29 juni 2010:

Frank, 19 jaar geleden voor het eerst geopereerd aan een hersentumor, was een van de eerste mensen waarover wij een verhaal plaatsten op kanker-actueel. In de beginjaren hadden zijn moeder, Marian, en ik veel contact. Later is dat verwaterd omdat we beiden druk waren en het leven verder ging en ik wist eerlijk gezegd niet hoe het nu met Frank ging. Tot mijn grote verrassing stuurde Marian mij onderstaand mailtje. Wat heerlijk dit te lezen. Bedankt dat je dit ons stuurde Marian en wat fijn dat het Frank goed gaat.  

Hallo Kees,

Het is al weer even geleden dat we contact hadden. Ik was net op je site, en zag dat de laatste update van Frank al weer in 2003 was.

Het gaat goed met Frank (vandaag is het 27 juni 2010). Frank is inmiddels 29 jaar.  19 jaar na zijn eerste hersenoperatie op zijn 10e jaar, toen hij een graad 3 hersentumor had, en op zijn 14e een graad 4. Daarna volgde er nog een 3e hersenoperatie, en nu dus onlangs die ventriculostomi-operatie en enkele operaties ivm zijn enkelbreuk.

Ik stuur je twee recente foto's mee, die niet lang na een maand ziekenhuisopname gemaakt zijn.  Frank had namelijk afgelopen december 2009 een dubbele enkelbreuk met veel complicaties (wondinfectie) en operaties, waarna er ook iets in zijn hoofd mis ging met de drain.  Hij kreeg toen ook nog een ventriculostomi, een gaatje dat men maakt in de derde hersenkamer om het vocht weg te laten stromen.

Uiteraard krijgt hij nog altijd zijn orthomoleculaire therapie, en veel gezonde hapjes die ik met de blender voor hem maak.

Hoewel het op de foto's niet zo te zien is, is Frank door de hersenoperaties en de bestralingen die hij in het verleden gehad heeft wel gehandicapt geraakt, en verblijft in een instelling waar hij goede verzorging, aandacht en activiteiten krijgt.  Het blijft soms toch wat risicovol, zo ook al door ineens die botbreuken aan zijn enkel met vervelende complicaties (door soms epileptische aanvallen).  We doen ons best en blijven dat doen, ook zo de mensen die voor hem zorgen zijn heel erg geweldig !

Hartelijke groet,

Marian

 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Het gaat nog steeds goed met Frank (als kind kreeg hij een hersentumor en is nu al 29 jaar) vertelde zijn moeder mij. Lees hier haar mailtje.. Update 29 juni 2010"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1) Waarom deze pagina? >> ) Frank vecht al meer >> ) d.d. 2 juni 2003:Update >> Het gaat nog steeds goed met >> Hersentumoren: ervaringsverhaal >>