10 augustus 2019: Wie de film The Food Cure wil zien gaat naar deze website en volg daar de aanwijzingen.
30 mei 2019: bekijk ook in Een Vandaag hoe de documentaire maakster reageert op de kritiek van de reguliere oncologie en ook het KWF:
De documentairemaakster legt hier uit waarom zij deze documentaire heeft gemaakt.
22 mei 2019: Aanvullend op onderstaande informatie: lees het artikel in de Volkskrant. Betere reclame kunnen de makers van de Gersontherapie zich niet wensen denk ik. Weer ontkennen wetenschappers dat een dieet zeker wel kan helpen bij kanker, zoals de documentaire laat zien.
Nederlandse wetenschappers bezorgd over alternatief ‘antikankerdieet’
Nederlandse kankerdeskundigen maken zich zorgen over een ‘eenzijdige’ documentaire over het Gerson-dieet, die volgende week te zien is in Amsterdam. Deze alternatieve behandelmethode stelt dat sapjes en koffieklysma’s beter werken voor kankerpatiënten dan chemo en bestralingen
Kan een bepaald dieet een ernstige ziekte zoals kanker verlichten of zelfs genezen?
Die vraag staat centraal in The Food Cure. Regisseur Sarah Mabrouk volgt zes kankerpatiënten die kiezen voor een op planten gebaseerde voedingsbehandeling in plaats van chemotherapie en bestraling. De zogenaamde Gerson therapie. Gedurende een periode van meer dan vijf jaar worden hun ervaringen gefilmd. Niet alleen de verbazingwekkende prestaties die met voeding kunnen worden bereikt komen in beeld, alsook de obstakels en dagelijkse worstelingen die de patiënten ervaren terwijl ze proberen met hun dieet hun ziekte te bestrijden.
The Food Cure moedigt aan om op geheel nieuwe manieren na te denken over de kruising van gezondheid, voedselproductie en medicijnen.
Deze film is Engels ondertiteld.
Na afloop is er een Q&A met Sarah Mabrouk (Filmmaker), Anita Wilson (Executive Director of Gerson Institute) en Dr. Melanie Nagy (Co-Founder, CEO and Medical Director of Gerson Centre Europe). De voertaal is Engels.
Gerelateerde artikelen
Plaats een reactie ...
Reageer op "Gersondieet"