5 september 2017: Bron: OTCG

Het OTCG - Opleidingsinstituut in Traditionele Chinese Geneeswijzen organiseert samen met de Natuurapotheek op 16 en 17 september OTCG cursusdagen, een 2-daagse cursus onder de titel: 

"De gezondheid bevorderende krachten van paddenstoelen" – HET COMPLETE VERHAAL! 

Hier de uitnodiging van Edwin Lipperts apotheker van de Natuurapotheek. Met voor alle duidelijkheid ALLEEN voor zorgprofessionals, zoals artsen, therapeuten, verpleegkundigen enz. De wet verbiedt dat ook niet-zorgprofessionals deelnemen. Maar omdat ook veel zorgprofessionals onze website bezoeken hier toch de uitnodiging gepubliceerd. Om in te schrijven neem contact op met de natuurapotheek of via de OTCG - Opleidingsinstituut voor traditionele chinese geneeswijzen

Raadpleeg ook onze lijsten per vorm van kanker en naast chemo, bestraling, operatie en beenmergtransplantaties. In elke lijst staan publicaties van gerandomiseerde studies die de meerwaarde van TCM - Traditionele Chinese Medicijnen / Kruiden bewijzen. Ik denk dat artsen, oncologen, oncologische veprleegkundigen, diëtisten werkzaam in reguliere ziekenhuizen hier wel een en ander van op kunnen steken.

Onder foto het programma van de 2 cursusdagen.

medicinale-paddenstoelen

Geachte collega,

Graag willen wij u nogmaals attenderen op deze bijzondere cursusdagen van de OTCG op 16 en 17 september a.s. met het unieke programma "De gezondheid bevorderende krachten van paddenstoelen" – HET COMPLETE VERHAAL! Dit jaar voor het eerst een 2-daags programma!

Datum:                16 en 17 september 2017

Studieduur:       2 dagen
Lesgevers:          Wilfried Legein, Engelbert Valstar en Peter van Ineveld

Taal:                      Nederlands
Lesuren:              Zaterdag en zondag van 9.00u tot 17.00u
Locatie:                Midden-Nederland
Prijs:                     € 295,- (incl. 2x lunch) 
Accreditatie:     Accreditatie is aangevraagd bij de meeste beroepsverenigingen in België en Nederland.

Omschrijving van de cursus:
Ook in de Westerse wereld groeit langzaam de interesse in de genezende effecten van medicinale paddenstoelen. In de Oosterse wereld worden medicinale paddenstoelen al eeuwen gebruikt, zowel in de gewone voeding als in de geneeskunde. 

Deze cursus is een gids die u in de eerste plaats rondleidt in de boeiende wereld van het medisch gebruik van helende paddenstoelen, een eeuwenoude volkswetenschap. U zult verbaasd zijn over het indrukwekkende aantal medische indicaties waarbij medicinale paddenstoelen met succes kunnen worden toegepast. Dit noemt men 'mycotherapie'.

De eerste dag van de cursus is onderverdeeld in 3 delen:

Deel 1: een uiteenzetting van de werkzame en effectieve substanties die paddenstoelen bevatten, zoals de polysachariden, enzymen, glucoproteïnen, etc.

Deel 2: een selectie van medicinale paddenstoelen met 'bewezen' helende effecten. Elke medicinale paddenstoel wordt in zijn historische context geplaatst met specifieke eigenschappen en zijn geneeskundige toepassingsterrein.

Deel 3: aandoeningen en ziektes gekoppeld aan een of meerdere paddenstoelen.

In een apart hoofdstuk worden de wetenschappelijke onderzoekingen vermeld. In de laatste jaren heeft veel research de bewijskracht geleverd van deze eeuwenoude volksgeneeskundige natuurlijke middelen met uitgebreide indicatiemogelijkheden en zichtbaar vastgestelde geneeskracht.

Op de 2e dag gaan Engelbert Valstar en Peter van Ineveld in op de praktische toepassing van medicinale paddenstoelen in hun eigen praktijk; Engelbert vanuit zijn achtergrond als orthomoleculaire arts en specialist en Peter vanuit zijn achtergrond als natuurgeneeskundig therapeut. Beiden passen al vele jaren veelvuldig medicinale paddenstoelen toe voor diverse medische indicaties.

Voor verdere informatie en om u aan te melden verwijzen wij u graag door naar de website van OTCG: http://www.otcg.be/nl/cursusaanbod/cosmetische-acupunctuur/kruiden/medicinale-paddenstoelen

Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen op deze unieke cursusdagen op een nader bekend te maken plek in Midden-Nederland. 

Namens de NatuurApotheek,

Drs Edwin G. Lipperts, apotheker/fytotherapeut

De NatuurApotheek

Weteringweg 14

2614 KM Pijnacker

T: +31(0)15 3614477

F: +31(0)15 3614455

www.natuurapotheek.com


Plaats een reactie ...

Reageer op ""De gezondheid bevorderende krachten van paddenstoelen" - HET COMPLETE VERHAAL! Cursusdagen OTCG 16 en 17 september 2017: Natuurapotheek."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

De gezondheidsbevorderende >> Foodtruck Eetje beter leert >> First Scientific Meeting of >> Genetische oorzaak - gen LIN28b >> Slimme BH detecteert vroegtijdig >> Eiwit - MED12 - zou resistentie >> Miljoenenfraude bij ELN - >> Open vraag aan Nieuwsuur - >> Digitale enquete gebruik van >> Lees hier hoe de Vereniging >>