2 oktober 2017: afgelopen dagen had ik contact met Tineke en zij vertelde dat het heel goed gaat met haar. Ze werkt volop en er is geen enkel teken dat er nog een recidief zou kunnen ontstaan. Tineke leeft nog steeds gezond en gebruikt nog steeds enkele voedingsupplementen. Ik dacht dat de diagnose in 2001 was dus Tineke is dan nu al 16 jaar vrij van kanker.

29 december 2011: het gaat nog steeds prima met Tineke en ze is al vele jaren kankervrij en volledig genezen van eietstokkanker.

We ontvingen dit verhaal van Tineke. En we zijn blij met dit verhaal op deze site omdat we denken dat dergelijke positieve ervaringen anderen hoop kan geven, maar de adviezen van haar zijn voor haar rekening en niet onze verantwoording. Zie ook onze disclaimer.

Verhaal in ‘n notendop:

Mijn naam is Tineke, ik ben 43 jaar en ben bijna twee jaar geleden geopereerd aan eierstokkanker. Nadat eerst de eierstok met gesprongen cyste is verwijderd in het plaatselijke ziekenhuis, heeft 6 weken later een zogenaamde stageringsoperatie plaatsgevonden in het Antoni van Leeuwenhoek te Amsterdam.

Nadat ik dus helemaal "leeggehaald" ben, vinden de artsen het nodig mij 7 weken lang 5 maal per week te bestralen. Dit om eventuele ronddwarrelende cellen te doden en mijn levensverwachting op te krikken.
Op mijn vraag aan de radioloog wat ik aan bijwerkingen te verduren zal krijgen, ben ik afgehaakt.
De kans dat door de bestraling mijn maag, lever, blaas, nieren, darmen en overig nog aanwezige organen behoorlijke schade zouden oplopen is namelijk erg groot. Ook kanker aan deze organen is in de toekomst niet uitgesloten werd mij schoorvoetend medegedeeld.

De radioloog kan mij dan ook niet overtuigen van het nut, mede omdat het laten bestralen de kans van overleving maar voor 10% vergroot. ( van 70% naar 80%  binnen 5 jaar)

Ik ben toen een heel andere weg ingeslagen, of eigenlijk doorgegaan op die waar ik al mee bezig was, want al sinds enkele jaren neem ik trouw multivitaminen en nog wat aanvullende zaken.
Om genoeg weerstand en energie te hebben voor het overleven van deze klus, slikte ik dus al voedingssupplementen.

In samenspraak met een arts die gespecialiseerd is in NIET TOXISCHE TUMORTHERAPIE ben ik een voedingssupplement gaan slikken wat dezelfde werking heeft als bestraling maar dan zonder alle enge bijwerkingen. (Dit is Polyerga Plus.)

En zie.....ik leef nog steeds in goede gezondheid en zonder verdere zeer belastende klachten. Natuurlijk heeft het verwijderen van mijn hormonale onderdelen de nodige consequenties en mis ik mijn buiklymfe behoorlijk, maar verder gaat het prima.

Ik werk 4 dagen per week, doe een avondopleiding, wandel 2x per week intensief bij een wandelsportvereniging en leef een prima leven.

Misschien helpt dit verhaal je over de streep om, als de reguliere artsen je toch niet verder kunnen helpen op een adequate manier, het over een andere boeg te gooien.
Ik heb de ervaring dat veel mensen bang zijn om tegen het advies van de artsen in aan de slag te gaan met "kwakzalverij en andere duistere zaken", maar ik heb zelf ondervonden, en ondervind nog dagelijks, dat je veel beter af bent met goed gekozen voedingssupplementen dan met chemische rotzooi waar je uiteindelijk alleen maar zieker van wordt.

Dus wat mijn ervaringen betreft: zoek een goede arts en ga ervoor!!

Klein adviesje:

Stichting OLIJF: dit is een netwerk van vrouwen met gynaecologische kanker, welke eens per 6 weken ergens in de regio een koffieochtend houden. Dit gebeurt vaak aan de hand van een thema, wat erg leerzaam of anders in ieder geval heel ondersteunend kan zijn.

Je vindt er mensen die je, zonder dat je dingen echt moet uitleggen, begrijpen. Een aanrader dus…
(Adresgegevens Stichting Olijf : zie pagina nuttige adressen)

Hartelijke groet, Tineke

d.d. 20 mei 2003: Het gaat nog steeds goed met Tineke en niets wijst op een recidief.

Noot redactie: alles wat Tineke schrijft is voor haar verantwoording. We zijn blij met dit verhaal op deze site omdat we denken dat dergelijke positieve ervaringen anderen hoop kan geven, maar de adviezen van haar zijn voor haar rekening en niet onze verantwoording. Zie ook onze disclaimer.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Het verhaal van Tineke en haar keuzes bij de behandelingen van haar eierstokkanker."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het verhaal van Tineke en >> Eierstokkanker: ervaringsverhaal >>