19 september 2011: Bron Simontoncancercenter.nl

Voor mensen met kanker wordt van zondag 6 november t/m vrijdag 11 november 2011 een SIMONTON week georganiseerd. Dit is een week waar in een ontspannen en positieve atmosfeer gewerkt wordt aan alle thema’s, die bij de ziekte kanker een rol kunnen spelen. U krijgt concrete methoden geleerd hoe u zelf een bijdrage kunt leveren om uw kans op herstel te vergroten (Bron: Onderzoek  van Küchler, 2007).

Voor meer informatie: www.simontoncancercenter.nl


Datum: zondag 6 november t/m vrijdag 11 november 2011.
Plaats: conferentiecentrum Mennorode te Elspeet; www.mennorode.nl
Programma: vijfdaagse training-, educatie- en psychotherapeutische werkweek voor mensen met kanker en hun partner of andere begeleider.
Organisatie: Simonton Cancer Center (SCC) Nederland; www.simontoncancercenter.nl
Informatie: Thera Balvers, Directeur Simonton Cancer Center-NL Tel:0900-SIMONTON (0900-74666866) (0,10 p/min.), info@simontoncancercenter.nl
Kosten: zie de website. Mocht uw financiële draagkracht niet toereikend zijn, dan verzoeken wij u toch contact met ons op te nemen. De Stichting vrienden van Simonton is opgericht met als doel, geld in te zamelen voor mensen met kanker om voor financieel minder draagkrachtigen deelname mogelijk te maken. Meer informatie:info@vriendenvansimonton.nl

Thera Balvers, directeur van het SimontonCancerCenter.NL stuurde ons via een persbericht onderstaand ervaringsverhaal van vrouw met borstkanker die deelnam aan een van de Simonton patientenweken, dat we ongewijzigd plaatsen.

Hier het ervaringsverhaal van Anne Catherina Boes:

Mijn “Simonton Cancer Center”– week (nov. 2010)

Carl Simonton was een naam die geregeld terugkwam in de boeken die ik las naar aanleiding van mijn diagnose “borstkanker”. Ik wilde absoluut genezen, en dus verslond ik het ene hoopvolle boek na het andere, zo ook “Getting well again” (“Op weg naar herstel”) ...

Hoewel de boeken me enorm inspireerden, en me een goed gevoel gaven, bleef het voor mij slechts een theoretische uitleg. Ik wilde die ervaringen ook eens “meemaken”, en dus schreef ik me in voor een patiëntenweek aan het Simonton Cancer Center in Elspeet, Nederland.

Enkele uren vóór mijn vertrek, kreeg ik een telefoontje van Thera Balvers om me te verwittigen dat ik de enige patiënte zou zijn, naast de stafleden en therapeuten-in-opleiding! Het was dan ook met een klein hartje dat ik naar Nederland vertrok.

In het prachtige Mennorode aangekomen, werd ik heel vriendelijk verwelkomd. Ik voelde me onmiddellijk gerustgesteld. Diezelfde avond maakte ik kennis met mijn therapeute, Thera Balvers, met Cornelia Kaspar, de therapeut Teacher en de andere stafleden en studenten in opleiding.

De theorie kende ik al wat uit het boek, maar het omzetten in de praktijk was een openbaring!

Ik was de enige patiënt, en dus kreeg ik veel aandacht! In kleine groepjes werd er enkel aandacht besteed aan mij, en we hebben dus tonnen werk verricht. Ik kreeg antwoorden op al mijn vragen, hoop en geruststelling voor mijn zorgen, en nieuwe inzichten in oude en ongezonde overtuigingen die ik me eigen had gemaakt.
De uren en dagen vlogen voorbij! Ik voelde me enorm gesteund en gedragen door 7 liefhebbende personen die mij elk vanuit hun kennis en ervaring enorm hebben bijgebracht. Het was een week vol emoties: leerrijke momenten, moeilijke momenten, maar ook leuke momenten, waarop we samen zongen, een glaasje dronken in de bar, of genoten van een weldoende wandeling.

Terug thuis besefte ik dat ik op een week tijd een geweldige bagage had meegekregen voor de rest van mijn leven. Ook besefte ik dat die donkere wolk “kanker” niet langer boven mijn hoofd hing, omdat ik ervoor “gekozen” had om die niet langer boven mijn hoofd te houden, maar ze weg te “denken” en te “geloven” dat ik kon genezen, en te vertrouwen dat wat wenselijk is ook kan uitkomen.
Vanaf nu ben ik zelf baas van mijn eigen gedachten en overtuigingen en kies ik ervoor om enkel gezonde overtuigingen in mijn hoofdje toe te laten. En indien ik daar, om één of andere reden, niet in slaag, zijn er nog altijd minstens 7 personen waar ik op kan terugvallen, en dat doet deugd.

Ik ben ongelooflijk blij dat ik me heb ingeschreven voor de patiëntenweek, en zou deze ervaring alleen maar kunnen aanraden voor IEDEREEN die met kanker te maken heeft ...

Anne-Catherine Boes

De eerstvolgende Simonton week wordt georganiseerd van 6 november – 11 november 2011. U kunt voor informatie contact opnemen met Thera Balvers, Directeur van het Simonton Cancer Center-NL via E-mail: info@simontoncancercenter.nl of Tel: 0031 (0)6-18156477. Meer informatie vindt u ook op www.simontoncancercenter.nl 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Simontonpatientenweken: ervaringsverhaal van deelneemster die veel steun ondervond voor haar omgaan met borstkanker door psycho-sociale ondersteuning via Simontonmethode. Nieuwe Simontonpatientenweek is van 6 t/m 11 nov. 2011"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Simonthontherapie: Psychosociale >> Dr. Carl Simonton, schrijver >> Simontonpatientenweken: ervaringsverhaal >> Simontontherapie, een aantal >>