dreumes die leert lopen. Ik maak mijn leven opnieuw – lerend het op een nieuwe, gezondere manier te doen”

“Ik heb veel te danken aan de man”zegt ze. “Ik ben er opgewonden van dat ik leef en dat ik de doodsstraf die ik kreeg, trotseer”.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Het verhaal van Deborah en haar gevecht met haar eierstokkanker en recidieven aangepakt met hulp van o.a. pancreasenzymen en klisma's vanuit Dr. Gonzalez zijn therapie."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het verhaal van Deborah en >> Eierstokkanker: ervaringsverhaal >>