Controles bij longarts zijn helemaal goed. Carla lijkt zo gezond als een vis. Vandaag, 14 april stuurde Ton dit mailtje aan de mailgroep dat ik hier zonder wijzigingen plaats omdat het perfect aangeeft hoe blij Ton en Carla met deze uitslag zijn. Lieve allemaal, Carla is vandaag bij haar behandelend arts in het MCL voor controle geweest, en alles was goed, yessss!! Over 4 maanden terug komen. Deze man (longarts) is altijd erg goed en meelevend voor ons geweest, al vanaf het begin, het deed hem zichtbaar zeer toen hij ons het slechte nieuws ruim twee jaar gelden vertellen moest. Maar hij bleef met ons meeleven en kijken, ook naar de sociale en andere aspecten die kanker in een gezin teweeg brengt. Ook de behandeling van Robert Bos had zijn goedkeuring! Nu vind hij Carla zíjn speciale patiënte, (bij elk bezoek zegt hij weer dat Carla heel speciaal voor hem is ) en hij vertelde ons dat hij dit nog nooit meegemaakt had, hoe opgelucht hij zelf was, dat er steeds meer kans bestond dat een recidief wel eens uit zou kunnen blijven, elke keer weer een zichtbaar blije betrokken man. Wel checkte hij hoe we er nu tegenoverstonden, kop in het zand, of dagelijks leven met de angst, of gezond relativeren. Dat laatste doen we en hij zag dat ook, vond dat belangrijk omdat het zo ontzettend zeldzaam is zoals het met Carla gegaan is en gaat, en we met beide benen op de grond moesten blijven staan. Ook t.a.v. van de kinderen vond hij onze nuchtere houding uitstekend, aan alles merken we dat hij echt meeleeft, hoe verlegen hij ook is. Ik heb hem verteld over de site kanker actueel waar je meer mensen vindt die zich er niet zomaar bij neerleggen en dus regulier en alternatief bezig zijn, en de mailgroep, waar hij belangstellend naar luisterde en gelijk het adres op schreef van de site. Deze arts loopt altijd uit met z'n spreekuur, maar hij neemt ook de tijd voor ons. Ik heb wat meer over de behandelend arts geschreven, omdat deze man zolangzamerhand echt een pluimpje verdient. Er zijn hele goede en zorgzame reguliere artsen, en we zijn blij dat we naast de nodige negatieve ervaringen met andere artsen, met deze man op deze manier verder kunnen. Lieve groet van Carla en Ton.

Plaats een reactie ...

2 Reacties op "4. d.d. 14 april 2004: Controles bij longarts zijn helemaal goed. Carla lijkt zo gezond als een vis."

  • Anneke :
    Wie was deze longarts?
    • Kees :
      Anneke je reageert op een bericht uit 2004, dus ik denk niet dat je nog antwoord krijgt. Ik weet dat Carla toendertijd onder behandeling was in Leeuwarden maar de naam van de longarts herinner ik me niet meer. Informeer anders bij het longkankercentrum als je een goede longarts zoekt?

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1. Waarom deze pagina? >> 2. Het verhaal van Carla. >> 3. Waarschuwing voor Eye4care >> 4. d.d. 14 april 2004: Controles >> 9 juni 2006: Controles bij >> Longkanker: niet-klein-cellig: >>