16 februari 2019: op de website van de Japanse Saisei-Mirai clinics , de enige betrouwbare producent van Gc-Maf, staan een aantal case studies bij individuele patienten met verschillende vormen van kanker. 1 casestudie bij man met longkanker is ook onder ervaringsverhalen te lezen.
Ook de andere case studies zijn zeker de moeite waard eens te lezen, klik op deze pagina.
Officiele studiepublicaties met Gc-Maf staan op deze pagina
Mocht iemand belangstelling hebben dan kunnen we u in contact brengen met een Nederlandse man die de GC-Maf second generation als injectie voor een sterk gereduceerde prijs kan leveren. En u kunt zelf deze injecties toedienen zoals maretakinjecties.
21 februari 2015: als ik in Pubmed zoek op Gc-Maf krijg ik slechts 1 goed onderbouwde studie naar Gc-MF:
The vitamin D binding protein (DBP) is the major plasma carrier for vitamin D and its metabolites, but it is also an actin scavenger, and is the precursor to the immunomodulatory protein, Gc-MAF:
Misschien wel goed dit studierapport eens te lezen en eventueel met uw behandeld arts te bespreken mocht u toch Gc-Maf willen proberen. En lees aub alles hieronder en de artikelen in gerelateerde artikelen.
19 februari 2015: Bron: Antikankerfonds
Ik hoef denk ik aan onderstaande informatie en persbericht niets toe te voegen:
Persbericht: Bevoegde medische autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk sluiten GcMAF laboratorium
Het Medicine and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA), de medische toezichthouder in het Verenigd Koninkrijk, heeft een laboratorium gesloten waar GcMAF geproduceerd werd. Het laboratorium in kwestie behoort toe aan Immuno Biotech Ltd, een onderneming die de voorbije jaren agressief promotie voerde voor GcMAF en dit product online verkocht onder de merknaam First Immune. Naast het nu gesloten laboratorium heeft dit bedrijf nog medische centra in Zwitserland en Duitsland, waar heel wat aandoeningen met het product behandeld worden.
Het MHRA voerde een onaangekondigde inspectie uit op een productiesite in Milton, Cambridgeshire, nadat de toezichthouder voor geneesmiddelen in Guernsey een aantal ernstige bedenkingen had geuit met betrekking tot het product.
Er werd vastgesteld dat het bloedplasma dat gebruikt werd om GcMAF aan te maken uitdrukkelijk voorzien was van de volgende vermelding: "Niet toedienen aan mensen of aanwenden voor de productie van geneesmiddelen". Er werd ook bezorgdheid geuit over de steriliteit van het product. In hun reactie concludeerden de bevoegde instanties dat het middel niet volgens de vereiste goede productiepraktijken (GMP) geproduceerd werd. Naar schatting werden er in de gesloten faciliteit zo’n 10.000 flacons van het niet-goedgekeurde product gemaakt.
Voorts werd bij klanten de indruk gewekt dat ze, door het kopen van dit product, deelnamen aan een klinische studie – er werd hen onder meer gevraagd om de onderneming te informeren over de evolutie van hun ziekte - hoewel er geen spoor terug te vinden is van eender welke geregistreerde klinische studie door de onderneming. De wetenschappers die deelnamen aan deze operatie publiceerden hun zogenaamde resultaten voornamelijk in louter op verkoop gerichte tijdschriften, in zogenaamde “predatory journals”.
‘Predatory publishing’ is een exploiterend business model voor open-access publicaties waarbij er aan auteurs enkel een publicatievergoeding wordt gevraagd, zonder in de collegiale toetsings-, redactionele en andere publicatiediensten van legitieme tijdschriften te voorzien. Dergelijke rooftijdschriften publiceren eender welke nonsens van om het even welke auteur, zolang die auteur de gevraagde vergoeding maar betaalt. Dit alles terwijl Immuno Biotech Ltd op haar website naar diezelfde tijdschriften verwijst als zijnde ‘enkele van de meest toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften ter wereld’. Voor een leek die niet vertrouwd is met wetenschappelijke publicaties zijn de tijdschriften dan ook bedoeld om legitiem over te komen, terwijl het in feite om boerenbedrog gaat.
