12 augustus 2019: Lees ook dit artikel met meta-analyse van gebruik van anti-oxidanten naast chemo: 

https://kanker-actueel.nl/voedingssupplementen-anti-oxidanten-naast-chemo-verminderen-de-bijwerkingen-verbetert-de-effectiviteit-van-chemo-en-zorgt-voor-betere-overall-overleving-blijkt-uit-grote-meta-analyse-van-93-gerandomiseerde-studies.html

4 maart 2012: Bijgaande schema's - bron:  het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Alternative Medicine Review, Volume no. 5, Number 1, 2000. zijn van 2000 maar de meeste informatie is nog steeds relevant. Voor recent informatie en nieuwe ontwikkelingen kunt u de literatuurlijst. van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar raadplegen. Deze wordt regelmatig bijgewerkt en aangevuld.

Hierbij geven wij u schematisch een overzicht van de effecten van bepaalde supplementen bij kanker, bij chemo, bij radiotherapie. De schema's zijn gepubliceerd door het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Alternative Medicine Review, Volume no. 5, Number 1, 2000. 

Conclusies door de auteurs getrokken: Er zijn slechts drie voorbeeldstudies (in vivo) bekend waarvan een antioxidant het effect van radiotherapie of chemo verminderd. Het overgrote deel van genoemde studies (in vivo en in vitro) tonen aan dat het effect van bepaalde voedingssuppletie (zie volgende 7 schema's) het effect van standaard chemotherapiën en radiotherapie vergroot of een neutraal effect geeft op het toegediende medicijn. De auteurs danken Richard Russell en de Smiling Dog Foundation voor de financiële ondersteuning van dit project en de Bastry Universiteit voor de schriftelijke vastlegging. Wij danken de inzender uit Amerika voor dit schema.

De 7 schema's zijn  verdeeld in 'groepen' chemo's en worden ondersteund door literatuur, vermeld aan het eind van elk schema. Voor meer literatuur kunt u ook kijken onder literatuurlijst. Deze wordt regelmatig bijgewerkt en aangevuld. Ook onder chemo en voeding en bestraling en voeding vindt u informatie over de effecten en het nut van voedingssuppletie bij chemo en bestraling. O.a. geschreven door Drs. Bolhuis.

Waarschuwing! Aan alle gegevens hier vermeld kunnen geen garanties op genezing of  verbetering van uw ziekte worden ontleend en voor toepassing van suppletie adviseren wij u met klem een deskundig arts te raadplegen. Ga a.u.b. niet zelf dokteren. Op alles is onze disclaimer van toepassing.

Scroll in linkerkolom voor de aparte schema's


Plaats een reactie ...

Reageer op "Referentiegids effecten van voedingsuppletie bij kanker"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Effect voedingssuppletie bij >> Effect van voedingssuppletie >> Effect van voedingssuppletie >> Effect van voedingssuppletie >> Effect van voedingssuppletie >> Effect voedingssuppletie bij >> Effect van voedingssuppletie >> Antioxidanten, voeding en >>