De missie van kanker-actueel is om de kloof tussen regulier en aanvullende behandelwijzen te overbruggen en de kans op genezing zo optimaal mogelijk te benutten en/of de levenskwaliteit te verhogen.

Vanuit die missie willen wij onze kennis delen met kankerpatienten en hun naasten door het aanbieden van hulp in de vorm van een informatief gesprek met Kees Braam onze webmaster. 
 
Op de site van www.kanker-actueel.nl staat de meest recente informatie over actuele behandelingen bij kanker, zowel regulier  als complementair en is inmiddels in Nederland en België een begrip voor mensen die op zoek zijn naar actuele reguliere en/of aanvullende behandelmogelijkheden. Maar er is zoveel tegenwoordig dat veel mensen niet meer weten waarvoor te kiezen en wat voor hun het beste zou zijn. En internet biedt ook vaak geen hulp omdat er veel tegenstrijdige informatie te vinden is. De ene site prijst een bepaalde behandeling of middel, de andere site kraakt deze af. En het waarheidsgehalte is vaak ver te zoeken op internet. Emoties voeren de boventoon boven feitelijke correcte informatie
 
Kanker-actueel.nl pretendeert wel de juiste feitelijke informatie te kunnen geven. Kees Braam de webmaster achter www.kanker-actueel.nl heeft namelijk veel contacten met specialisten en onderzoeksinstituten en ook met complementair werkende artsen en klinieken in binnen- en buitenland. De redactie krijgt ook via binnen – en buitenlandse fora en lotgenotengroepen elke dag actuele informatie en is mede daardoor goed op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen en de beste voorhanden zijnde behandelingen. Zie daarvoor de bijna dagelijks geactualiseerde berichtgeving op de startpagina van onze site. Via een coachingsgesprek heeft Kees daardoor de mogelijkheid  om kankerpatienten en hun naasten te wijzen op bewezen levensverlengende behandelingen en middelen voor hun persoonlijke situatie .
  
Een coach is een aanspreekpunt voor mensen die een onafhankelijk gesprek willen over diverse (aanvullende) behandelmogelijkheden. De patiënt zal daarbij breed geïnformeerd worden over hun eigen vorm van kanker om daarna zelf een beslissing te kunnen nemen in het volgen van een behandeling en een goede keuze te kunnen maken welke behandelingen men wil. U krijg naast het mondelinge gesprek ook informatie op papier zodat u het thuis nog eens op uw gemak kunt nalezen. Mogelijk buitenlandse behandelingen en lopende trials in binnen- en buitenland komen ook ter sprake indien relevant voor uw persoonlijke situatie.
 
De coach zal echter nooit een beslissing voor de patiënt nemen! De keuze is altijd aan de patiënt die zelf gemotiveerd zal moeten zijn en in actie zal moeten komen. Kees heeft ruime ervaring in het ondersteunen van anderen en Kees heeft zelf ook een ongeneeslijke vorm van kanker gehad en kan dus praten vanuit eigen ervaringen en eigen keuzes. Als coach wil hij een stimulerende, informerende en ondersteunende factor zijn op de weg van omgaan met kanker. U kunt een gesprek met hem aanvragen via redactie@kanker-actueel.nl
 
Ervaringen van kankerpatienten met complementaire aanpak zijn te vinden onder ervaringsverhalen en er zijn ook een aantal video's te bekijken van kankerpatiënten.
We verwachten ook dat mensen die hier gebruik van maken ook OPS donateur  worden zodat we onze site kunnen blijven actualiseren en onafhankelijke informatie kunnen blijven geven.

Biomoleculair onderzoek:

Via onze contacten kunnen wij onze donateurs aanbieden om samen met U een aanvraag te doen voor een biomoleculair receptoren- en genenonderzoek bij een bedrijf dat wereldleider is op dit gebied om te laten bepalen welke medicijnen en behandelingen voor uw vorm en stadium van kanker de meeste kans op succes bieden. Zie onder regulier - personalised medicine  of klik hier. 

Indien u interesse hebt mail aan: redactie@kanker-actueel.nl t.a.v. Kees onze webmaster

 
Voor de redactie:
meer informatie kunt u opvragen bij Kees Braam,
webmaster www.kanker-actueel.nl
E-mail: redactie@kanker-actueel.nl


Plaats een reactie ...

3 Reacties op "Stichting Kanker-Actueel biedt hulp bij zoektocht naar de beste behandelingen bij kanker."

 • Robine Kassam :
  In november 2014 werd borstkanker geconstateerd.
  Ik heb vanaf januari 2015 12 keer om de 3 weken een AC chemo gehad. De kanker was weinig geslonken. Daarop volgde elke week een Taxol met herceptin behandeling van 12 weken. Hoera de kanker was verdwenen!
  Er volgde nog een nabehandeling met alleen herceptin en dan zou er alleen nacontrole zijn!
  Maar wat schertst mijn verbazing aan het einde van deze behandeling zat weer een plek.
  Op zoek naar Mitochondriële behandeling kwam ik jullie website tegen en las dit artikel en met daarin de apoptose van de kankercel.
  Nu rijst mij de vraag:wat zou er hebben bij mij hebben plaatsgevonden. Graag hoor ik daar meer van
  Nu ben ik onder complementaire behandeling!
 • nic.verschoor :
  ong.8 jaar heb ik prostaatkanker, na ong6 jaar hormoon-resistent, afgezien van chemo en kon Zytiga krijgen, dat is zeer goed aangeslagen en de psa ging na enkele mnd naar 0 en is daar gebleven tot vorige maand, dit kan er op duiden dat het begint uit te werken.
  Vraag:wat zijn de mogelijkheden nog voor mij?
  Wacht gespannen op Uw antwoord.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt onze coachingshulp? >> Stichting Kanker-Actueel biedt >> Waarom wij onze hulp aanbieden >> Wat kost een gesprek met een >> Coach Kees Braam, lees hier >> Coach Diana Grose, lees hier >>