Huidige situatie d.d. 28 februari 2006

Najaar 2003 net na de chemokuren komt Wim door zijn werkzaamheden voor DSM in aanraking met verschillende alternatieven voor anti-biotica in diervoeders. Zo ook krijgt hij informatie over de immuunstimulerende werking van de Agaricus Blazei Murill , ook wel amandelpaddestoel genoemd, zowel bij dieren als ook bij mensen. Wim maakt afspraken met enkele producenten in Brazilë en in China en vooral het contact in China lijkt interessant want deze biedt de paddestoelen aan voor een prijs die heel redelijk lijkt, al is het voor diervoeder nog veel te duur. Wim bedenkt dat deze paddestoelen wellicht ook voor hem iets zouden kunnen zijn in het stimuleren van zijn eigen immuunsysteem. Tenslotte breekt de chemo je weerstand af en Wim denkt ach waarom niet geprobeerd, het lijkt uit studiegegevens niet echt kwaad te kunnen en wie weet of het hem helpt. En Wim merkt al snel dat deze paddestoelen extracten hem meer energie geven en hij voelt zich na een half jaar weer de oude. Inmiddels heeft Wim met een vriend en collega, ook oud-kankerpatiënt (non-Hodgkin), via internet een bedrijfje opgericht dat de Agraricus Blazei Murill voor een o.i. hele redelijke prijs verkoopt. Vooral bij athritische reumapatiënten is het resultaat echt heel erg goed, maar ook bij mensen met allergiën voor appels en hooikoorts bv. beweert Wim. Deze ziektes zijn allemaal gerelateerd aan een gebrekkig functionerend immuunsysteem volgens Wim en reageren erg goed op de werking van de betaglucanen. De bewijzen of het ook bij kanker helpt zie de studiegegevens onder Agaricus Blazei Murill en andere paddestoelen met medicinale werking bij ons op de site.

Wat zijn eigen gezondheid betreft schrikt Wim van een ‘positieve’ uitslag in de zomer van 2005 maar deze blijkt vals positief veroorzaakt door littekenweefsel. Afgelopen week kreeg Wim weer een onderzoek en daarvan krijgt hij over twee weken de uitslag. Het blijft allemaal heel spannend en Wim weet niet of hij een recidief lang of definitief kan uitstellen. Hij gebruikt naast de Agaricus Blazei Murill geen andere voedingsupplementen, eet ook zoals hij altijd heeft gegeten, dus ook vlees enz. en hij rookt ook nog gewoon door. Maar Wim beloofde ons op de hoogte te houden hoe het verder met hem gaat.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Huidige situatie 28 februari 2006"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Waarom deze pagina. >> De klachten en de diagnose >> Het eerste recidief >> Het tweede recidief >> Huidige situatie 28 februari >> Wim blijkt na groot halfjaarlijks >> Wim (zaadbalkanker) is na >> Teelbalkanker: Wim >>