De bevoegde instanties roepen patiënten, die GcMAF gebruikt hebben, op om zo snel mogelijk contact op te nemen met hun arts. Hoewel er door gebruikers tot nu toe geen bijwerkingen gemeld werden, werd echter evenmin het bewijs geleverd dat dit product niet gevaarlijk is voor de menselijke gezondheid. De vraag is ook of het überhaupt werkt. Bovendien werd het onderzoek dat aanvankelijk als bewijs werd aangevoerd voor de werkzaamheid van dit product tegen kanker en HIV inmiddels ernstig in twijfel getrokken door de wetenschappelijke gemeenschap die er vandaag van uitgaat dat de gegevens gewoonweg uit de lucht gegrepen zijn. Artikels die over de resultaten van het onderzoek rapporteerden, werden sindsdien ingetrokken (verwijderd uit de tijdschriften waarin ze aanvankelijk gepubliceerd waren) omwille van onregelmatigheden met betrekking tot de goedkeuring door institutionele beoordelingsraden (IRB's - Institutional Review Boards). Zo ontkenden meerdere vermeende leden van deze IRB's ooit deel uitgemaakt te hebben van de raden in kwestie en wezen ze er bovendien op nooit betrokken te zijn geweest bij enig onderzoek naar GcMAF.
Voorts werd door dezelfde groep bij de voorstelling van de “resultaten” op internationale conferenties valselijk beweerd dat het onderzoek met de medewerking van een erkende academische instelling en één van hun wetenschappers was gebeurd, terwijl het tegelijk verschillende beproefde beginselen in de oncologie tegensprak. Dit alles, in combinatie met de agressieve illegale marketing van het product, bracht onze organisatie ertoe om verder onderzoek te verrichten naar het product en wetenschappelijke en overheidsinstanties, alsook patiënten op bovenstaande malafide praktijken te wijzen.
Inmiddels werd ook de invoer van GcMAF verboden door de autoriteiten van Guernsey, terwijl consumenten per brief op de hoogte gebracht worden van het opgelegde verbod. Naar schatting zouden er wereldwijd nog zo'n 10 GcMAF-fabrieken bestaan.
25 juli 2014: Bron: persbericht van het Antikankerfonds
Al langere tijd waarschuwen wij voor het gebruik van Gc-Maf zoals dat via internet maar ook door algemeen gerespecteerde complementair werkende artsen wordt verkocht als zijnde aan goed werkend middel tegen kanker. De inmiddels in opspraak geraakte en wegens fraude gearresteerde Emar Vogelaar heeft daarin een grote rol gespeeld met zijn ELN- laboratorium voor Nutriënten in Bunnik waar o.a. de Nagalasetest zou worden uitgevoerd.
Nu blijkt uit onderzoek dat het Antikankerfonds heeft gedaan, dat onder druk van internationale wetenschappers de studie dat Gc-Maf bij borstkanker een recidief zou voorkomen is teruggetrokken.
De andere studies, o.a. Gc-Maf bij darmkanker, Gc-Maf bij prostaatkanker en Gc-Maf bij HIV worden nog bekeken maar daarover zal later dit jaar een beslissing worden genomen.
Voor alle duidelijkheid dr. Yamamoto is hierin niet zo heel veel te verwijten, de mensen die de Gc-Maf en Nagalasetest verkopen via internet en hun artsenpraktijken des te meer. Ook algemeen gerespecteerde complementair werkende artsen hebben, al of niet bewust dus steeds gebakken lucht verkocht met hun Gc-Maf en Nagalasetest. Ik heb enkele van deze artsen jarenlang hiervoor gewaarschuwd maar mijn waarschuwingen werden genegeerd. waarschijnlijk omdat ze ook een leuk extra bedrag hiermee verdienden.
Hier het persbericht van het Antikankerfonds dat ik ongewijzigd plaats. daaronder de officiële mededeling van het International Journal of Cancer dat de studie: Yamamoto, N., Suyama, H., Yamamoto, N. and Ushijima, N. (2008) ‘Immunotherapy of metastatic breast cancer patients with vitamin D-binding protein-derived macrophage activating factor (GcMAF)’ Int. J. Cancer, 122: 461–467. doi: 10.1002/ijc.23107 DOI: 10.1002/ijc.29014 officieel is tergugetrokken
Persbericht van het Antikankerfonds:
Peer-review is de evaluatie van wetenschappelijk werk door een of meer mensen met dezelfde kennis als de producenten van het werk. Voordat wetenschappelijke artikelen gepubliceerd worden, heeft deze peer-review tot doel een zeer strikt proces te zijn om te garanderen dat uitsluitend literatuur van goede kwaliteit gepubliceerd kan worden. Dit proces heeft echter een aantal beperkingen en in sommige gevallen geraken twijfelachtige artikelen toch gepubliceerd. Het corrigeren van de literatuur door middel van het terugtrekken van gepubliceerde artikelen is geen ongewone procedure in dergelijke gevallen. We moeten zeker altijd kritisch blijven, onze mening blijven delen met anderen en ons zeker niet onthouden van het bespreken van wetenschappelijke bevindingen.
