7 april 2012: ik weet dat meneer Hagemeyer vorig jaar toch weer een verhoogde PSA had en opnieuw onder behandeling is gegaan. Maar hoe het nu met hem gaat weet ik niet. Zijn verhaal blijft bijzonder

10 januari 2010: Het gaat nog steeds uitstekend met meneer Hagemeyer. Lees zijn inspirerende verhaal hieronder en bekijk de video.  

In juni 2004 wordt bij meneer H. prostaatkanker geconstateerd. PSA 205, Stadium III, Gleason score 4 + 5 = 9. De eerste arts zegt niet meer te kunnen opereren. Er zijn al uitzaaiingen in de lymfklieren en waarschijnljik ook in de botten al zijn die nog niet zichtbaar op scan, maar PSA waarde en Gleason score duiden volgens de arts op ook botuitzaaiingen. Bovendien is ook de primaire  tumor te groot om te opereren. Behandelingsvoorstel is palliatief hormoontherapie door middel van Zoladex injecties.

Meneer H. doet nog een second opinion in een universiteitsziekenhuiios bij hem in de buurt en daar geven ze hetzelfde behandelingsvoorstel, alleen ze willen wel de aangetaste lymfklieren in de buik operatief verwijderen. Bovendien krijgt meneer H. aanvullend op de Zoladex injecties Zometa - Zoledronic Acid , een botversterkend middel, voorgeschreven.

De Zoladex injecties brengen de PSA terug naar lagere waarden maar het is meneer H. duidelijk gemaakt dat dit een tijdelijke oplossing is en geen curatieve oplossing.  Meneer H. zoekt daarop psychosociale hulp.

Zomer 2005 ziet meneer H. een televisie uitzending over alternatieve geneeswijzen op de Duitse televisie met ook het verhaal van een man met uitgezaaide prostaatkanker met een slechte prognose die genezen lijkt met dendritische celtherapie en hyperthermie. En deze man blijkt behandeld te zijn door dr. Robert Gorter in het Medisch Centrum Keulen.

Meneer H. neemt contact op met dr. Gorter in Keulen en na het behandelingsvoorstel voorgelegd te hebben aan zijn huisarts en oncoloog begint hij met de behandelingen van dendritische celtherapie en hyperthermie met aaanvullende immuunstimulerende infusen in Keulen in november 2005. Dr. Gorter adviseert hem wel om gewoon door te gaan met de Zoladex injecties en Zometa. Maar daarnaast verandert meneer H. ook zijn leefstijl en voedingspatroon. Hij probeert ook positiever in het leven te staan, eet alleen nog vegetarisch en biologisch dynamisch aangevuld met wat extra voedingsuppletie via een orthomoleculaire arts en al snel merkt meneer H. dat dit zijn vruchten afwerpt. De PSA waarde zakt terug tot bijna 0 en hij voelt zich lichamelijk snel een stuk beter. Maar belangrijker de primaire tumor slinkt zienderogen en bij elke scan is die een stukje kleiner. Januari 2007 wordt ook gestopt met de Zoladex injecties en de Zometa en toch blijft het goed gaan met meneer H. Het gaat zelfs nog een stuk beter omdat de bijwerkingen van de Zoladex en de Zometa binnen ongeveer een jaar helemaaL verdwenen zijn. Zijn PSA waarde stijgt weer wat maar komt nooit boven de 2.0. En zelfs meneer H. zijn potentie komt weer terug.

Zomer 2008 gaat meneer H. vervroegd met pensioen en aansluitend neemt hij met zijn gezin een vakantie in Zwitserland. Daar loopt en klimt hij als de beste in de bergen en hij vertelt me dat hij zich gezonder dan ooit voelt. De behandelingen met hyperthermie en dendritische celtherapie in Keulen zijn teruggebracht tot 1x per half jaar en meneer H. lijkt alsnog genezen van zijn uitgezaaide prostaatkanker. Hij neemt al vanaf janauri 2007 geen andere medicamenten meer , alleen hij blijft gezond leven en eten. Meneer H. zijn PSA blijft onder de 2.0. Alle andere waarden zijn terug naar normaal.


Plaats een reactie ...

4 Reacties op "Meneer H. geneest alsnog van een uitgezaaide prostaatkanker met hyperthermie en dendritische celtherapie plus gezonde leefstijl en Houtsmullerdieet. Update 10 januari 2010"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Meneer H. geneest alsnog van >> Prostaatkanker: ervaringsverhaal >>