Sylmarin. Wat is sylmarin?

Gangbare naam voor extracten van de mariadistel, ook wel wilde artisjok genoemd. Botanische namen: Silybum marianum of Cardus marianus.
Sterk regenererende en ontgiftende werking op de lever. Heeft tevens anti-oxidatieve eigenschappen, die zich vnl. in de lever maninfesteren.
Zeer goed te gebruiken om de lever te helpen bij ontgiften (denk aan narcosestoffen, cytostatica e.d.). Wordt meestal als kuur gebruikt. Ruimschoots onder diverse merken te verkrijgen. Let erop, dat je een product met goede kwaliteiten aanschaft (gestandaardiseerd!) van een goed merk (Solgar, Orthica). Gebruik geen homeopathische vorm hiervan - geen wetenschappelijke onderbouwing - is niet geschikt voor eventueel langduriger gebruik. Denk er wel aan, dat als een geneesmiddel een zekere spiegel moet hebben om een werkzaamheid te hebben, dat je dan niet de lever extra moet stimuleren te ontgiften, daar dan de werkzaamheid van het geneesmiddel mogelijk kan verminderen. Na een kuur is het wel prettig om de lever (en dus het hele lijf) te helpen om zo snel mogelijk de rommel op te ruimen.


sylmarin


Plaats een reactie ...

Reageer op "Wat is sylmarin?"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Algemeen: Welke voedingsupplementen >> Algemeen: Waarom onderzoekt >> Wat is angiostatine? >> Wat is een apoptosis-inductor? >> Wat is precies cytoloog en >> Gist. Volgens mijn arts zit >> Honingzalf kan wonden genezen, >> Wat is liponzuur?             >> Melatonine. Wat is melatonine? >> NADH. Wat is NADH? En is dit >>