d.d. 2 juni 2003: Marian, moeder van Frank mailde me dit onderstaande e-mailtje vandaag en ik kan iedereen aanraden de links eens aan te klikken. Met grote bewondering volg ik in ieder geval nu al jaren het proces dat Frank met fantastische steun van zijn ouders doormaakt. Echt mooi. 

Hallo Kees,

Hoe gaat het met je ? Vast wel erg druk met zo'n uitgebreide site en werk daaraan.
Ik was net even weer aan het lezen op je site en zo overal aan het kijken wat je voor nieuwe dingen erop had staan.
Ik merkte ook dat de link naar mijn Alternatief Medisch Werkboek niet werkt.
Ik ben nl. van adres veranderd (ook geen reclame meer).
Het nieuwe adres is dus: http://www.paradijsvogel.nl  (werkboek) Het is zo sneu als mensen op de link klikken en dan niet verder komen.

Ik heb een heel nieuw gedeelte gemaakt, alles is bereikbaar vanuit bovenstaand adres.
Je komt er echter (Frank zijn eigen site dus) rechtstreeks als volgt:

Zo introduceert Marian de site van Frank: 

Misschien heeft u inmiddels al een heleboel gelezen over Frank op www.paradijsvogel.nl  
Echter, hoe heeft Frank zelf alles verwoord en verbeeld in de loop van de tien jaren waarin hij drie hersenoperaties onderging, dertig keer bestraald werd en uiteindelijk 8 maanden lang niet meer kon lopen en nauwelijks kon praten. 

Nu ik dit schrijf is het april 2003 en ruim twee jaar na Frank zijn derde hersenoperatie. 
Frank heeft nu twee goede jaren achter de rug, waarin hij weer kan lopen en praten en in een rustig tempo kan leven. 

Al die jaren ervoor had hij dagelijks vele zware epileptische aanvallen, waarbij hij als een plank plotseling achterover viel met alle gevolgen van dien. Ook dit is voor een groot deel opgelost omdat de chirurg een drain in zijn hoofd heeft gemaakt. 

Frank zijn motoriek is altijd zeer slecht geweest, maar toch kon hij altijd nog een briefje schrijven aan iemand en ook heeft hij altijd zelf zijn gedichtjes met de hand geschreven. Nu, na de derde hersenoperatie is deze functie verloren gegaan. Frank krijgt geen zin meer op papier en schrijft alleen een herhaling van letters achter elkaar. 

Toen Frank tien jaar was en opgenomen in de antroposofische kinderkliniek in Bilthoven is hij begonnen met schilderen en ook vond ik toen in zijn nachtkastje de eerste gedichtjes en verhaaltjes die hij schreef. Hij was toen tien jaar en in die periode werd zijn hersentumor (toen in die tijd een oligo-astrocytoom graad 3, ter grootte van een tennisbal in zijn hoofd) ontdekt. Vier jaar later was het voornamelijk een astrocytoom graad 4. De chirurg vertelde toen dat Frank zijn leven waarschijnlijk niet erg lang zou duren. 

Frank is op 12 april 1981 in Eindhoven geboren om 6.18 uur. Frank is dus nu inmiddels 22 jaar. 
Het is nu 12 jaar na zijn eerste operatie en Frank is volwassen geworden. Op de volgende bladzijden kunt u nu Franks eigen werk lezen en bekijken dat hij gedurende tien jaren lang heeft gemaakt. 


En dan kunt u nu beginnen met het bekijken en lezen van Frank zijn levenswerk. 

  http://www.paradijsvogel.nl/paradijs.htm  
Misschien vind je het leuk (als je eens tijd hebt) om het te zien. Daar staan nl al Frank zijn kunstwerken (schilderingen en gedichtjes) op die hij gedurende tien jaar van zijn ziekteperiode gemaakt heeft en wel vanaf zijn tiende jaar.
Je kunt de beelden en daarmee zijn geschiedenis bijna "lezen" in de beelden.
Met Frank (nu al weer ruim twee jaar na zijn derde hersenoperatie) gaat het goed. (altijd even afkloppen), maar ik ben blij met deze afgelopen periode en dat we uiteindelijk toch nog hebben besloten een derde operatie te doen. Zijn leven is de afgelopen 2 jaar zelfs beter dan ooit. Hij kreeg immers ook nog een drain in zijn hoofd en zijn epileptische aanvallen die zo ernstig waren zijn hierdoor een heel stuk verminderd. Laten we hopen dat de tumor zich ook verder rustig zal houden, zoals hij dat al een tijd doet.

Hartelijke groeten van Marian.