5 september 2017: Via de nieuwsbrief van Thalamo de aankondiging van een lezing op 12 september 2017 in Eindhoven.  Aanmelden via formulier op website.  Gratis toegang.

Hier het persbericht:

LEZING: Kankertherapie kan het eenvoudiger?

Haarlemse oud-hoogleraar (arts-biochemicus) Albert Kroon is roepende in de woestijn

SPREKER

Dr Albert M. Kroon | arts-biochemicus | oud-hoogleraar  Fysiologische Chemie RUG

HAARLEM – Haarlemmer Albert Kroon is heilig overtuigd van zijn gelijk en droomt over een goed en goedkoop kankermedicijn. De oud-hoogleraar houdt een lezing over het middel doxycycline. Onder medici bekend als antibioticum voor de ziekte van Lyme, maar volgens hem een goed werkend middel tegen kanker.

Dr Albert M. Kroon (1934) studeerde geneeskunde en biochemie aan de UVA. Hij was daar van 1961 tot 1969 verbonden aan het Laboratorium voor Fysiologische Chemie o.l.v. professor E.C. Slater, in 1066 zijn promotor. In 1969 werd hij benoemd aan de RUG, eerst als lector, later als hoogleraar in de Fysiologische Chemie. Hij startte daar met zijn groep een experimenteel oncologisch onderzoek. In 1962 stelde hij vast dat geïsoleerde mitochondriën, de elektriciteitshuisjes van de cel, tot DNA-afhankelijke eiwitsynthese in staat zijn. Deze werking bleek met bestaande antibiotica te kunnen worden geremd. Hij zag daarin een mogelijkheid om met antibiotica kanker te bestrijden. In celkweken en diermodellen is dat inderdaad mogelijk. Doxycycline, een veel voorgeschreven middel, is voor dit doel zeer geschikt, Retrospectieve klinische bevindingen bleken het uitgangspunt te ondersteunen. In 1991 verlegde hij zijn werkzaamheden naar de allergie. Helaas kreeg het onderzoek door omstandigheden toen geen vervolg. Sinds 2011 verdiept hij zich weer in deze problematiek. Hij is gast-wetenschapper aan het UCL in Londen.

AGENDA

14:45 Zaal open
15:00 Start Lezing
17:00 Einde Lezing


Plaats een reactie ...

Reageer op "Kankertherapie kan het eenvoudiger? Gratis lezing van oud-hoogleraar (arts-biochemicus) Albert Kroon in Eindhoven 12 september 2017"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

De gezondheidsbevorderende >> Foodtruck Eetje beter leert >> First Scientific Meeting of >> Genetische oorzaak - gen LIN28b >> Slimme BH detecteert vroegtijdig >> Eiwit - MED12 - zou resistentie >> Miljoenenfraude bij ELN - >> Open vraag aan Nieuwsuur - >> Digitale enquete gebruik van >> Lees hier hoe de Vereniging >>