17 juini 2010: Bron: uitgeverij Elikser

Bij uitgeverij Elikser is het boek Teun van Vliet - Drank, vrouwen, de koers en de dood verschenen over het leven van oud wielrenner Teun van Vliet. Auteur: Guido Bindels.

Klik hiernaast voor een video van Teun zijn ervaringen van de laatste jaren met zijn hersentumor en zijn wonderbaarlijke herstel. Het gaat overigens heel goed met Teun op dit moment. Binnenkort komen we met een update van zijn video. 

U kunt het boek kopen in de winkel uiteraard maar ook online bestellen bij uitgeverij Elikser op deze website:

Teun van Vliet - Drank, vrouwen, de koers en de dood

Het grote litteken op zijn buik herinnert aan de chronische darmontsteking die hem bijna het leven kostte. De ritssluiting op zijn hoofd is van zijn eerste hersentumor. Ook overleefd. Zelfs volledig genezen verklaard. Tot er een tweede volgde. De ergste in zijn soort. Vier jaar geleden werd Teun van Vliet opgegeven. Nog maximaal één jaar te leven luidde de prognose. Maar hij is er nog steeds.

Het idee om het levensverhaal van Teun van Vliet op te tekenen ontstond al in 1987, toen de wielrenner in Villach de beste man in koers was, maar toch geen wereldkampioen werd. Intriges, list en bedrog, hoe zat dat spel in het peloton in elkaar? “Ooit gaan we het doen”, werd de uitspraak aan het einde van elke volgende ontmoeting. Maar die ontmoetingen werden schaarser en kwamen ten slotte in een heel ander daglicht te staan, vonden hun oorsprong niet meer in de wielrenner, maar in de patiënt Teun van Vliet.

Guido Bindels reisde als journalist ruim een kwart eeuw de wereld rond. Een aanzienlijk deel daarvan bracht hij door met het volgen van wielerwedstrijden. Daarnaast schreef hij de spirituele romans ‘Zielensprong’ en ‘De Aphrodite van Santorini’. In december 2009 ontmoette hij Teun van Vliet weer bij de ‘Wielrenner van het Jaar’-verkiezing. Hij werd vergezeld door zijn zus Nita, die meteen met de deur in huis viel: “Gaan jullie na al die jaren nu eindelijk eens aan dat boek beginnen? Er is inmiddels meer dan genoeg gebeurd in het leven van onze Teun dat het optekenen waard is.” Wat volgde waren indringende gesprekken over drank, vrouwen, de koers en de dood.
Een groot deel van de opbrengsten van dit boek komt ten goede aan Topsport for Life.

Mart Smeets: “De lach van een man die met het leven speelde. En het leven met hem, maar dat wist hij toen nog niet.”

Omvang 145x210
Verschijningsdatum 17-05-2010
Levertijd 2 werkdagen
Formaat 200 pagina's
ISBN 978-90-8954-210-6
Uitvoering paperback
Prijs: 19,95

Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Teun van Vliet - Drank, vrouwen, de koers en de dood. Sportjournalist Guido Bindels tekent levensverhaal van fietstalent Teun van Vliet op na reeks indringende gesprekken. Een nieuw boek over Teun zijn leven. Artikel update 21 juni 2010"

  • Twan de jongh :
    Ik heb het boek net gekocht, ga hem lezen. Weet je waarom omdat Teun ondanks zijn bekendheid normaal in het leven staat en met iedereen een geintje maakt. Het maakt niet uit met wie. Van hoog tot laag, maakt hierin geen onderscheid. Hij is gewoon een fijn persoon.

    Teun nog vele mooie jaren gewenst in dit leven.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Videofilm van Teun van Vliet >> Teun van Vliet - Drank, vrouwen, >> Hier de volledig uitgeschreven >> Hersentumoren: Glioblastoom >>