Wie was Simonton en wat deed hij?

Simonton staat bekend om zijn visualiseringstechnieken. Hij heeft verschillende boeken geschreven waaronder de bekendste "De kracht die in je schuilt" en "Op weg naar herstel". Citaat uit 'De kracht die in je schuilt': "negatieve levensbeschouwingen en waardebepalingen kunnen een mens net zo grondig afbreken als slecht samengestelde voedselpakketten". Houtsmuller noemt Simonton een van de grondleggers van de invloed van de geest op het proces van kankerbestrijding (zie 'Voeding als sterk wapen tegen kanker blz. 84 t/m 87)

Met name het Simonton Cancer Center in Nederland (zie nuttige adressen) kan u in Nederland veel informatie over Simonton en bijbehorende therapie geven.

Mooi boek over een opmerkelijke genezing die algemeen wordt toegeschreven aan strijdlust en verandering van denken is: 'Nog een zomer: een nieuwe kans voor een stervende man' van Anita van Vugt-Verschoor (1993). Zie verder kanker en boeken voor meer titels enz. 


De simonton methode wordt aangeboden in een 5 daagse educatieve- en psychotherapeutische werkweek, die 2x per jaar in Nederland wordt georganiseerd door het Simonton Cancer Center-Nederland in nauwe samenwerking met het Simonton Cancer Center-Amerika. De Simontontherapie is gebaseerd op de visie dat overtuigingen, gevoelens, gedrag en hoe je in het leven staat, belangrijke factoren zijn die de gezondheid beïnvloeden. In een vriendelijke, positieve en ontspannen atmosfeer wordt gewerkt aan het vertrouwen in de kans op herstel.

De eerstvolgende Nederlandse ‘Simonton’ week, een psychotherapeutische werkweek voor mensen met kanker, wordt gehouden van zondag 6 februari t/m vrijdag 11 februari 2011. Er worden 2 maal per jaar van deze weken georganiseerd waarin u intensief en effectief aan alle thema’s kunt werken die bij de ziekte kanker een rol kunnen spelen en waarbij aandacht wordt besteed aan uw persoonlijke en eventueel dieper liggende overtuigingen over uw mogelijkheden tot herstel.

Datum: zondag 6 februari t/m vrijdag 11 februari 2011.
Plaats: conferentiecentrum Mennorode te Elspeet; www.mennorode.nl
Programma: vijfdaagse training-, educatie- en psychotherapeutische werkweek voor mensen met kanker en hun partner of andere begeleider.
Organisatie: Simonton Cancer Center (SCC) Nederland; www.simontoncancercenter.nl
Informatie: Thera Balvers, Directeur Simonton Cancer Center-NL Tel:0031-618156477.
Email: info@simontoncancercenter.nl
Kosten: zie de website. Mocht uw financiële draagkracht niet toereikend zijn, dan verzoeken wij u toch contact met ons op te nemen. De Stichting vrienden van Simonton is opgericht met als doel, geld in te zamelen voor mensen met kanker om voor financieel minder draagkrachtigen deelname mogelijk te maken. Meer informatie:info@vriendenvansimonton.nl

Thema’s die ter sprake komen:

·         Gedachtepatronen en overtuigingen;

·         Toename van energie om de gezondheid te verbeteren;

·         Versterking van het immuunsysteem;

·         Verlichting van angst en pijn o.a. bij een terugval en een eventuele lijdensweg;

·         Effectief dagelijks stressmanagement;

·         Positief gebruik van de ‘voordelen’ van het ziek zijn;

·         Motivatie om te leven en het stellen van lange termijn doelen;

·         Ontwikkeling van ’peace of mind”, innerlijke rust;

·         Verbetering van de kwaliteit van het leven en zingeving;

·         Integratie van leven en dood.

Het is ook mogelijk om individuele therapie te krijgen bij een gecertificeerde Simonton Counselor®. Zie voor erkende therapeuten www.simontoncancercenter.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thera Balvers, Rozenhof 10, 3311 JT Dordrecht. Telefoon: 0031-618156477 of E-mail: info@simontoncancercenter.nl

Als uw verzekeraar slechts een klein gedeelte vergoed of helemaal niks en uw financiële draagkracht staat daardoor deelname niet toe aan de patiëntenweek of individuele therapie, dan kunt u contact opnemen met de Stichting Vrienden van Simonton (www.vriendenvansimonton.nl ), waar u een aanvraag voor financiële ondersteuning kan doen. Als u ons werk een warm hart toedraagt kunt u ook zelf een donatie geven aan deze Stichting.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Simonthontherapie: Psychosociale oncologische therapie met een eigen programma."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Simonthontherapie: Psychosociale >> Dr. Carl Simonton, schrijver >> Simontonpatientenweken: ervaringsverhaal >> Simontontherapie, een aantal >>