9 juli 2005: Bron: Het Laatste Nieuws

Hier een bericht uit het Laatste Nieuws, dagblad in België dat onderzoekers aan de Universiteit van Leuven een wereldprimeur hebben met de ontdekking van een aanvulling met een bepaalde microscoop op begeleidende MRI scan bij hersentumoren tijdens de operatie.

Wereldprimeur tumorbehandeling in Erasmusziekenhuis Anderlecht Professor Marc Levivier van de Franstalige universiteit ULB combineert voor de eerste keer het gebruik van magnetische resonantie imaging met een computergestuurde microscoop voor de weergave van een hersentumor. Het gaat om een wereldprimeur in het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht.

Beelden
Door de toepassing kunnen de inwendige beelden van de operatie over de beelden van voor de operatie geplaatst worden, waardoor de neurochirurg kan zien hoe zijn ingreep vordert.

Samenwerking
Deze technologie is het resultaat van een samenwerking tussen enerzijds de neurochirurgen en ingenieurs van het Erasmus-ziekenhuis en anderzijds de Amerikaanse multinational Medtronic, die de nieuwe apparatuur hiervoor verkoopt. (belga)

Plaats een reactie ...

Reageer op "Operatie van hersentumoren: Wereldprimeur voor Belgische neurochirurgen: gebruik van extra miscroscoop tijdens operatie van hersentumoren geeft nauwkeuriger aan hoe operatie verloopt."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Veel maagkankerpatienten zijn >> Intra-operatieve fluorescerend >> NeuroBlate - een nieuwe vorm >> Operatieve ingreep bij hersentumoren >> Vroege operatie geeft betere >> De Myriad, een neuroendoscopische >> Wakkere operatie: zie hier >> Operatie bij hersentumoren: >> Operatie van hersentumoren: >> Operatie van hersentumoren: >>