Maandag 15 maart 2004

IGZ WIL SLUITING ALTERNATIEVE ZORGPRAKTIJK EYE4CARE TE HARLINGEN

De Inspectie voor de Gezondheidszorg vindt dat Eye4Care (praktijk voor alternatieve behandelwijzen te Harlingen) gesloten moet worden. Reden daartoe is dat de Inspectie in een onderzoek feiten heeft geconstateerd, waarbij patiënten gezondheidsrisico"s lopen met kans op (blijvende) schade. Omdat de Inspectie niet over de bevoegdheid beschikt zelf tot sluiting over te gaan, doet zij aangifte bij de Officier van Justitie te Leeuwarden. De Inspectie wil dat het OM de betrokken behandelaars het bevel geeft hun handelwijze te stoppen. De Inspectie daagt twee aan de kliniek verbonden fysiotherapeuten voor het Regionaal Tuchtcollege.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft o.a. de volgende laakbare zaken geconstateerd:
- niet of onvoldoende communicatie met het reguliere circuit (niet inwinnen of niet-verstrekken van noodzakelijke informatie).
- interveniëren in reguliere behandelingen (afwijzen, inmenging of onthouden).
- ontbreken van deskundigheid en bevoegdheid.
- ondeskundig toepassen van ondeugdelijk materiaal.
- onbevoegd en onbekwaam uitvoeren van voorbehouden handelingen.
- onbevoegd verstrekken en toepassen van geneesmiddelen.
- ontbreken van kwaliteitssystemen.
- geven van onjuiste en misleidende voorlichting aan patiënten.

Klik hier om de volledige tekst van het rapport te downloaden.

Najaar 2003: Het niet meer werkzaam zijn van Robert binnen Eye4care is o.i. een grote zorg. Robert is altijd heel duidelijk de man geweest die kennis van zaken heeft en in principe de enige ook binnen Eye4care die de behandelingen deed. Van patiënten kregen we altijd te horen: Robert is degene die je moet hebben, Robert is de man met de kennis in huis. Nu hij door een conflict met de organisatie van Eye4care daar al meer dan een jaar niet meer werkt lijkt het ook ons niet raadzaam om een behandeling bij Eye4care te starten, maar is uiteraard nog steeds ieders eigen keuze. Wij adviseren op geen enkele manier zoals u weet. Zorgelijk is toch ook wel dat Dirk Pathuis, de directeur van Eye4care, vorig jaar nog doodleuk patiënten en ons maandenlang liet weten dat Robert gewoon nog werkte en patiënten behandelde. Dit komt niet bepaald vertrouwenswekkend over. Robert heeft via een contactpersoon wel aan ons laten weten dat hij de patiënten die op dit moment worden behandeld zal blijven ondersteunen met zijn behandelingen en adviezen. Robert liet ons via de contactpersoon ook weten dat hij heel binnenkort hoopt de aanpak met bioresonantie elders aan te bieden. We houden u op de hoogte.


Plaats een reactie ...

Reageer op "3. Waarschuwing voor Eye4care en rapport van IGZ over Eye4care hier te lezen en downloaden."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1. Waarom deze pagina? >> 2. Het verhaal van Carla. >> 3. Waarschuwing voor Eye4care >> 4. d.d. 14 april 2004: Controles >> 9 juni 2006: Controles bij >> Longkanker: niet-klein-cellig: >>