Tussen 2008 en 2009 werd een reeks van peer-gereviseerde artikelen die een succesvolle behandeling rapporteerden van borstkanker, darmkanker, prostaatkanker en HIV met behulp van een eiwit genaamd GcMAF (Gc-eiwit afkomstig macrofaag activerende factor) door Yamamoto et al. gepubliceerd. De theorie achter deze artikelen komt grotendeels neer op de overtuiging dat hoge waarden van het enzyme Nagalase (α-N-acetylgalactosaminidase) in het bloed GcMAF afremt. Dit is een eiwit waarvan wordt beweerd dat het macrofagen, een soort witte bloedcellen die belangrijke spelers zijn in de immuunrespons tegen vreemde indringers in het lichaam, kan activeren om kanker en HIV te bestrijden. Yamamoto et al. stelden voor om
GcMAF, door hen geproduceerd, te gebruiken als een mogelijke behandeling voor kanker en HIV. Later, hoewel Yamamoto et al. nooit een artikel aangaande klinische onderzoeken over GcMAF als behandeling voor andere ziekten gepubliceerd hadden, begonnen voorstanders van GcMAF te beweren dat GcMAF ook effectief zou zijn om autisme, chronisch vermoeidheidssyndroom en andere kwalen te behandelen, waarbij de Nagalase-waarden ook steeds bepalend waren om de progressie van de ziekte te evalueren.
Tot nu toe heeft echter geen enkele wetenschapper ooit bevestigd dat de meting van Nagalase in het bloed als een merker kan dienen van de ziekten waarvan beweerd wordt dat ze genezen kunnen worden met GcMAF. Rekening houdend met alle tegenstrijdigheden in deze theorie, de leerstellingen in de oncologie die zijn geschonden tijdens de ontwikkeling ervan, en het allerbelangrijkste, de illegale commercialisering van GcMAF op het internet, heeft het Antikankerfonds besloten om deze zaak verder te onderzoeken. Er werden veel tegenstrijdigheden gevonden op de feitelijke ontwikkeling van de proeven die het gebruik van GcMAF bij kanker en HIV ondersteunen.
Bijgevolg bracht het Antikankerfonds-team de redactie van de tijdschriften waar Yamamoto zijn kanker-gerelateerde artikels publiceerde op de hoogte over haar zorgen. Onlangs, na grondig overleg, werd het artikel waarin beweerd wordt dat borstkanker kan worden behandeld met GcMAF, gepubliceerd door de International Journal of Cancer, ingetrokken; men kan de toelichting voor de terugtrekking hier vinden.
Momenteel wacht het AKF-team nog op verdere acties van de redactie van de tijdschriften waar de twee andere kanker-gerelateerde artikels door Yamamoto et al. werden gepubliceerd.
"De slechte kwaliteit van het onderzoek die het gebruik van GcMAF voor kanker en andere ziekten ondersteunt, alsook de illegale en agressieve marketing van dit product via het internet heeft degelijk onafhankelijk onderzoek naar de werkelijke waarde van dit product voor de behandeling van kanker belemmerd," geeft Lydie Meheus PhD, directeur van het Antikankerfonds, aan. "Ons doel is om te voorkomen dat kankerpatiënten worden misleid door schijnbaar wetenschappelijk bewijs dat achteraf van twijfelachtige kwaliteit blijkt te zijn."
Hier het officiële bericht dat de studie van dr. Yamamoto is teruggetrokken.
Retracted: Immunotherapy of metastatic breast cancer patients with vitamin D-binding protein-derived macrophage activating factor (GcMAF)
Retraction
This article has been retracted at the request of
Editor-in-Chief
‘Immunotherapy of metastatic breast cancer patients with vitamin D-binding protein-derived macrophage activating factor (GcMAF)' by Yamamoto, N., Suyama, H., Yamamoto, N. and Ushijima, N.
The above article from the International Journal of Cancer, published online on 12 October 2007 in Wiley Online Library and in Volume 122, Issue 2, pp 461–467, has been retracted by agreement between the journal Editor-in-Chief Peter Lichter and Wiley Periodicals, Inc. due to irregularities in the documentation for institutional review board approval.
Reference: Yamamoto, N., Suyama, H., Yamamoto, N. and Ushijima, N. (2008) ‘Immunotherapy of metastatic breast cancer patients with vitamin D-binding protein-derived macrophage activating factor (GcMAF)' Int. J. Cancer, 122: 461–467. doi: 10.1002/ijc.23107
adressenlijst complementair werkende artsen, laboratorium Bunnik, Emar Vogelaar, complementair, antikankerfonds, borstkanker, Gc-Maf, Nagalasetest
Gerelateerde artikelen
Plaats een reactie ...
Reageer op "Gc-Maf studie publicatie bij borstkanker van dr. Yamamoto officieel teruggetrokken wegens onvoldoende bewijs en tegenstrijdige bevindingen. Via internet verkrijgbare Gc-Maf en Nagalasetest blijken geen enkel bewijs te leveren van werkzaamheid"