8 juli 2005: Bron: Nutraingredients
Een grote meta analyse van vele grote en langjarige studies heeft uitgewezen dat wanneer mannen enkele keren per week soja eiwitten eten en drinken zij tot 30% minder risico hebben op ontwikkelen van prostaatkanker. Opvalllend natuurlijk dat soja eiwitten ook voor andere hormoongerelateerde kankersoorten zoals eierstokkanker en borstkanker ook heel nadrukkelijk een positief effect hebben op ontwikkelen van die bepaalde kankersoorten en zelfs een genezende bijdrage leveren in het bestrijden van die kankersoorten of in het langer uitstellen van recidief. Hier aan artikel over deze studie uit Nutraingredients
Soy protein cuts risk of prostate cancer, finds review
07/07/2005 - Regular consumption of soy protein-containing foods and beverages may reduce the risk of prostate cancer in men by as much as 30 per cent, according to a new meta-analysis. The study, published by the International Journal of Cancer, reviewed eight population studies that investigated consumption of soy protein-containing foods in relation to prostate cancer in men. It was carried out by Dr Lin Yan, director of cancer research for Solae, and Edward Spitznagel, professor of mathematics at Washington University. They say the studies demonstrated a dramatic 30 per cent reduction in the risk of prostate cancer in men who regularly consumed soy protein-containing foods. The finding of the study is also supported by a cross-national analysis of prostate mortality rate in relation to nutritional factors using data from United Nations sources, said the authors. In the 42 countries for which the appropriate data is available, soy consumption is correlated to a significantly lower mortality rate from prostate cancer. The protection from soy is demonstrated to be at least four times greater than from any other dietary factors that were analyzed. "In addition to preventing prostate cancer, other benefits of incorporating soy protein in a daily diet are slowly coming to light including maintaining overall health, lowering cholesterol, and slowing the development of diabetes," added Dr Yan.
Gerelateerde artikelen
- Acupunctuur vermindert klachten veroorzaakt door prostatitus - ontstekingen van vergrote prostaat en verbetert plassen en kwaliteit van leven
- Bewerkt vlees - vleeswaren vergroot het risico op krijgen van prostaatkanker aanzienlijk bewijst grote prospectieve studie.
- Bloedtest Stockholm3 voor opsporen van prostaatkanker is effectiever en vermindert onnodige prostaatbiopten en diagnoses van graad 1 prostaatkanker in vergelijking met PSA testen, ook in een multi-etnische groep
- Broccoli en bloemkool kunnen kans op prostaatkanker met 45 procent doen dalen.
- Chemische vormen van vitamine E en selenium geven geen enkel verschil in preventie van prostaatkanker. Echter natuurlijke vormen van vitamine E ( alpha tocopherol) samen met goede dosis natuurlijk selenium geven wel tot 50 procent bescherming
- Dieet gebaseerd op plantaardige voeding met veel groenten en fruit kan ontstaan van prostaatkanker verminderen en verdere progressie van prostaatkanker afremmen blijkt uit meta-analyse van 31 studies.
- Dieet met groenten, fruit, vis, peulvruchten en volkoren granen vermindert duidelijk de kans op overlijden aan niet uitgezaaide prostaatkanker bij diagnose in vergelijking met westers dieet met vlees, bewerkt vlees en vetrijke zuivelproducten
- Finesteride - Proscar: Een combinatie behandeling van Finasteride - Proscar en Flutamide bewerkstelligt bij mannen met prostaatkanker een aanzienlijke daling van hun gestegen PSA (prostaat specifiek antigen)
- Fysieke oefeningen remmen prostaatkankergroei en werkt preventief in krijgen van prostaatkanker aldus grote 14 jarige studie.
- Groene thee bewijst opnieuw therapeutische waarde voor prostaatkanker - 27 procent verschil in kans op ontwikkelen van prostaatkanker tussen placebo en groene thee gebruik bij 60 deelnemers met sterk vergroot riscio op prostaatkanker
- Groene thee beschermt tegen ontwikkeling van prostaatkanker bij mannen met hoog risico op prostaatkanker.
- Hele granen en vezels hebben invloed op de agressiviteit van prostaatkanker (Gleason score) ongeacht ras of afkomst.
- HoLEP behandeling en Green Light Laser bij goedaardige prostaatvergroting is inmiddels algemeen geaccepteerd
- Koffie zou risico op prostaatkanker verminderen, aldus groot bevolkingsonderzoek.
- PSA screening vermindert kans op sterven aan prostaatkanker.met bijna de helft. Aldus grote langjarige Zweedse bevolkingsstudie.
- Selenium verlaagt risico op gevorderde prostaatkanker
- Soja: Mannen die veel soja eten verlagen hun PSA waarden maar heeft geen invloed op het testosteron waarden. Artikel geplaatst 16 november 2006
- Soja geeft 30 procent minder risico op prostaatkanker aldus meta analyse van grote epidemologische studies
- Testosteronwaarde is sterk gerelateerd aan botdichtheidsverlies Bijna de helft van de mannen met een laag testosteron had osteopenie of osteoporose. copy 2
- Vitamine E niveau in het bloed vermindert kans op krijgen van prostaatkanker met ca. 50 procent, aldus de conclusie uit de ATBC studie = Alpha-Tocopherol, Beta-Carotene Cancer Prevention studie. .
- Vitamine D. waarden in bloed van oudere mannen geven risico aan op krijgen van prostaatkanker. hoe lager de waarden hoe groter het risico - dubbel risico voor laagste waarden t.o.v. gemiddelde waarden
- Preventie - prostaatkanker: een overzicht van belangrijke studies en aanbevelingen hoe prostaatkanker is te voorkomen
Plaats een reactie ...
Reageer op "Soja geeft 30 procent minder risico op prostaatkanker aldus meta analyse van grote epidemologische studies"